Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

JO 2012 – Calificări – Rezultate

FOTO:Reuters


Echipa României s-a calificat în finala pe echipe de pe poziția a patra după un concurs nu chiar așa cum și-l doreau.
Totuși, în ciuda unei ratări la paralele, Sandra s-a adunat foarte bine în concurs și și-a făcut treaba la aparatele unde își dorea să se califice în finală, drept urmare s-a calificat de pe poziția a doua atât la sol cât și la sărituri. Pe lângă finala pe echipe și aceste două finale pe aparate, o vom putea urmări alături de Larisa Iordache și în finala la individual compus unde s-a calificat a zecea.
Felicitări Sandra, și multă bafta în finale!


Fetele noastre s-au calificat în următoarele finale:


Finala la individual compus:
Larisa Iordache - locul 8 (57.800)
Sandra Izbașa - locul 10 (57.532)


Sărituri:
Sandra Izbaşa - locul 2 (15.316)


Bârnă:
Cătălina Ponor - locul 7 (15.033 D6.4)
Diana Bulimar - locul 8 (14.866 D6.1)


Sol:
Sandra Izbaşa - locul 2 (15.066 D6.3)
Cătălina Ponor - locul 7 (14.600 D5.9)


Rezultate România:

Rezultate complete din calificări: echipe, individual, sărituri, paralele, bârnă, sol.


Puteți urmări competiția din calificări aici, pe dolce-sport.ro.


Multă baftă fetelor! Și nu fiți supărate, finala este alt concurs, o luăm de la capăt! Vă ținem pumnii!
Postat în 30 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
JO 2012 - Calificări - Ordinea de start

FOTO: Inside Gymnastics

Sărituri: Diana Chelaru, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache
Paralele: Diana Bulimar, Diana Chelaru, Larisa Iordache, Sandra Izbașa
Bârnă: Diana Bulimar, Sandra Izbașa, Larisa Iordache, Cătălina Ponor
Sol: Diana Chelaru, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Larisa Iordache


Lista de start ne-a dezvăluit mult așteptatul răspuns la întrebarea dacă Larisa va putea concura și la ce aparate.
Se pare că încearcă să facă toate aparatele și să se califice și la individual compus. Sper să fie totul bine și Larisa să-și ducă la capăt exercițiile fără probleme și dureri.


Să le ținem pumnii fetelor pentru că mâine intră în concursul de calificări, în subdiviziunea a treia, aproximativ la ora 22.


Concursul este televizat de către TVR2 însă poate fi urmărit și online aici.


Lista completă de start poate fi găsită aici.
Postat în 28 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
GSP: Galerie Foto de la antrenamentul pe podium

FOTO: GSPEchipa României a primit o lovitură destul de grea prin faptul că Larisa Iordache, una dintre componentele de bază a echipei a fost diagnosticată cu fasciită în urma unor dureri la călcâiul stâng. Inițial șansele Larisei de a concura pentru echipă la mai mult decât un aparat (paralele) erau foarte mici, însă în urma antrenamentului pe podium ea a demonstrat că e capabilă să-și facă și exercițiul la bârnă chiar și după câteva zile de pauză.


Pe www.romgym.ro au apărut declarațiile Marianei Bitang după antrenamentul pe podium:

Despre evoluția pe podium, Mariana Bitang aprecia că în mare totul a mers conform așteptărilor și este normal ca și celelalte fete au arătat o oarecare prudență: ”Au mers bine, nimic senzational, nimic exceptional sau foarte rău. Când se întamplă un lucru de genul ăsta într-o echipă, fiecare este mai precaut”.


Mariana Bitang a declarat că Larisa poate face mai multe aparate, în afara de paralele, așa cum se preconiza, dar totul depinde de cât de suportabile sunt durerile. Nu este însă exclus ca Larisa să nu poată concura în calificările de duminică. ”Încă își ferește piciorul și trebuie să vedem cum evoluează. Dacă evoluează negativ n-o să mai facă nimic; dacă va fi bine, atunci va face mai mult. Depinde numai de ea”.


Dacă nu va putea concura, Larisa Iordache nu va mai fi înlocuită de rezerva Raluca Haidu, aflată în țară, și echipa va trebui să se descurce cu 4 gimnaste. ”Asta e decizia federației, nu a mea, dar Raluca a pierdut antrenamentul pe podium și e cvasi-imposibil să vină”.Puteți vedea întreaga galerie foto aici!
Postat în 27 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Emisiunea "Campionii Digisport"
O emisiune foarte frumoasă și foarte recentă:


Postat în 24 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele au început antrenamentele la Londra

FOTO: GSP

Sîmbătă au ajuns la Londra, care i-a întîmpinat cu mici surprize neplăcute. Apa care refuza să curgă din robinete, bagajele care rămăseseră blocate pe benzile din aeroport, timpul îndelungat în care s-a parcurs distanţa dintre Heathrow şi Satul Olimpic. Chestiunile organizatorice nu pot copleşi însă scopul principal: participarea la vîrf la JO, aşa că ieri lucrurile au început să intre într-un program de rutină. Şi a venit primul antrenament.


Înainte de ora 11:00, fetele şi antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Belu se aflau deja la academia lui David Beckham. Aceasta e situată în apropiere de North Greenwich Arena, care va găzdui competiţia de gimnastică. NGA este, de fapt, celebra sală O2, rebotezată pe perioada Jocurilor cu un nume fără nuanţe sponsoriale. Un sfert de oră mai tîrziu au sosit şi băieţii, împreună cu antrenorii lor.


Sălile de antrenament sînt parte dintr-un imens spaţiu care a fost compartimentat cu panouri. Multe echipe au şedinţă de pregătire de la ora 11:00, aşa că zona e animată. Micuţele gimnaste japoneze au fost aşteptate de un snop de camere video şi salutate politicos. Cu ele vor împărţi româncele o bucată din sala de antrenament numărul 2. În capăt sînt chinezoaicele şi italiencele, iar la mijloc echipele masculine.


Mocheta aşternută pe jos fură imediat privirea. E de un roz aprins care se regăseşte şi în sigla olimpică. Aparatele sînt montate pe postament roşu viu, aşa că atmosfera din zona de antrenament e dominată de culoare. Prin pereţii şi acoperişul albe, din pînză, se filtrează o lumină bună, care inundă spaţiul. "E foarte frumos, cu multă lumină. Ne-am acomodat repede", spunea după antrenament Diana Bulimar. Fetele trec de la paralele la bîrnă, apoi la sol, pentru a încheia cu săriturile. Antrenorii le supraveghează, oferindu-le indicaţii scurte şi precise. După o oră, sînt gata să revină în Sat. Al doilea antrenament al zilei urma la ora 17:00 şi avea să fie de o intensitate diferită.


"Acum am avut o şedinţă de pregătire uşoară, de acomodare. Aparatele sînt cele pe care le ştim, Gymnova. Încet-încet, ne îndreptăm spre ritmul normal", spunea Octavian Belu, adăugînd că după-amiază urma un antrenament mai complex. "Totul e bine, trebuie să avem grijă şi de starea de sănătate a fetelor. Spre exemplu, solul e dur, dar reactiv, ceea ce e bine, s-au adaptat pe el". [...]


"Să fim unite!"
Campioana olimpică la sol de la Beijing, Sandra Izbaşa, are reţeta pentru succesul echipei


Antrenamentul s-a încheiat, iar Sandra iese pe uşă ţinînd în braţe o pernă. E haioasă, tricotată de mînă, în dungi vişiniu cu albastru. "Ea e singura care a primit!", anunţă antrenoarea Mariana Bitang. Fata zîmbeşte, păstrînd încă în obraji un pic din roşeaţa efortului din sală.


- Sandra, ce spui despre mocheta roz?
- Dacă ei vor ca viaţa să fie roz, atunci roz să fie!, nu ne incomodează. A fost un pic ciudat la început, pînă ne-am obişnuit, mai ales la trecerea de la o culoare la alta, dar e OK. Important e să te focalizezi pe ceea ce ai de făcut.


- Aparatele?
- Sînt foarte, foarte puţin schimbate de ceea ce ştim noi, aşa că nu au fost probleme.


- Cum vezi concursul olimpic?
- Vorbeam şi cu fetele, trebuie să fim unite. Să avem tupeu de la început, să ne facem treaba bine şi să le intimidăm pe adversare.


- Ce diferenţe sînt faţă de Beijing?
- Nu cred că se poate compara. Sînt experienţe olimpice distincte, dar abia aştept să văd cum va fi aici.


Familia de la etajul 2
Octavian Belu a spus că "avem condiţii bune în Sat. Stăm la etajul doi, într-un apartament mare, cu camere şi pe stînga, şi pe dreapta. Sîntem ca într-o familie". Despre problema lipsei apei, apărută sîmbătă, el a explicat: "Sperăm să se rezolve repede, dar înţelegem care e situaţia. E o chestiune de mare amploare şi e greu să ai fiecare detaliu rezolvat".


Sursa: GSP


Video de la sosirea gimnaștilor la Londra:


Postat în 23 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Izbaşa vrea aurul olimpic!

Sandra Izbaşa (22 ani) a fost singura campioană olimpică din gimnastica europeană la Beijing 2008. O gimnastă atipică pentru România, înaltă (1,67m), blondă, exprem de expresivă, cu o frumuseţe naturală care frapează, Sandra se regăseşte, după patru ani în echipa care va lupta la Londra pentru podiumul olimpic. O perioadă dură, care lăsă în urmă o accidentare gravă, ruperea tendonului lui Ahile la piciorul drept, dar şi fracturarea mâinii stângi, multă suferinţă şi durere, mii de ore de antrenament şi recuperare specială pentru a se putea întoarce în sală.


La finalul lui 2009, Sandra reînvăţa să meargă, să facă primii paşi, să dea la o parte cârjele, să treacă peste coşmarurile în care accidentul suferit în sală se întâmpla iarăşi şi iarăşi. La începutul lui 2011, devenea dublă campioană europeană, la sol şi sărituri, aparat la care antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu practic au reinventat-o. În acest an, şi-a apărat titlul continental la sărituri, anunţându-se şi o candidată serioasă la podiumul olimpic la acest aparat, alături de "solul" său de suflet.


Te gândeai după Beijing că vei prinde şi Londra?
Sincer, nu. Îmi aduc aminte că, după ce am câştigat medalia de aur, au fost nişte reporteri care m-au întrebat dacă acum, după ce mi-am împlinit visul olimpic, ne vom mai vedea şi la Londra. A fost cel mai categoric "nu cred" pe care l-am spus vreodată şi uite că după patru ani sunt tot în sală.


Cum a fost acest ciclu olimpic pentru tine?
De la agonie la extaz, cu doi ani petrecuţi în afara sălii, cu o accidentare din care nu credeam că voi mai putea merge vreodată, darmite să mai fac gimnastică şi acum, în ultimii doi ani cu multă muncă după care au început să apară şi rezultatele.


Care a fost cel mai greu moment în aceşti patru ani?
Cel cu accidentarea. Nici eu nu ştiu cum am trecut peste ce s-a întâmplat, am lăsat timpul să vindece totul de la sine pentru că îmi amintesc că atunci când am început recuperarea nu-mi dădeam nicio şansă de revenire. A fost o perioadă în care nu suportam nici măcar să îmi privesc exerciţiul de la sol, aparat la care suferisem acea accidentare.


Sincopa din 2010


Emoţiile sunt mai mari decât la Beijing?
Nu ştiu, nu ar trebui să fie. Sunt emoţii constructive ca la orice alt concurs, poate e un pic de presiune să zicem. Toată lumea se aşteaptă ca după aceste rezultate bune de la Europene să fie cât mai multe medalii la Londra. Noi pentru asta ne pregătim, ne dorim să iasă bine, depinde de ziua pe care o vom prinde acolo.


În aceşti ultimi patru ani te-ai gândit serios la retragere?
Da, chiar înainte de accidentarea din 2009, înainte de Europene. Am simţit atunci că nu mai pot, chiar am trimis o scrisoare la federaţie că nu mai vreau să merg la concurs. Pot să spun că în proporţie de 90% eram cam retrasă în acea perioadă. Apoi a venit accidentarea şi la lot s-a schimbat totul, am mers mai departe...


Ai revenit la Mondialele din 2010 şi ai avut acea ieşire din covor la sol. Te-a afectat?
Normal, însă am încercat să nu mă gândesc prea mult şi să îmi găsesc noi repere pentru a merge mai departe. Iar răspunsul a venit după numai şase luni la Europene, când am cucerit două medalii de aur.


Pari urmărită de ghinion când e vorba de Mondiale. Anul trecut ai fost retrasă din echipă chiar înainte de plecare...
A fost frustrant, pentru că îmi doream mult să merg acolo, mi-am adăugat elemente noi, însă problemele de sănătate m-au tras înapoi. Încercând să feresc piciorul la care suferisem operaţia de refacere a tendonului m-am accidentat la celălalt picior.


"Aurul de la Beijing n-a fost întâmplare"


Câte aparate vei face la Londra?
Patru aparate, paralele şi bârnă doar ca să ajut echipa, iar la sol şi sărituri să mă bat pentru finalele pe aparate.


Se conturează noul sol olimpic?
Da. După multe căutări am găsit şi melodia, "Shine On You Crazy Diamond" a celor de la Pink Floyd. E foarte multă mişcare pe piesa asta, dar am şi timp să respir. Cred că mi se potriveşte foarte bine şi sper să prindă şi la public. Merg la Londra să arăt lumii ce am pregătit atâţia ani, să arăt că titlul olimpic cucerit la Beijing nu a fost o întâmplare.


Cum vezi concurenţa la sol cu Larisa şi Cătălina?
Eu nu mă gândesc la ele ca la concurentele mele directe pentru că eu sunt singura mea adversară. Fiecare se antrenează să fie cea mai bună, iar eu ştiu că trebuie să fiu mai bună decât eu însămi, nu decât Cătălina sau Larisa.


Ce îţi propui pentru Londra?
Îmi doresc să fiu sănătoasă şi să prezint integralele exact aşa cum le-am antrenat, să-mi stăpânesc emoţiile şi la final toată lumea să fie mulţumită.


Sursa: prosport.ro
Postat în 21 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fabrica de medalii 21/07/2012 - Gânduri înainte de Londra
Postat în 21 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Fetele au plecat la Londra
param name="autoplay" value="0" />Ce spun „fetele de aur”


Sandra Izbaşa si Catalina Ponor sunt "veteranele" lotului de gimnastică. Nu mai au de mult emoţii înaintea unei olimpiade.


Ne-am pregătit continuu, din 2010, pentru că de atunci m-am reapucat de gimnastică şi mergem cu gânduri pozitive. Ne dorim din suflet să facem cât mai bine integralele și vor veni și rezultatele”, spune Sandra Izbașa.


Îmi doresc să fim tari, să ne ducem cu încredere, pentru că putem”, a declarat Cătălina Ponor. „Emoţii n-am avut nici când am fost mică, mai ales acum, după o experiență destul de mare”, mărturisește campioana.


Mezinele lotului, Larisa Iordache, Diana Chelaru şi Diana Bulimar, sunt la prima competiţie de o asemenea anvergură. S-au pregătit serios în ultimii ani, aşa că şi ele aşteaptă să câştige mai multe medalii.


Larisa Iordache crede că fetele trebuie să gândească pozitiv tot timpul că le va ieși exercițiul. Diana Chelaru își dorește să facă exercițiile la fel ca la antrenament, iar Diana Bulimar mărturisește că emoții există, dar știe că e pregătită. „Contează să ne facem treaba”, spune ea.


Citiți mai multe pe: www.digi24.ro și www.rtv.net
Postat în 21 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa: "Pot concura la patru aparate"
Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de plecarea spre Londra, Sandra Izbaşa (22 de ani), campioană olimpică la Beijing, a făcut, alături de celelalte componente ale lotului, ultima verificare cu public. Sandra a concurat la toate cele patru aparate (sol, bârnă, paralele şi sărituri), iar aşteptările de la ea sunt foarte mari.FOTO: Marius ionescuLibertatea: Sandra, patru aparate pentru Olimpiadă înseamnă mult pentru o gimnastă... Chiar eşti pregătită pentru toate?
Sandra Izbaşa: Ştiu că sunt multe, dar nu mă sperie. Sunt patru aparate la care m-am pregătit foarte bine şi sper din suflet să am o evoluţie cât mai bună la această ediţie a Jocurilor Olimpice.


Ai un aparat preferat?
Nu. La toate cele patru concurez cu aceeaşi plăcere. Sunt fericită însă că pentru Londra am şansa să le încerc pe toate.


Echipa României este alcătuită din trei generaţii de gimnaste diferite...
Este o situaţie inedită. Dar atâta vreme cât suntem o echipă, eu zic că toate suntem la fel. Într-o echipă puternică nu contează vârsta, ci doar valoarea.


Ce mai ai de pus la punct în privinţa exerciţiilor pe care le vei prezenta acolo?
Prea multe nu mai sunt. De şlefuit, da, lucruri de fineţe. Baza e deja formată.


Te gândeşti la o medalie sau la mai multe?
Ne gândim doar să ne facem bine treaba, să rezistăm, să fim sănătoase, pentru că vor fi două săptămâni de foc la Londra şi, evident, la finalul competiţiei, dacă totul va decurge bine, ne dorim să revenim acasă cu rezultate cât mai bune.


Cât de mare va fi presiunea?
Presiune va fi, dar important e să ştim să trecem cu bine peste acele momente, inerente în sportul de performanţă.


La Europene aţi surclasat Rusia. Crezi că aceasta va mai conta în lupta pentru medalii la Olimpiadă?
Chiar dacă noi am reuşit să le depăşim, rusoaicele rămân în continuare foarte puternice. De curând am văzut câteva filmuleţe cu gimnastele din Rusia şi pot să spun că au un exerciţiu la paralele foarte bun. Sunt sigură că şi-au revenit după duşul rece de la Europene, iar lupta pe echipe va fi una foarte strânsă.


Întrebată ce părere are despre modul de alimentaţie de zi cu zi, Sandra a răspuns cu o maturitate de apreciat, recomandându-le tuturor să încerce să mănânce cât mai sănătos şi să facă multă mişcare: "Fructe din abundenţă şi multă mişcare. Aşa, oamenii pot avea o viaţă sănătoasă".


Sursa: Libertatea.ro
Postat în 17 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net