Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Sandra Izbaşa, o gimnastă de aur


La 6 zile după prima întâlnire cu Sandra (şedinţa foto) şi la o zi după a doua (interviu) mi-au rămas în minte mâinile ei. Sunt albe, fragile, delicate. Parcă sunt desprinse dintr-o pictură suavă. Însă de unde atât de multă forţă?
De unde atâta putere să se izbească de sute de mii de ori de milioane de ori de podeaua de la sol, de bârna cea îngustă, să se balanseze armonios la paralele ori să sprijine mii de salturi acrobatice la sărituri?
Totodată, în cele 6 ore cu ea, am simţit şi mai aprig “cronometrul”. Tic-tac, tic-tac, totul se desfăşoară conform unui plan foarte riguros, nu rămân secunde neexploatate.


Pentru că nu avem timp de pierdut, doamnelor, domnişoarelor, domnilor şi dragi copii, intră pe fundalul alb al studioului foto, o campioană! Recunoaştem cu mâna pe inimă, că am fost foarte încântaţi atunci când Sandra ne-a povestit că este o cititoare fidelă a revistei “Ce se întâmplă, doctore?” “Citesc demult revista şi învăţ din ea diverse sfaturi de alimentaţie, tonifiere, vestimentaţie, make-up.

Cât despre şedinţa foto? “A fost prima mea şedinţă foto şi mă bucur că am avut ocazia să pozez pentru voi. Mi-a plăcut atmosfera, mi-au plăcut hainele. Îmi place să fiu la modă, dar cu un buget mediu.” Revenim la “ceas”. Ne-am întâlnit într-o cofetărie, la ora 18.00, într-o seară de sâmbătă. Avea doar o oră liberă.

Aş fi stat o săptămână să o întreb, să o ascult, dar suntem din nou contra cronometru: “Toată viaţa mea, nu mi-am dorit să fac bagaje, să plec departe de părinţi, să plec în diverse ţări, dar nu neapărat să le şi vizitez. Dar având în vedere că fac asta de vreo 13 ani, m-am obişnuit”, povesteşte zâmbind.

Comandă apă minerală. O întreb dacă nu vrea şi ceva dulce, dat fiind că m-a chemat într-un astfel de loc. Îmi povesteşte cum a încercat acum ceva timp “molleaux du chocolat” însă a fost extrem de dulce. “M-a ameţit! Atât de dulce este!” Însă, a mărturisit că desertul ei preferat poartă numele de croissant.

Mereu m-am întrebat ce mănâncă sportivii când sunt la competiţii pe alte continente: “Există un meniu special, dar încercăm să mâncăm ceea ce mâncăm acasă. Dacă nu se poate măcar să avem un grătar, încercăm să improvizăm. Mănânci ceea ce ţi se pare în regulă. Nu te avânţi să mănânci tradiţional, nu ştii ce reacţie are organismul”.

Dar în avion? “Nu avem un meniu anume, preferăm să mâncăm din timp, de acasă, să nu riscăm. Repet, nu ai de unde să ştii... Iar în avion mâncăm puţin. Trebuie să se acomodeze corpul şi la fusul orar şi nu trebuie să rişti să ai kilograme în plus. Ne lasă să mâncăm, nu avem restricţii, dar preferăm să nu riscăm”, explică gimnasta.

Citeşte mai multe în ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?

Sursa: www.csid.ro

Pentru mai multe imagini, viziteaza galeria:


Video:
Postat în 25 februarie 2013
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).



Conditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net