Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Roxana Izbaşa: „Sandra mănâncă pentru a trăi, nu traieşte pentru a manca”


De două săptămâni, Sandra Izbaşa a revenit în sala de antrenamente. Dacă va continua sau nu gimnastica de performanţă este o întrebare la care doar multipla campioană poate răspunde tranşant. Până atunci, mama Sandrei a vorbit, în exclusivitate pentru „ring”, despre fiica ei şi despre cum şi-a petrecut vacanţa de după Jocurile Olimpice de la Londra.


La 22 de ani împliniţi în această vară, Sandra Izbaşa are o dilemă: a continua sau a renunţa la sportul de performanţă. La această vârstă, majoritatea gimnastelor fac pasul înapoi deoarece sănătatea le este pusă în pericol după mai bine de 15 ani de sport de performanţă. În cazul campioanei olimpice de la Londra, părinţii o sfătuiesc să nu spună adio gimnasticii, dar să îşi evalueze bine potenţialul înaintea unei asemenea decizii importante. „Noi îi sugerăm ce ar putea să facă, însă Sandra hotărăşte ce face cu viaţa ei. Decizia de a continua în sportul de performanţă trebuie să vină din interiorul ei, să fie o voinţă care să o anime. Dacă îţi doreşti, poţi continua, acesta a fost mesajul nostru pentru ea. Sandra şi-a propus să facă gimnastică de performanţă până la sfârşitul anului. Trebuie să o ia pas cu pas. Toţi o întreabă, inclusiv antrenorii lotului, însă cred că Sandra trebuie să o ia pas cu pas. Să îşi evalueze potenţialul, sănătatea. Nu are probleme grave de sănătate, Doamne fereşte! Sunt micile sâcâieli de zi cu zi, starea per ansamblu. Îi mulţumim lui Dumnezeu că nu are probleme majore de sănătate. Toţi ne dorim să facă performanţă cât mai mult timp, însă, vă repet, ţine de voinţa interioară şi de motivaţia Sandrei. Noi nu am întrebat-o de Rio, preferăm să o luăm încet-încet”, a declarat, pentru „ring”, mama Sandrei, Roxana Izbaşa.


Are grijă de sănătatea ei
După Londra, multipla campioană olimpică şi-a luat o binemeritată vacanţă în care a avut grijă de dietă, revenind în sală fără kilograme în plus. „Nu a luat deloc în greutate în această vacanţă. A fost cu câteva prietene deoarece puiul trebuie lăsat să zboare din cuib, pentru a-l responsabiliza, să ştie despre ce este vorba în viaţă. De mult timp nu mai mergem cu ea în vacanţe. Ea a înţeles de mult că este bine pentru sănătatea ei să rămână la greutatea optimă. Sandra trăieşte după dictonul «Mănânc ca să trăiesc, nu trăiesc ca să mănânc». Nu o preocupă mâncarea ca pe alţii şi nu dă senzaţia că ar fi înfometată. Acum se mănâncă dulciuri şi în cantonamente, nu mai sunt restricţii atât de drastice. În limita bunului-simţ, fetele de la lot gustă din orice pentru a nu fi tentate să exagereze. Fiecare îşi manageriază această problemă fie în vacanţe, fie în cantonamente. Sandra a avut mereu grijă de sănătate şi de greutate, pentru că este vorba despre viitorul ei”, a continuat discuţia cu „ring” Roxana Izbaşa.


Au învăţat-o să fie calculată
Părinţii Sandrei au avut grijă ca fiica lor să aibă parte de o educaţie aleasă şi, în acelaşi timp, să o responsabilizeze în faţa vieţii de zi cu zi. „Noi i-am oferit de mică stimulente ca să perceapă viaţa într-un anumit fel, să fie responsabilă. În primul rând, să îi dezvoltăm inteligenţa şi să o determinăm să fie calculată în tot ceea ce face. De când a reînceput antrenamentele, mai vine din când în când pe acasă, puţin, pentru că de când a reintrat în sală a luat totul foarte în serios”, a încheiat mama campioanei.


Sursa: Ziarul Ring
Postat în 26 septembrie 2012
scris de lorena @ 26 septembrie 2012
Sandra esti minunata smile smile
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net