Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Sandra Izbaşa: "Pot concura la patru aparate"
Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de plecarea spre Londra, Sandra Izbaşa (22 de ani), campioană olimpică la Beijing, a făcut, alături de celelalte componente ale lotului, ultima verificare cu public. Sandra a concurat la toate cele patru aparate (sol, bârnă, paralele şi sărituri), iar aşteptările de la ea sunt foarte mari.FOTO: Marius ionescuLibertatea: Sandra, patru aparate pentru Olimpiadă înseamnă mult pentru o gimnastă... Chiar eşti pregătită pentru toate?
Sandra Izbaşa: Ştiu că sunt multe, dar nu mă sperie. Sunt patru aparate la care m-am pregătit foarte bine şi sper din suflet să am o evoluţie cât mai bună la această ediţie a Jocurilor Olimpice.


Ai un aparat preferat?
Nu. La toate cele patru concurez cu aceeaşi plăcere. Sunt fericită însă că pentru Londra am şansa să le încerc pe toate.


Echipa României este alcătuită din trei generaţii de gimnaste diferite...
Este o situaţie inedită. Dar atâta vreme cât suntem o echipă, eu zic că toate suntem la fel. Într-o echipă puternică nu contează vârsta, ci doar valoarea.


Ce mai ai de pus la punct în privinţa exerciţiilor pe care le vei prezenta acolo?
Prea multe nu mai sunt. De şlefuit, da, lucruri de fineţe. Baza e deja formată.


Te gândeşti la o medalie sau la mai multe?
Ne gândim doar să ne facem bine treaba, să rezistăm, să fim sănătoase, pentru că vor fi două săptămâni de foc la Londra şi, evident, la finalul competiţiei, dacă totul va decurge bine, ne dorim să revenim acasă cu rezultate cât mai bune.


Cât de mare va fi presiunea?
Presiune va fi, dar important e să ştim să trecem cu bine peste acele momente, inerente în sportul de performanţă.


La Europene aţi surclasat Rusia. Crezi că aceasta va mai conta în lupta pentru medalii la Olimpiadă?
Chiar dacă noi am reuşit să le depăşim, rusoaicele rămân în continuare foarte puternice. De curând am văzut câteva filmuleţe cu gimnastele din Rusia şi pot să spun că au un exerciţiu la paralele foarte bun. Sunt sigură că şi-au revenit după duşul rece de la Europene, iar lupta pe echipe va fi una foarte strânsă.


Întrebată ce părere are despre modul de alimentaţie de zi cu zi, Sandra a răspuns cu o maturitate de apreciat, recomandându-le tuturor să încerce să mănânce cât mai sănătos şi să facă multă mişcare: "Fructe din abundenţă şi multă mişcare. Aşa, oamenii pot avea o viaţă sănătoasă".


Sursa: Libertatea.ro
Postat în 17 iulie 2012
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net