Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

S-a stabilit echipa pentru JO

FOTO: GSPSportive:
Cătălina Ponor
Sandra Izbașa
Larisa Iordache
Diana Bulimar
Diana Chelaru


Antrenori:
Octavian Bellu
Mariana Bitang
Lucian Sandu


Cadre medicale:
Andreea Ianasi
Ovidiu Tanase


Sursa: Mediafax


Rezerva va fi probabil Raluca Haidu.


Felicitări fetelor și succes la Londra!!!
Postat în 12 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Filmulețe de la patrulater

SolPrima sărituraA doua sărituraParaleleBârna

Postat în 10 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Un adevărat spectacol!

FOTO:GSP


Fetele ne-au oferit un spectacol pe cinste sâmbătă, reușind să câștige competiția cu 180.200 puncte înaintea Italiei 169.450, Germaniei 167.300 și Franței 160.150.


Sandra a revenit uimitor pe patru aparate, reușind un paralel decent care ar putea fi chiar folosit în finala pe echipe la Londra, o bârnă frumoasă notată cu 15.000, un sol superb pentru care a primit 15.100 și bineînțeles, cea mai bună notă la sărituri.


La individual, primele opt clasate au fost:

1. IORDACHE Larisa ROU (15.050 14.550 15.950 15.300) 60.850
2. IZBASA Sandra ROU (15.100 13.950 15.000 15.100) 59.150
3. FERRARI Vanessa ITA (14.600 13.700 14.400 15.100) 57.800
4. CHELARU Diana ROU 57.650
5. STEINGRUBER Giulia SUI 57.050
6. SEITZ Elisabeth GER 56.900
7. MYS Gaelle BEL 54.950
8. PREZIOSA Elisabetta ITA 54.750
8. FASANA Erika ITA 54.750

Pentru mai multe amanunte privind clasamentul, click aici: Concurs international Bucuresti 2012 echipe, Concurs international Bucuresti 2012 individual compus
Postat în 9 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele sunt pregătite pentru concursul de la Bucureşti!

FOTO:ProsportRomânia se pregăteşte pentru cel mai important concurs de gimnastică artistică pe care îl va găzdui după Revoluţie. Sâmbătă, 7 iulie, de la ora 16:30 (TVR1), la Sala Polivalentă în cadrul "Patrulaterului" se vor întâlni, într-un ultim concurs de verificare, echipa feminină de gimnastică a României, a Italiei, Germaniei şi Franţei. Podiumul de concurs a fost deja instalat, iar fetele au făcut azi un prim antrenament în sală, urmând ca mâine să aibă două repetiţii, de la ora 10:00 şi 16:30. Intrarea la competiţia de sâmbătă este liberă.


Înainte de concursul de la Bucureşti, câteva dintre fetele pregătite de Octavian Bellu şi Mariana Bitang au explicat, pentru ProSport, ce înseamnă acest concurs pentru ele şi au transmis un mesaj special iubitorilor de gimnastică.


Sandra Izbaşa (campioană olimpică şi dublă campioană europeană 2012 , cu echipa şi la sărituri)
"Este o verificare de bun augur pentru noi, chiar înainte de Jocurile Olimpice. Sper să fie un public numeros pentru că vom prezenta noile exerciţii cu care vom merge la Londra şi avem nevoie de susţinerea tuturor. Va fi un concurs special pentru că va fi pe podium şi deja va arăta ca orice concurs mare. Sunt în grafic cu pregătirea şi îmi doresc să prezint noul sol, dar şi o săritură nouă pe care încă o mai lucrez. Sper ca sâmbătă să fie cât mai multă lume alături de noi"


Cătălina Ponor (triplă campioană olimpică, dublă campioană europeană 2012, cu echipa şi la bârnă, vicecampioană europeană 2012 la sol)
"Concursul de la Bucureşti este o verificare ca toate celelalte concursuri. Un test pentru a vedea în ce situaţie suntem, este un concurs destul de important pentru a face echipa, pentru a o construi, pentru ca antrenorii să vadă care este cel mai bun. Nu aş transmite un mesaj special publicului din Bucureşti însă mi-aş dori din suflet să fie în sală pentru că este logic şi normal să vină pentru a susţine o echipă olimpică care maxim într-o lună de zile va concura la Jocurile Olimpice. În plus, dacă ne gândim bine în această echipă olimpică sunt şi campioane europene şi mondiale şi olimpice şi lumea ar trebui să vină să le vadă"


Larisa Iordache (dublă campioană europeană 2012, cu echipa şi la sol, vicecampioană europeană 2012 la bârnă)
"Pregătirea pentru Londra merge bine, sper numai să rămânem sănătoase, să nu apară probleme. Concursul de sâmbătă e o verificare pentru Jocurile Olimpice, îmi doresc să fac toate aparatele, să prezint ce am nou pentru Londra, însă va depinde de ceea ce hotărăsc antrenorii. Faptul că vom avea concurenţă puternică e o motivaţie în plus pentru a-mi face cât mai bine exerciţiile. Nu am emoţii foarte mari pentru că deja va fi a doua oară când voi concura în Sala Polivalentă, poate un pic la gândul că vor fi părinţii mei în tribună. Sper ca lumea să vină să ne susţină pentru că vor vedea un spectacol frumos"


Diana Bulimar (campioană europeană 2012 cu echipa)
"Concursul de la Bucureşti e important pentru mine că îmi dă şansa să arăt ce pot şi astfel să mă bat pentru locul meu în echipa pentru Londra. Sper să fac un concurs bun, fără ratări şi să prezint noile exerciţii la care am mai adăugat câte o legare, două şi vreau să le fac exact ca la antrenament. Cred că o să fie o competiţie frumoasă şi sper ca lumea să fie alături de noi"


Diana Chelaru (vicecampioană mondială la sol 2010 şi vicecampioană europeană la sol 2011)
"Faptul că nu am prins echipa pentru Europene m-a motivat mai mult, am muncit mai mult, am devenit mai ambiţioasă. Faţă de anul trecut mă simt mai puternică psihic, mai motivată, mai îndrăzneaţă în elementele pe care le abordez şi mă bucur că am reuşit să mai cresc un pic la fiecare aparat şi să mai câştig la acurateţe. Îmi doresc ca sâmbătă să fac un concurs curat, fără ratare şi ca încet-încet să prind un loc în echipa pentru Londra. Gimnastica e un sport frumos, care place tututor şi de aceea îi invit pe toţi oamenii din Bucureşti să fie alături de noi, sâmbătă"


Sursa: Prosport
Postat în 6 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele vă așteaptă să le susțineți! Sâmbătă, 7 iulie, ora 16.30, Sala Polivalentă! Intrarea liberă!Eveniment de gală pentru gimnastica feminină, cu participarea echipelor România – Franța – Italia – Germania, plus sportive din Belgia, Elveția, Grecia și Suedia, toate calificate la Jocurile Olimpice de la Londra, fiecare în căutarea celei mai bune forme pentru cucerirea podiumului olimpic.


Fiecare echipă aliniază tot ce are mai bun la ora actuală, în fiecare formație aflându-se nume mari ale gimnasticii feminine actuale, campioane și medaliate olimpice, mondiale și europene.


Se anunță un spectacol ce nu poate fi ratat! Un excelent prilej de a le vedea pe mult aplaudatele gimnaste pregătite de Octavian Bellu și Mariana Bitang. (romgym.ro)


ROMÂNIA
Diana Chelaru
Diana Bulimar
Sandra Izbasa
Catalina Ponor
Amelia Racea
Larisa Iordache
FRANȚA
Mira Boumejmajen
Manon Cormoreche
Youna Dufournet
Anne Kuhm
Aurélie Malaussena
Sophia Serseri
ITALIA
Vanessa Ferrari
Erika Fasana
Carla Ferlito
Chiara Gandolfi
Jessica Mattoni
Elisabetta Preziosa
GERMANIA
Elizabeth Seitz
Kim Bui
Pia Tolle
Janine Berger
Lisa Hill
GRUP MIXT
Gaelle Mys (Belgia)
Giulia Steingruber (Elvetia)
Vasiliki Millousi (Grecia)
Jonna Adlerteg(Suedia)
Postat în 4 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
La Mulți Ani, Sandra!

© Intact Images/EPA

Multă sănătate, să ai parte de tot ce-i mai bun și să-ți îndeplinești toate dorințele în acest an!


Mai jos puteți urmări un montaj dedicat Sandrei, campioana nostră!În urmă cu patru ani, Sandra Izbaşa încheia concursul feminin de gimnastică din cadrul Jocurilor Olimpice printr-un exerciţiu la sol care a ridicat în picioare întreaga sală şi care i-a adus medalia de aur, a doua prezenţă pe podium de la acea ediţie, după locul 3 obţinut în competiţia pe echipe.


A fost singurul titlu olimpic al României la Beijing în concursul de gimnastică, confirmând tradiţia începută în 1976, aceea că ţara noastră obţine la fiecare Olimpiadă cel puţin o medalie de aur în acest sport.


Victoria de la Beijing a fost apogeul carierei Sandrei Izbaşa, al cărei palmares mai cuprinde şapte titluri europene şi trei medalii la Campionatele Mondiale, una de argint şi două de bronz.


Gimnasta care împlineşte astăzi 22 de ani va fi prezentă şi la Londra, fiind una dintre marile speranţe ale delegaţiei noastre la o clasare pe podium, în special după cele două titluri europene cucerite anul acesta la Europenele de la Bruxelles, cu echipa şi la sărituri.


Citiți întreg articolul pe antena3.ro.
Postat în 18 iunie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
7 iulie – Campioane olimpice, mondiale și europene la Sala Polivalentă din București

Poster: Cristina Rus


Eveniment deosebit la Sala Polivalentă din Capitală, sâmbătă, 7 iulie 2012, de la ora 17.00! Intrare liberă! Un eveniment de “5 stele” al gimnasticii feminine, cu campioane olimpice, mondiale și europene în concurs.


Un veritabil festival al gimnasticii feminine, un important test, decisiv, pentru Jocurile Olimpice: patrulaterul feminin ROMÂNIA – ITALIA – FRANȚA – GERMANIA, echipe calificate pentru Londra, dar și cu participarea unor gimnaste din Belgia, Elveția, Grecia și Suedia, de asemenea printre olimpicele din iulie în concursul individual. Un bun prilej de a le vedea la lucru și pe starurile gimnasticii românești și mondiale, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Diana Chelaru, sau Amelia Racea.


Dacă totuși componența oficială a echipelor care se vor afla în Sala Polivalentă din București nu a fost deocamdată comunicată de staff-urile tehnice, le cunoaștem în schimb pe sportivele din celelalte tări, cele care se vor afla în competiție doar în concursul individual:


Din BELGIA vor fi prezente două componente de bază ale echipei olimpice:
- Julie Croket (n. 01.07.1994, Bornem) – loc 6 la echipe, loc 8 la sol, loc 13 la individual compus la Campionatele Europene 2012; loc 2 la Ghent la Challenge Cup 2012; locul 4 la barna si locul 5 la sol la C.E. 2011.
- Gaelle Mys (n. la 16.11.1991, Drongen) – locul 24 la individual compus la Jocurile Olimpice de la Beijing; locul 5 cu echipa la Campinatele Europene 2012; locul 5 cu echipa la Calificarile Olimpice 2012.


ELVEȚIA a trimis-o la București pe una dintre cele mai bune gimnaste din Tara Cantoanelor:
- Giulia Steingruber (n. 24.03.1994, St. Gallen) – medalie de bronz la sărituri și locul 4 la individual compus, la Campionatele Europene, Bruxelles 2012; locul 16 la individual compus la Campionatele Mondiale, Tokyo 2011; locul 5 la sărituri la C.M. 2011; locul 1 la sărituri la Doha; locul 1 la bârnă și sol, locul 2 la sărituri la Osijek; locul 2 la sărituri la Ghent – toate concursuri in Challenge Cup 2012.


Din GRECIA, pe lista gimnastelor care au obținut calificarea pentru Jocurilor Olimpice se află și
- Vasiliki Millousi (n. 04.05.1984, Atena) – locul 1 la bârnă la Concursul de Calificare Olimpică 2012; locul 7 la bârnă și locul 11 la individual compus la Campionatele Europene 2012; locul 4 la paralele și locul 2 la bârnă la Osijek 2012.


Și SUEDIA are o gimnastă calificată pentru Olimpiadă:
- Jonna Adlerteg (n. la 06.06.1995, Västerås) – locul 16 cu echipași locul 18 la paralele la Campionatele Europene 2012, locul 4 la paralele și 6 la sol la Ghent 2012.


Prin urmare, se anunță o competiție de înalt nivel, care nu trebuie ratată. Desigur, vom reveni permanent cu amănuntele necesare.


Sursa: www.romgym.ro
Postat în 15 iunie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
"Mă irită întrebarea: când te retragi?'"

© Grace Chiu / GraceClick 2012

Sandra Izbaşa (21 ani) este prima româncă din istoria gimnasticii autohtone care cucereşte două titluri europene consecutive la sărituri. Campioana olimpică de la Beijing a acceptat provocarea lansată în urmă cu doi ani de antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang şi a săltat România la un aparat în care ultimii opt ani era considerat, alături de paralele, "călcâiul lui Ahile". Sandra, dublă campioană europeană la Bruxelles (echipa şi sărituri), a vorbit pentru ProSport despre dimensiunea rezultatelor din Belgia, ce medalie ţinteşte la Londra şi ce o calcă pe nervi.


Ce înseamnă cele două titluri europene la sărituri?
O motivaţie în plus pentru ce urmează. Trebuie să progresez mai mult pentru că nu am nicio şansă la Londra cu aceste sărituri. Am mers la Europene să ajut echipa şi să urc pe podium la sărituri şi a ieşit bine. Mă bucur că nu am muncit degeaba.


La finala pe echipe, a fost o imagine care a spus totul: tu şi Cătălina ţinându-vă de mâini în aşteptarea notei Larisei...
(râde) A fost o chestie de instict, nu a fost nimic planificat sau făcut aşa, de ochii lumii. Pur şi simplu aşa am simţit atunci, tensiunea era maximă, toţi ochii erau pe tabelă şi a venit acel gest. Suntem o echipă şi ce s-a întâmplat la Europene ne-a legat mai mult.


De ce nu ai făcut până acum sărituri?
Nu ştiu de ce am refuzat pentru că aveam două sărituri, însă tehnica la a doua nu mă ajuta. În plus, după Mondialul de la Aarhus (2006), m-am demoralizat pentru că făcusem două sărituri state (n.r. aterizate în picioare) şi mă bătuse o gimnastă din Coreea de Sud, care le ratase pe amândouă. Mi-am zis că nu are rost să mă chinui inutil, dacă tot pe ultimul loc termin.


Ce s-a întâmplat?
Mi-am schimbat felul de a privi lucrurile, în plus domnul Bellu şi doamna Bitang au ştiut să mă motiveze să revin la acest aparat. Mi-au zis că am o tehnică bună, că au încredere în mine şi că pot mai mult. La început mi-a fost greu, nu reuşeam să găsesc ritmul săriturii, numai că domnul Bellu m-a învăţat nişte trucuri ca să îmi fie mai uşor.


Îţi numeri paşii pe pârtia de sărituri?
Niciodată. Întotdeauna când sunt pe pârtie vizualizez săritura, nu calculez nimic, dacă ai face asta ai pierde esenţialul. Pe cei 25 de metri cât are pârtia încerc să îmi fac un elan cât mai mare pentru a avea forţă.


Cum ai ajuns la săritura "Mustafina" prima pe care ai făcut-o la Europene?
Trebuia să urc la un alt nivel, am încercat această săritură şi mi-a ieşit. Am început să o sar a treia zi după Mondiale, undeva pe la finalul lui octombrie anul trecut. M-a tras un pic înapoi acea pauză de o lună jumătate când m-am accidentat la genunchi, însă am reuşit să o recuperez pentru Europene.


De câte ori ai repetat-o?
Greu de spus. Sunt antrenamente în care o sar de două ori şi antrenamente în care se întâmplă ca domnul Bellu să mă "uite" la sărituri. Dar e mai bine aşa, dacă mi-ar spune să o repet de 20 de ori, m-aş inhiba, aş fi poate stresată.


La ce înălţime ajungi la o astfel de săritură?
La peste patru metri! În sala de la Izvorani avem ca reper aparatul de aer condiţionat şi ajungem la nivelul lui, însă sunt sărituri în care trebuie să ne ridicăm şi mai sus.


Te-ai pregătit pe patru aparate şi ai făcut unul. Nu e frustrant?
Ba da. Recunosc că nu mi-a fost uşor să accept această decizie a antrenorilor, dar ei ştiu exact ce e mai bine pentru echipă. A fost însă o hotărâre înţeleaptă!


Eşti specialistă la sol, nu ţi-a fost greu să priveşti de pe margine?
Mi-am dorit să concurez şi la sol, dar doamna Mariana mi-a zis să mai aştept un pic pentru că încă nu sunt pregătită.


Se întrevede solul pentru JO?
Greu, dar se conturează. Solul rămâne aparatul meu de suflet, merg la Londra să îmi apăr titlul olimpic la acest aparat. Într-adevăr, îmi doresc o medalie şi la sărituri, dar solul e visul meu.


Ţi s-a întâmplat să ţi se spună Stana în loc de Sandra?
(râde) O, daa! Chiar recent, în direct, la un post tv. Şi e frustrant pentru că ea cântă, nu are nicio treabă cu gimnastica, iar eu nu am absolut nicio treabă cu cântatul. Când auzi aşa ceva prima dată, crezi că se vrea să se râdă de tine. Mă enervează la culme!


Care este întrebarea pe care nu o suporţi?
"Şi, când te laşi de gimnastică?" Mă simt de parcă asta se aşteaptă. Când mă voi lăsa, va şti toată lumea.


La Europene ai zâmbit tot timpul...
Îmi place să zâmbesc, să mă bucur de concurs, de faptul că sunt acolo. De aici înainte m-am hotărât: o să zâmbesc tot timpul pentru că trebuie să fiu pozitivă în tot ce fac.


Sandra despre colegele de echipă
Diana Bulimar - deşteaptă
Larisa Iordache - puternică
Raluca Haidu - emotivă
Cătălina Ponor - încăpăţânată


Sursa: ProSport
Postat în 18 mai 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Sandra Izbaşa a răspuns unor întrebări inedite puse de alte nume mari ale sportului românesc

"Cînd am intrat în sală erau multe fete. Se dădeau peste cap. Sau cel puţin aşa înţelegeam eu atunci pentru că nu cunoşteam elementele. O doamnă profesoară a venit să mă verifice şi mi-a spus că o să devin o gimnastă înaltă şi slabă. Mi-a plăcut mult, era o joacă. Totul era foarte frumos. Şi, spre bucuria mamei, eram departe de pietre şi nu mai veneam tot timpul cu coatele şi genunchii loviţi". Aşa a început povestea de succes a Sandrei Izbaşa, acum 18 ani.


Dintr-o fetiţă blondă şi plăpîndă a devenit aproape o femeie, care încă se mai joacă în sala de gimnastică. Numai că acum ştie ce face. Au trecut prea multe zile ca să fie numărate departe de părinţi, dar şi zile în care Sandra a fost cea mai bună din lume, din Europa şi în care o bucată de aur i-a atîrnat la gît. A început cînd abia avea patru ani. După zece ani petrecuţi pe bîrnă, paralele, sol şi la masa de la sărituri, a dat şi primul interviu.


"A fost dezastruos. Aveam foarte mari emoţii. Cei de la Antena de la Deva mi l-au luat", spune acum Sandra. Era un copil care îşi rupea palmele în sală, dar care colecţiona abţibilduri. Doi ani mai tîrziu debuta cu aur la o competiţie de seniori. Aur la sol. Un aparat ce încă o iubeşte la fel de mult, chiar dacă ritmul s-a schimbat într-unul de tango. Aurul de la Clermont-Ferrand, dar şi perla de pînă acum, medalia de aur de la Olimpiadă. Mulţi au crezut atunci că gimnastica şi Sandra Izbaşa nu vor mai avea în comun decît trecutul. A venit şi necazul, ruperea tendonului ahilian. Iar după accidentare, ce i-ar mai fi putut oferi gimnastica Sandrei?


A suferit mult la recuperare. S-a făcut brunetă în acel timp, ea spune că doar din curiozitatea de a vedea cum îi stă, dar s-a convins repede că blondul o prinde cel mai bine. "Blondul, cu tot ce implică el, deşi cred că mi-ar stă bine şi roşcată", explică Sandra. Merge o dată la 4-5 luni la coafor, cel mai mult se aranjează acasă. A învăţat încă de mică să se machieze pentru că antrenoarele i-au spus că trebuie să fie o artistă pe patru aparate.


Cît îi ia Sandrei să definitiveze look-ul de concurs? "O oră!". Atît i-a luat şi înaintea fiecărei finale de la CE 2011 de la Berlin din luna aprilie, de unde s-a întors cu două medalii de aur, la sol şi la sărituri. A trecut din nou printr-un moment greu la începutul anului, cu o accidentare care i-a luat din încredere. Totuşi, a devenit din nou campionă europeană la sărituri la Bruxelles.


E o gimnastă care nu are superstiţii, pentru că "aş fi îmbătrînit la fiecare concurs dacă aveam superstiţii". Pentru ea, portretul perfect al unei gimnaste trebuie să conţină următoarele trăsături: "Să aibă eleganţă, să fie armonioasă, să fie expresivă, să gîndească. Să fie slabă, dar bine conturată, cu fibră şi tonus". Şi Sandra face totul pentru a ajunge la perfecţiune. A mai slăbit cîteva kilograme, însă spune că nu are un regim şi că poate să mănînce orice. "Mă simt mai bine acum, m-am echilibrat".


- E Sandra Izbaşa o gimnastă de pus în ramă?
Rîde ştrengăreşte.
- Las la aprecierea altora. Am şi eu anumite defecte. Cine mă vrea şi mă place să mă pună în ramă, cine nu să mă dea jos din ea.


Întrebări-fulger


- Munte sau mare?
- Mare, dar şi munte. Sînt undeva la 70-30 în materie de procente.
- Ce calităţi admiri la alţi oameni?
- Să nu vorbească mult şi prost, să fie echilibraţi.
- Dacă ai fi izolată pe o insulă, ce obiect de lux ai lua cu tine?
- Un telefon, ca să pot să comunic.
- Eşti dependentă de cumpărături?
- Am fost, dar am depăşit acest moment. Am primit cîteva sfaturi bune. Trebuie să fiu mai chibzuită, ce rost avea să dau atîţia bani pe nişte haine pe care le purtam o dată sau de două ori?


Interviu puzzle
Sandra Izbaşa este una dintre figurile de vîrf ale sportului românesc din ultimii ani. A dat sute de interviuri după fiecare succes al său şi nu au fost puţine, 15 medalii europene, 3 mondiale şi 2 olimpice. Dar nici unul dintre ele nu a fost compus din întrebările altor campioni. Iată ce curiozităţi au alţi campioni în ceea ce o priveşte pe Sandra Izbaşa.


Alina Dumitru, judoka: Ce vrei să faci după ce renunţi la gimnastică?
Grea întrebare. Nu m-am hotărît. Cel mai bine o să ştiu la anul. Acum mă gîndesc doar la gimnastică.


Flavius Koczi, gimnast: Te gîndeşti la Rio 2016?
Am vorbit cu el şi chiar am glumit pe acestă temă. Nu cred că aş putea să ajung. Oricum mă gîndeam că şi la două Olimpiade e imposibil.


Elisabeta Lipă, canotoare: De cîte ori vrei să urci pe podium la Jocurile Olimpice de la Londra?
Să zicem, aşa, minimum o dată. Dar şi la individual, şi cu echipa.


Mihai Covaliu, sabrer: Unde vrei să-ţi petreci vacanţa de după Londra?
Într-o zonă caldă, cum ar fi Republica Dominicană, Dubai sau în Caraibe. Va fi cadoul meu pentru mine după o viaţă în gimnastică.


Dragoş Stoenescu, poloist: Unde te-ai simţit mai bine, la Deva sau la Izvorani?
La Izvorani, ca şi condiţii, spitale, drumuri, aeroport. Adică le avem pe toate aproape. În sală e la fel, dar la Izvorani e mai bine.


Simona Amânar, gimnastă: Cît de greu ţi-a fost după accidentarea din 2009 şi dacă ai crezut că o să mai ajungi din nou la performanţă în acele momente?
Mi-a fost foarte greu. Îmi pierdusem orice speranţă. Credeam că n-o să mai ajung niciodată la ce am fost, dar în iunie 2010 domnul Belu şi doamna Bitang mi-au dat multă încredere. Şi în ciuda a ce am crezut eu sau alţii, am reuşit să fac din nou performanţă. Perioada de recuperare a fost una foarte dificilă. Dacă ar fi fost doar tendonul, poate ar fi fost altfel, dar am avut şi mîna şi nu puteam să apuc nimic.


Gabriela Szabo, atletă: Dacă ar fi să o iei de la capăt tot gimnastică ai alege?
Mă gîndeam chiar zilele trecute la acest lucru. Probabil am fost făcută pentru gimanastică. Dar dacă aş începe din nou, probabil aş face altceva.


Luminiţa Huţupan-Dinu, handbalistă: Am auzit că ai făcut handbal cînd erai mică, ce ţi se pare mai greu handbalul sau gimnastica?
Ambele sînt foarte grele. Gimnastica e un sport de forţă, energie. Mă uit la handbal şi acum cu plăcere pentru că mă relaxează. Eu am jucat pe postul de pivot, după ce am fost şi extremă, chiar şi portar. Doi ani am practicat după care am plecat la lot, la gimnastică.


Nicoleta Grasu, atletă: La aproape 22 de ani, te consideri adolescentă sau femeie?
O adolescentă mai matură decît la 18 ani. Femeie nu, eu sînt adolescentă, deşi uneori eu mă numesc copil.


Adina Meiroşu-Fiera, handbalistă: După ce termini cu gimnastica îţi doreşti copii?
Imediat după ce mă las, nu. La 27-28 de ani o să mă gîndesc şi la acest lucru. Mi-aş dori un băiat care să facă sport. De ce nu şi gimnastică?! Dacă alege acest sport nu-i pot spune nu.


Marius Novanc, handbalist: Dacă ai fi invizibilă, unde ai merge şi ce ai face?
Bună întrebare. Dacă aş fi invizibilă aş merge unde mă arde curiozitatea. Aş vrea să văd ce se vorbeşte în absenţa mea, aş merge într-un loc unde să pot spiona cît mai bine.


Dialog Izbaşa-Bitang
Mariana Bitang: Aş vrea să o întreb pe domnişoara Izbaşa dacă ar fi să devină antrenoare şi-ar dori să aibă o sportivă ca Sandra Izbaşa?
- La fel de bună sau de nebună?!
- (rîde) Dorinţa mea pentru Sandra Izbaşa este ca atunci cînd devine antrenoare să aibă o sportivă ca ea!


Sursa:GSP
Postat în 18 mai 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Campioanele europene la gimnastică, felicitate la Palatul Victoria
Premierul Victor Ponta le-a invitat la Palatul Victoria pe componentele echipei feminine de gimnastică a României pentru a le felicita pentru rezultatele obţinute la Campionatele Europene de la Bruxelles.


Postat în 16 mai 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net