Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Cele două graţii » Aur pentru Izbaşa, argint pentru Chelaru


Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru au fermecat covorul de la Berlin, ele obţinînd medaliile de aur şi argint în finala de ieri.


Sandra Izbaşa a cucerit ieri cel de-al treilea titlu european la sol devenind astfel gimnasta cu cele mai mule medalii de aur europene la sol.


"Nu-mi prea place chestia asta cu idolii. Eu vreau să fac lucruri mari şi să fiu propriul meu idol. Cu mine mă întîlnesc în fiecare dimineaţă în oglindă" sînt cuvintele Sandrei care ieri a mai făcut un pas pentru a deveni un idol al puştoaicelor care încearcă să înveţe gimnastica. Cu Nadia mult prea departe în timp, Izbaşa este acum figura dominantă a ultimilor cinci ani. Are cinci medalii de aur europene, titlul olimpic şi un loc mare în inimile fanilor gimnasticii.


Încă de la debutul său într-o competiţie de senioare Sandra promitea că o să aibă o poveste lungă de amor cu solul. În 2006, la Volos, la 16 ani, cînd purta aparat dentar şi doar visa la titlul olimpic, Sandra a cucerit o medalie de aur pe covorul grecesc. Erau primele sclipiri ale unei micuţe care atunci colecţiona abţibilduri.


Anul următor avea să fie unul dulce şi acru pentru Sandra, care cucerea medalia de argint la individual compus la CE, dar la Mondiale o accidentare la gleznă o lăsa în lacrimi. 2008 avea să fie cel mai frumos pentru gimnasta care s-a născut la Bucureşti. La 18 ani a devenit încă o dată campioană europeană la sol, campioană europeană cu echipa, dar şi cea mai bună gimnastă la sol, o dată cu obţinerea medaliei de la Beijing. "De la 18 ani începe o gimnastă să se coacă", spunea ea după acel an fabulos. Nimeni n-ar fi crezut atunci că peste trei ani Sandra se va afla din nou pe un covor la un concurs important. Aceste gînduri au devenit şi mai pregnante după ce, în toamna lui 2009, Sandra se accidenta grav la tendonul lui Ahile. "Gimnastica mi-a intrat în sînge", ar fi una dintre explicaţiile pentru care ea n-a închis uşa sălii de gimnastică definitiv.


Ieri, la Berlin, n-a făcut un sol perfect, dar la cei 20 de ani pe care îi poartă pe umeri ştie ce înseamnă acela un concurs. Ştie să mascheze greşelile, să fie dezinvoltă şi să seducă. Nu degeaba şi-a ales ca muzică "Tango amore". Cu un nou costum, cu un nou machiaj. Şi da, pentru gimnaste contează fiecare detaliu, cu părul blond strîns într-o coadă, Sandra a obţinut pentru exerciţiul său 14,500. În timp ce arbitrele îi calculau punctajul, Sandra era cu gîndurile ei, analiza greşelile şi nu zîmbea. Dacă după finala de la sărituri, de sîmbătă, unde a cîştigat tot medalia de aur, a fost mai generoasă în această privinţă, ieri s-a abţinut. În ultimii şase ani, Sandra a cîştigat trei medalii din cele şase la sol. Ştie că se poate mai bine. A privit fix, văzînd deja în zare Campionatele Mondiale, singura medalie care-i lipseşte din palmares. În urmă cu 16 ani, cînd a intrat într-o sală de gimnastică, Sandra nu ştia ce i se întîmplă, dar acum totul stă în mîinile ei, în mîinile acelea care s-au rupt de mii de ori la antrenamente.FOTO: REUTERSSandra Izbaşa
născută pe 18 iunie 1990


JO 2008
1 medalie de aur la sol
1 medalie de bronz cu echipa
CM 2006
1 medalie de de bronz la individual compus
1 medalie de argint la bîrnă
CM 2007
1 medalie de bronz cu echipa
CE 2006
1 medalie de argint cu echipa
1 medalie de bronz la bîrnă
1 medalie de aur la sol
CE 2007
1 medalie de argint la individual compus
1 medalie de argint la bîrnă
CE 2008
1 medalie de aur cu echipa
1 medalie de aur la sol
1 medalie de argint la bîrnă27 de medalii europene au cucerit gimnastele din România de-a lungul istoriei la sol


Sursa: GSP
Postat în 11 aprilie 2011
Nume:
E-mail: (optional)
Zâmbet: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

Control de Spam: Pentru a confirma că nu eşti un spammer, scrie "hello" în secţiunea de mai jos (fără ghilimele).

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net