Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Tango-ul de aur al Sandrei! Totul despre revenirea româncei care a cucerit Europa!

FOTO: REUTERS

Gimnastica românească visează frumos în anul preolimpic. România revine de la Europenele din Berlin cu şase medalii, dintre care trei titluri continentale, bifând astfel una dintre cele mai valoroase ediţii. Fără îndoială, vedeta delegaţiei a fost campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa, care a cucerit două medalii de aur.


Max-Schmeling-Halle din Berlin este de azi o parte a istoriei recente a gimnasticii tricolore. Este locul în care Izbaşa a câştigat pariul cu ea însăşi, a depăşit toate prejudecăţile şi a urcat, după trei ani de absenţă pe podium. Nu o dată, ci de două ori, chiar pe prima treaptă a ierarhiei: la sol, aparatul ei de suflet, şi, în premieră, la sărituri. O dublă de aur cu gust amărui, care lasă în urmă o accidentare gravă, multă durere şi suferinţă, mii de ore de antrenament şi de recuperare specială pentru a putea relua jocul cu gimnastica. La Berlin, Sandra a demonstrat, încă o dată, că este o campioană atipică pentru România.


Un an a stat pe "bară"


Ce face o gimnastă care la 19 ani suferă o accidentare groaznică la un antrenament, ruperea tendonului lui Ahile la piciorul drept, dar şi fracturarea mâinii stângi, şi trece la un pas de o tragedie? Când luni în şir visează clipă de clipă momentul accidentării şi are coşmaruri ori de câte ori revede sala de antrenament? Când e "împunsă" din toate părţile de priviri sceptice şi îndoieli în ceea ce priveşte viitorul ei în sport? Când recuperarea o ţine departe de concursuri un an? Când are toate motivele de partea ei ca să renunţe după o carieră încununată de aur? La patru luni după accidentarea care a trimis-o direct la cuţit, Sandra Izbaşa oferea răspunsul la toate aceste întrebări: "Vreau să arăt că o astfel de accidentare nu înseamnă sfârşitul carierei. Că prin multă muncă, ambiţie poţi să fii la fel de bun ca înainte, dacă nu chiar mai bun. Ştiu că mulţi sunt sceptici în ce mă priveşte, dar eu voi face ce ştiu mai bine: voi lupta".


Şi a luptat, deşi nu i-a fost deloc uşor. Sandra a luat-o practic de la zero. A dat la o parte cârjele şi a reînvăţat să păşească în piciorul care a trădat-o, a redescoperit încrederea în propriul organism şi în tot acest timp a visat încontinuu: să fie pe podium. Exact la un an de la operaţie, în toamna anului trecut, ieşea în primul concurs oficial: etapa de Cupă Mondială de la Gent, de unde revenea cu aurul. Încrederea şi optimismul s-au spulberat repede însă, după numai o lună, după finala la sol la Mondialul de la Rotterdam unde Sandra a "scăpat" medalia după ce a aterizat în afara covorului de concurs. Dezamăgire, multe lacrimi şi înapoi în sală. Antrenamente şi mai multă muncă.


Zâmbetul a venit de la "tango amore"


Patru luni de repetat constant, de pus la punct detaliile, de recorectat şi regândit mişcările. Prima etapă spre Londra 2012, primul obiectiv: aur la Europene. Cu doar trei săptămâni înaintea întrecerii de la Berlin, Sandra şi-a "scos" noul sol în lume, la etapa de Cupa Mondială de la Paris. A fost răsplătită cu aur, iar lansarea spre competiţia continentală era făcută. O competiţie în care Sandra a debutat în forţă: cele mai mari note în calificări la sol şi sărituri. O întrecere care a arătat lumii o nouă Sandra, care şi-a recuperat cele trei atuuri care au propulsat-o pe podiumul olimpic de la Beijing: siguranţă, tupeu în concurs şi atitudine.


Trei ingrediente care s-au mixat perfect şi în finalele în care s-a bătut pentru aur. La sol, aparatul ei de suflet, Sandra a fost imperială. A intrat a cincea în concurs, şi-a interpretat bine scena, a pus emoţie şi trăire, a zâmbit către arbitre şi public şi a alunecat perfect pe acordurile melodiei "Tango Amore". Şi-a primit liniştită nota, 14.500, după care a aşteptat, evoluţia ultimelor trei. Emoţii? Poate doar la Diana Chelaru, singura care îi putea lua aurul. Însă de această dată duelul românesc a fost câştigat de gimnasta mai matură şi mai experimentată. Sandra îşi trece în palmares al treilea titlu european la sol.


Premieră la sărituri


Campioana olimpică a dat însă lovitura la sărituri, aparat unde nu se mai luptase pentru podium din 2006, de la CM de la Aarhus. Cu două evoluţii valoroase, sportiva legitimată la Steaua a sărit direct pe primul loc al ierarhiei (14.700 şi 14.650 - medie 14.675). O reuşită ce a adus României titlul continental la acest aparat după o pauză de şapte ani, dar şi speranţe pentru o posibilă medalie mondială. Max-Schmeling-Halle din Berlin este locul în care Sandra şi-a restabilit dominaţia pe solul european şi şi-a anunţat viitoarele intenţii mondiale la sărituri. Este locul în care visul devine realitate.Sursa: ProSport
Postat în 11 aprilie 2011
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net