Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Sandra Izbaşa: "Sunt fericită, am obţinut un rezultat destul de bun"

La câteva minute după ce a coborât de pe podium cu medalia de aur la gât, Sandra Izbaşa a acordat pentru Dolce Sport primul interviu. [...]


"Eu îmi fac doar exerciţiile, nu m-am uitat la celelalte concurente. Îmi doream din suflet doar să rămân încălzită, ca să pot să-mi fac treaba.


Am avut emoţii şi după ce am terminat, pentru că orice se poate întâmpla, aşa că până nu se afişează nota nu poţi să te bucuri. Mă bucur din suflet că am luat medalii la două ediţii de Jocuri Olimpice, nici n-am cuvinte, nu ştiu ce să zic.


Mâine voi intra în sală să-mi fac exerciţiile ca acasă. Sunt fericită că am obţinut un rezultat destul de bun, dar sunt concentrată pentru exerciţiile de mâine
", a declarat Sandra Izbaşa la microfonul Dolce Sport.


Sursa: www.dolce-sport.ro


Vezi premierea pe www.dolce-sport.ro


Sandra a oferit un interviu si penreu Agerpres:


''Medalia asta înseamnă extrem de mult pentru mine, deşi sincer nu mă aşteptam, pentru că eram ultima în concurs. A fost destul de dificil, a trebuit să am nervii destul de tari, dar am reuşit'', a declarat Izbaşa după ceremonia de premiere.


''Nu pot să zic că este o medalie de aur neaşteptată, săriturile, ca şi celelalte aparate, e un sport al nervilor, pentru că în finală nu iei absolut de loc contact cu aparatul şi cine este pregătit face surpriza. Când îţi auzi imnul ţării nu se poate explica în cuvinte senzaţia trăită'', a mai spus Izbaşa.


''După a doua săritură am aşteptat nota, nu eram încă sigură, pentru că orice se poate întâmpla. Mă bucur că fac gimnastică, am trecut prin momente grele, dar acum nu are rost să le amintesc, sunt în prag să mai concurez încă o dată şi după aia o să vă spun şi eu ofurile. După olimpiada de la Beijing, am fost întrebată dacă mă vor revedea la olimpiada de la Londra. Era o întrebare dificilă, eu am spus să lăsăm timpul să treacă şi vom vedea ce va fi'', a declarat campioana română după festivitatea de premiere.


Izbaşa a adăugat că în timpul concursului, pentru a scăpa de presiune, nu a urmărit evoluţiile celorlalte gimnaste, ci s-a concentrat doar pe ce avea de făcut şi nu conta dacă intra prima sau ultima la sărituri: ''Eu în timpul concursului nu mă uit la nimeni, mă interesează exact ceea ce fac eu şi mă concentrez pe ceea ce am de făcut. Dar îmi dau seama după cum reacţionează sala şi nu m-am uitat la ce face americanca. Ea avut o săritură dificilă, probabil o fi executat-o bine, după nota pe care a primit-o, dar eu mi-am dorit să fac două sărituri cât mai curate''.


Marţi urmează finala de la sol pentru Sandra Izbaşa, campioana olimpică de la Beijing la acest aparat: ''Eu tot ce îmi doresc este să-mi fac la sol un exerciţiu cât mai bun posibil, exact ca acasă cum l-am antrenat''.


Revenirea lui Bellu şi Bitang a făcut posibilă şi apropierea Sandrei de sărituri, un aparat la care înainte nu credea că poate face performanţă. ''De când au venit Bellu şi Bitang am început să lucrez la sărituri, de 2 ani. Le mulţumesc din suflet pentru că mi-au dezvoltat această abilitate pe acest aparat, care eu credeam că este mort pentru mine. Nu mă aşteptam nici la Europene, ce să mai zic de Olimpiadă. Aveam o săritură şi mai dificilă, dar antrenorii au dorit să fac două sărituri cât mai curate''.


Sandra a vărsat lacrimi de bucurie după cucerirea aurului şi a reamintit că ''pentru mine olimpiada se va încheia pe 7 august, m-am descărcat şi acum merg în continuare''.


Sursa: www.agerpres.ro
Postat în 5 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 16
Sandra, campioana olimpică la sărituri!!!

Credit: AFP PHOTO / THOMAS COEX"Este o mare bucurie, o mare realizare profesională şi pentru Sandra, dar şi pentru noi antrenorii, care am convins-o cu greu să facă sărituri de finală. S-a dovedit că a meritat. Finalele pe aparate sunt finalele nervilor tari. Sandra venea cu şansa a doua, după americancă, dar ea a căzut în fund şi Sandra a avut nervii tari să-şi facă săriturile. A plâns de bucurie, nu se mai oprea, încă nu am avut timp să vorbim, dar ne bucurăm mult pentru ea. Le muţumim şi celor de acasă, pentru încurajări şi îi rugăm să o facă până la capăt, dar şi să încurajeze toţi sportivii români, şi pe cei care nu au astfel de rezultate, pentru că simpla calificare la Olimpiada înseamnă enorm", a declarat Mariana Bitang, foarte emoţionată, pentru MEDIAFAX, după ce Sandra Izbaşa a câştigat medalia de aur la sărituri.


Clasament:


1. Sandra Izbasa ROM 15.191 (15.383 15.000)
2. McKayla Maroney USA 15.083 (16.066 14.300)
3. Maria Paseka RUS 15.050 (15.400 14.700)
4. Janine Berger GER 15.016 (15.133 14.900)
5. Oksana Chusovitina GER 14.783 (15.100 14.466)
6. Yamilet Pena DOM 14.516 (14.566 14.466)
7. Brittany Rogers CAN 14.483 (14.766 14.200)
8. Elisabeth Black CAN 0.000 (0.000, 0.000)


Felicitări Sandra pentru un concurs fantastic!
Postat în 5 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 24
JO 2012 - Finala la sărituri

Astăzi de la ora 16 încep finalele pe aparate la Londra.


Vor începe băieții la sol, unde îl avem ca reprezentant pe Flavius Koczi, vor urma fetele la sărituri unde Sandra Izbașa va încerca să urce cât mai sus pe podium, iar ultima finală de azi se va disputa la cal cu mânere, România neavând reprezentanți în această finală.


Competiția o puteți urmări pe TVR1.


Lista de start o puteți vedea aici.
Postat în 5 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 2
Sandra Izbaşa a încheiat finala la individual compus pe 5, Larisa Iordache pe 9

FOTO: GSP

Campioană olimpică a devenit americanca Gabrielle Douglas, în timp ce Larisa Iordache s-a clasat a 9-a.


Încă o după-amiază de gimnastică feminină la North Greenwich Arena, aceeaşi atmosferă de show. Organizatorii au propus, cu jumătate de oră înainte de începerea concursului, o secvenţă de balet din "Lacul lebedelor" de Ceaikovski, cu Baletul Regal. Lirismul a durat puţin, ovaţiile şi aplauzele au încins imediat aerul.


Întrecerea feminină la individual, gimnaste care fac toate cele patru aparate, parcă din ce în ce mai puţine sînt cele care se încumetă, de aceea, între cele 24 calificate, apar şi ţări fără trecut în acest sport. Canada. Venezuela. Guatemala. Ochii puşi pe favorite din prima clipă: americancele, rusoaicele, cele două românce, chinezoaicele. E greu să se strecoare cineva în acest pact Big 6, dar să vedem.


Două grupe rivale
Sandra şi Larisa au fost repartizate împreună, în aceeaşi grupă cu Huang (Chn), Teramoto (Jap), Seitz (Ger) şi Lopez (Ven). Alte nume grele s-au înghesuit în seria alăturată: americancele Douglas şi Raisman, rusoaicele Komova şi Mustafina, chinezoaica Deng, italianca Ferrari.


Româncele încep la paralele, aceeaşi tragere la sorţi ca la echipe şi, din nou, parcă e mai bine. Măcar ştiu din start unde se află. Larisa ia 14,233, Sandra 13,900. Locurile 12 şi 16 la finalul rotaţiei, după ce cele două gimnaste din SUA punctaseră imens la sărituri: 15,966 Douglas şi 15,900 Raisman. Rusoaicele se anunţă şi ele drept candidate dure la podium, ambele cu note peste 15,000.


Bîrnă medie
Urmează bîrna. Iordache are o ezitare importantă la primul element acrobatic, înoată în aer deasupra bucăţii de lemn, degetele de la picioare se agaţă aproape disperat, în fiecare clipă pare că va pica, dar rămîne acolo. Şi rămîne şi greşeala. Restul curge normal, însă eroarea se repercutează asupra notei: 14,966. Sandra face o bîrnă în media ei, 14,400. Între timp, Raisman coboară nivelul la paralele, Komova şi Mustafina strălucesc, Douglas la fel. Ultimele trei se detaşează în frunte. Larisa e pe 6, Izbaşa pe 12.


Sandra recuperează, Larisa pierde
Vine însă solul pentru Sandra, care evoluează minunat şi repetă calificativul din finala pe echipe, 15,200. E ca un arc care o împinge brusc în clasament, pînă pe 6. Iordache iese din covor şi din lupta pentru un loc în faţă. Cu 13,833, coboară pînă pe 9 în ierarhia provizorie. Grupa rivală evoluează la bîrnă, unde Mustafina, cu 13,633, şi Raisman, 14,200, se îndepărtează de primul loc. În schimb, Douglas primeşte 15,500, mai mult decît Ponor la echipe, iar Komova 15,441, aproape de standardul de vîrf stabilit marţi de Cătălina. Pare că ele se vor bate pentru aur, sînt despărţite de doar 326 de miimi.


Final fără podium
Româncele încheie concursul la sărituri. Izbaşa atinge prima aparatul şi e răsplătită cu 15,333. După ce coboară de pe podium, ea se îndreaptă spre Octavian Belu şi îi întinde mîna bărbăteşte, apoi au un mic schimb de replici. Iordache sare de 14,933 şi, cu un total de 57,965, va fi pînă la urmă pe 9. Sandra conduce încă. Apoi vin rusoaicele şi americancele, care au sol. O depăşesc, pe rînd, Mustafina şi Raisman, care acumulează acelaşi punctaj.


Arbitrii o menţin pe Douglas peste 15,000 şi la ultimul aparat. Ea adună 62,232 şi doar Komova o poate depăşi. Victoria izbucneşte însă în lacrimi la vederea deciziei oficiale, 5,100, în total 61,973, cu 0,259 puncte sub americancă. Pentru Sandra e locul 5. La fel ca pentru alte românce la precedentele Jocuri Olimpice, Beijing - Steliana Nistor şi Atena - Dana Sofronie. Acesta pare să fie tiparul în care ne-am înţepenit. Se va rupe el?


Repetiţie pentru finale
Sandra Izbaşa a declarat aseară că a dorit să participe la individual pentru a face o repetiţie pentru finalele pe aparate în care e calificată. Duminică ea va lupta pentru medalie la sărituri, marţi la sol, unde e deţinătoarea titlului. "Nu mă gîndesc la podium", a spus ea.


"Tot ce vreau e să fiu sănătoasă şi să-mi fac exerciţiile cum ştiu eu mai bine. Să am zile bune atunci cînd voi avea nevoie. Atunci, rezultatele vor veni", a încheiat Sandra. Cît despre un posibil cadou pentru Mariana Bitang, care azi împlineşte 50 de ani, "acesta va fi după Jocurile Olimpice", a spus gimnasta.


Tie-break pentru bronz
Deşi au avut acelaşi total, 59,566, Alia Mustafina şi Alexandra Raisman au fost departajate, rusoaicei revenindu-i bronzul. În gimnastică nu se mai acordă medalii ex-aequo de ceva vreme, iar criteriul de delimitare în acest caz a fost notele la execuţie. Cele ale Aliei au fost superioare, motiv pentru care ea a fost aşezată în clasament deasupra americancei. Un caz asemănător a fost la Atena, în finala de la sol, cînd Kyle Shewfelt a cucerit aurul în defavoarea lui Marian Drăgulescu, cei doi fiind departajaţi la al optulea criteriu disponibil!


Sursa: GSP


Felicitări Sandra!
Ai fost extraordinară! Un concurs demn de o campioană!
Cine ar fi crezut că la a doua olimpiadă te vei autodepăși până și la individual compus!
Ai tot respectul și aprecierea mea pentru ceea ce ai reușit să faci în acești ultimi ani!
Sper că munca îți va fi răsplătită cu încă o medalie de aur la Londra!


Poze puteți găsi pe GSP aici și aici iar partea a doua a concursului a fost înregistrată de dolce-sport.
Postat în 3 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 7
JO 2012 - Finala de individual compus

FOTO: fangymnastics.comHaideți să le susținem pe Larisa și Sandra astăzi de la ora 18.30 când vor concura în finala olimpică de individual compus.


Concursul va fi transmis așa cum ne-am obișnuit pe TVR1. Puteți urmări online aici.


Lista participantelor:


Viktoria Komova, RUS
Aly Raisman, USA
Gabrielle Douglas, USA
Aliya Mustafina, RUS
Deng Linlin, CHN
Vanessa Ferrari, ITA
Asuka Teramoto, JPN
Larisa Iordache, ROM
Huang Qiushuang, CHN
Sandra Izbasa, ROM
Jessica Lopez, VEN
Elisabeth Seitz, GER
Rebecca Tunney, GBR
Ana Sofia Gomez Porras, GUA
Hannah Whelan, GBR
Dominique Pegg, CAN
Celine van Gerner, NED
Carlotta Ferlito, ITA
Giulia Steingruber, SUI
Emily Little, AUS
Aurelie Malaussena, FRA
Marta Pihan-Kulesza
Rie Tanaka, JPN
Ashleigh Brennan, AUS


Rezerve:
Anne Kuhm, FRA
Erika Fasana, ITA
Postat în 2 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 2
JO 2012 – Declarații după finala olimpică
Aveți mai jos un sumar al declarațiilor de după finala olimpică pe echipe:


Declarațiile Marianei Bitang în GSP: "Cel mai mare regret este că nu s-a arbitrat cum trebuie! În plus ne-a lipsit mult Larisa Iordache!"


Declarațiile domnului Bellu în GSP: "Nu pot să fiu mulţumit după un astfel de concurs, chiar dacă am luat medalie. Cine a simţit gustul aurului o dată nu mai poate fi mulţumit după ce ia un bronz. Probabil că şi Cătălina, şi Sandra simt acelaşi lucru".


Galerii foto: GSP și Prosport.


Video cu medalierea sportivelor pe dolce-sport.ro


Știrea și declarațiile fetelor și a domnului Bellu la Buletinul Olimpic de pe tvrplus.ro.
Postat în 1 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Felicitări fetelor!

Bronz pentru România! (FOTO: GSP)S-a încheiat întrecerea pe echipe la Londra, România obținând medalia de bronz după un concurs bun, fără ratare.
Medalia de aur a fost câștigată de către SUA iar cea de argint de către Rusia.
Felicitări tuturor!


1. SUA 183.596
2. Rusia 178.530
3. România 176.414Rezultate din finala pe echipe
Postat în 31 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 3
JO 2012 – Finala pe echipe
Astăzi de la ora 18.30 va începe finala pe echipe. Vă invit să le urmăriți și să le susțineți pe fete. Concursul va fi transmis de către TVR și Dolce Sport iar online îl puteți urmări aici.


Ordinea de intrare în concurs s-a decis încă de ieri seară, Larisa nu va face sol din păcate însă probabil nu se dorește agravarea problemelor de la călcâi.


Paralele – Diana Bulimar, Diana Chelaru, Larisa Iordache
Bârnă – Diana Bulimar, Larisa Iordache, Cătălina Ponor
Sol – Diana Bulimar, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa
Sărituri – Larisa Iordache, Cătălina Ponor, Sandra Izbașa


Lista completă cu ordinea de intrare în concurs o găsiți aici.
Postat în 31 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
JO 2012 – România în calificări VIDEOPuteți citi un articol emoționant despre concursul din calificări și câteva declarații ale Sandrei pe adevarul.ro.


Interviu cu domnul Bellu după concurs:


Postat în 31 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Sandra Izbaşa nu a fost mulţumită de evoluţia României în calificări: "O vom lua de la zero!"

Sandra Izbaşa nu a fost mulţumită de evoluţia de aseară a echipei, dar crede că România poate urca pe podium


Campioana olimpică de la Beijing la sol, Sandra Izbaşa a făcut aseară trei exerciţii bune. A ratat însă la paralele, acolo unde nu-i place să lucreze. Va fi însă în finala de la individual compus, dar şi la sol şi sărituri. Speră ca România să arate altă faţă mîine, cînd se vor înmîna şi medaliile la echipe.


- Sandra, mulţumită după calificări?
- Nu prea! Am greşit la paralele, mi-au alunecat mîinile.


- Te-ai calificat în finală la sărituri şi la sol.
- Şi la individual compus. De şase luni fac patru aparate, m-am pregătit pentru individual. E greu însă cu paralelele.


- Sînteţi la patru zecimi de China, ultima echipă de pe podium. Avem şanse la o medalie?
- Ne dorim. Să fim sănătoase. Concursul se va lua de la zero, nu va mai conta nimic.


Sursa: GSP
Postat în 30 iulie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net