Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Interviu la Londra cu Sandra Izbaşa
Postat în 15 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 4
Olimpicii României au fost recompensaţi ieri cu maşini Renault

FOTO: GSPSportivii care au cîştigat medalii la Jocurile Olimpice de la Londra au fost recompensaţi de către Renault pentru performanţele obţinute. Festivitatea în care au primit cheile a avut loc ieri la sediul COSR.


"Tatiii, mi-au dat numerele de la maşină! Ce frumoasă e", spune micuţa Diana Bulimar. "Ce şmecheră o să fiu eu la volan, dar mai am doi ani de aşteptat",o completează Larisa Iordache cu zîmbetul pînă la urechi.


De partea cealaltă, Sandra Izbaşa şi-a făcut deja socotelile în ceea ce priveşte cele două maşini pe care le-a primit: "Maşina pentru aur o folosesc la călătoriile lungi, iar cu cea de la bronz o să merg prin oraş".


"O să păstrez ambele maşini! Am muncit atît, acum mă pot bucura de o vacanţă la volanul uneia dintre ele." (Cătălina Ponor)

Sursa: GSP
Postat în 15 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Olimpicii s-au întors în țară!Campioana olimpică la sărituri, Sandra Izbaşa, a declarat, astăzi, la revenirea în ţară de la Jocurile Olimpice de la Londra, că a fost onorată de hotărârea COSR de a o desemna portdrapel la ceremonia de închidere, menţionând că nu ar fi renunţat la drapel pentru nimic în lume, chiar dacă era greu.


"Ridicam steagul cât mai sus. A fost senzaţie la ceremonia de închidere. Pot să trec asta la «o dată în viaţă». Nu am avut emoţii deloc la defilare, chiar mi-a plăcut. Am avut şi o domnişoară care a vorbit cu mine şi mi-a zis că dacă mi-e greu drapelul să i-l dau ei, dar i-am spus că nu îl las pentru nimic în lume. Am fost onorată pentru această decizie luată de COSR", a spus Izbaşa.


Sandra Izbaşa le-a mulţumit antrenorilor Bellu şi Bitang pentru că au convins-o să încerce şi proba de sărituri. "A fost o Olimpiadă destul de grea, pentru că ne-am luptat cu marile puteri, dar am făcut ce am ştiut. Le mulţumesc antrenorilor că au avut încredere în mine şi m-au îndrumat spre sărituri. Ne bucurăm din suflet că am fost acolo în faţă. Din punctul meu de vedere a fost un concurs reuşit, pentru că m-am calificat în două finale, iar în concursul de individual compus am venit pe locul cinci. Pentru mine este o mare performanţă. Întotdeauna e loc de mai bine. Mă simt mulţumită de ce am făcut la această olimpiadă", a menţionat Izbaşa.


Sandra Izbaşa a precizat că nu ştie ce va face în continuare, dar a subliniat că vrea să participe la ediţia din 2016 a JO măcar ca spectator. "Nu ştiu. E o întrebare pusă cam devreme. Nu ştiu de ce va depinde continuarea carierei. Cred că motivaţia va veni din interior. Îmi doresc să fiu prezentă la Rio, dar nu ştiu în ce calitate, de sportiv, antrenor sau spectator. Vreau să vizitez Brazilia", a precizat Izbaşa.


În concursul individual de la sol, când a ratat ultima diagonală, Sandra Izbaşa a declarat că a simţit o oboseală în picioare şi de aceea nu a mai putut lega salturile. "A fost greşeala mea, se întâmplă, sunt om şi nu pot să le fac tot timpul perfect, dar mă bucur din suflet pentru medalia de la sărituri, este o împlinire sufletească. Am simţit o oboseală în picioare. Am zâmbit pentru că m-am bucurat că am terminat olimpiada sănătoasă şi cu un rezultat bun. Medalia pe echipe a fost cea mai importantă, pentru că am făcut toate cele patru aparate, care mi-au permis intrarea în două finale şi la individual compus. Să fac patru aparate, pentru mine, contează ca şi locul de la invidiual compus", a conchis Izbaşa.


Sursa: Ziua de Cluj


O galerie de poze de la întoarcerea olimpicilor în țară găsiți pe situl GSP iar înregistrări video puteți vedea pe Realitatea.net
Postat în 13 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Londra văzută de sus

FOTO: www.tolo.ro


Gimnastele au răspuns invitaţiei Gazetei de a vedea capitala Marii Britanii de la înălţimea celor 135 de metri ai London Eye.


E sîmbătă la Londra, o zi pînă la terminarea Jocurilor Olimpice. La South Bank, pe malul Tamisei, e aglomeraţie mare. Sînt sute de oameni care vor să facă o tură cu roata gigantică, London Eye, una dintre cele mai mari atracţii turistice din Londra. Între aceştia şi gimnastele române Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Chelaru şi Diana Bulimar, împreună cu antrenorul lor, Octavian Belu. "Eu am mai fost acum patru-cinci ani. Dar am venit pentru fete", spune Belu.


Fetele îşi ocupă locul la coadă şi sînt nerăbdătoare să facă pasul într-una din cele 32 de cabine de forma oului. "Nu ţi-e frică?", o întreabă Cătălina Ponor pe mezina Larisa Iordache. "Cum să-mi fie? Nu am teamă de înălţime", spune gimnasta de doar 16 ani. "Nici mie nu-mi e frică", îşi face parcă mai mult curaj Diana Bulimar, micuţa de doar 1,42 metri.


Pregătite cu aparatele foto, dar şi cu telefoanele, gimnastele se bucură de priveliştea extraordinară. În jumătate de oră, cît durează tura de 360 de grade, memoria aparatului şi a telefonului e deja plină. "E o amintire frumoasă, ceva deosebit. Nu am avut timp să ieşim în oraş pînă acum. Ne pare bine că măcar ne-am plimbat cu roata", a declarat Sandra Izbaşa, campioana olimpică de la sărituri.


Sursa: GSP
Postat în 13 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 2
JO 2012: Sandra Izbaşa va purta drapelul României la festivitatea de închidere

Conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a decis ca gimnasta Sandra Izbaşa să poarte drapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, relatează Agerpres.


La Londra, Izbaşa a cucerit titlul olimpic la sărituri şi a luat medalia de bronz cu echipa feminină de gimnastică.


Cu două zile înainte de încheierea competiţiei, România are în total nouă medalii, două de aur (Alin Moldoveanu - puşcă aer comprimat 10 m, Sandra Izbaşa - gimnastică, sărituri), cinci de argint (Alina Dumitru - judo, cat. 48 kg, Corina Căprioriu - judo, cat. 57 kg, Roxana Cocoş - haltere, cat. 69 kg, echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor - gimnastică, sol) şi două de bronz (echipa feminină de gimnastică, Răzvan Martin - haltere, cat. 69 kg).


Drapelul României a fost purtat de tenismanul Horia Tecău la ceremonia de deschidere, din 27 iulie


Sursa: romanialibera.ro


Luni, sportivii români medaliaţi la Jocurile Olimpice, conducerea COSR şi componenţii delegaţiei României care au evoluat în ultimele zile la Olimpiadă vor reveni în ţară, cu o cursă Tarom programată să aterizeze la ora 13:40, pe Aeroportul Henri Coandă. Olimpicii vor fi primiţi la Salonul Prezidenţial.


Sursa: realitatea.net
Postat în 10 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 3
Campioana olimpică la sărituri vorbeşte despre viitorul său în gimnastică, dar şi despre ratarea de la sol


Sandra a spus că nu ar fi putut trece peste o ratare la sol în finala cu echipa, când orice greşeală ar fi coborât România de pe podium
Sandra Izbaşa a cucerit singura medalie de aur a gimnasticii româneşti la Londra, în finala de la sărituri. La sfârşit de concursuri, Sandra a vorbit despre cum a trăit competiţia londoneză.


Sandra, cum ţi s-au părut Jocurile Olimpice de la Londra?
A fost o experienţă foarte interesantă, mai ales că nu am crezut niciodată că o să revin şi o să câştig la un aparat la care nu am visat vreodată că voi face un exerciţiu de aur.


Ai fi riscat cu o săritură mai grea dacă nu ar fi stat aşa clasamentul?
Ar fi depins de ce ar fi decis antrenorii, eram pregătită să fac şi o săritură mai grea, dar decizia era a lor. Eram pregătită pentru orice.


Ai spus că nu poţi vorbi de o decizie în ce priveşte viitorul tău în gimnastică. Din ce punct de vedere ţi-ar fi greu să continui?
Din niciun punct de vedere nu mi‑ar fi greu. Cum am rezistat atât şi nu au fost probleme, aş rezista şi în continuare. Însă nu am spus că mă retrag (zâmbeşte)… Am nevoie de o perioadă de linişte, vreau să mă bucur de aceste zile şi apoi voi cântări bine ce voi face pe viitor.


Ai vreun regret după finala de la sol?
Eram la bătaie pe podium, dar nu-mi pare rău. Acum nu-mi mai lipseşte nimic, le am pe toate, pentru mine înseamnă foarte mult că am ajuns aici. Îmi pare rău că am terminat aşa, începusem foarte bine. Gimnastica m-a făcut să ajung unde sunt, voi fi întotdeauna mândră de ce am făcut.


Ce s-a întâmplat la acea ultimă diagonală?
Era o combinaţie pentru care primeam bonificaţie. Nota a fost atât de mică pentru că nu mi-am îndeplinit cerinţa, care era în programul obligatoriu. Nu era ceva foarte complicat, nu făceam minuni ca să câştig locul 1. A fost un moment de neatenţie, nu de relaxare. Mi s-au înumuiat picioarele pur şi simplu. Am simţit că nu mai am forţă şi că nu mă mai pot redresa.


Era un sol de medalie fără acea cădere?
Cred că terminam în primele trei. Oricum, a fost mai bine că am greşit aici şi nu în finala cu echipa, pentru că aş fi fost mult mai dezamăgită dacă România pierdea din cauza mea.


"Sunt cele mai grele medalii obţinute"


Ce faci cu medaliile?
(râde) Le ţin la mine. Am două, puteau fi trei, dar nu pot să spun că sunt nemulţumită, pentru că nemulţumitului i se poate lua darul. Cred că sunt cele mai grele medalii obţinute de mine.


Cătălina a declarat că antrenorii nu au fost aşa rapizi cu felicitările...
Eu trebuie să spun că antrenorii m-au felicitat după medalia de aur pe care am luat-o şi m-au încurajat după eşecul de la sol. Se aşteptau la un alt rezultat din partea mea, însă au avut puterea să mă susţină. Sunt fericită că am terminat concursul în picioare.


Sandra, ca o concluzie…
Mă bucur din suflet că am putut să aduc o medalie pentru România la Londra, au existat şi mici dezamăgiri, dar privesc partea plină a paharului. Le mulţumesc celor de acasă care au fost alături de mine şi de colegele mele şi ne-au susţinut tot timpul.
--------------------------------------------------------------------------------
De trei ani aştept vacanţa. Visez la aceste zile libere, încă nu m-am gândit ce voi face, îmi doresc însă să merg acasă şi apoi o să fac planuriȚ - Sandra Izbaşa


4 medalii olimpice are Sandra: două de aur (sol 2008 şi sărituri 2012) şi două de bronz (ambele cu echipa, 2008 şi 2012)


Sursa: Prosport


Video cu fetele pe dolce-sport.ro.
Alte imagini de la conferința de presă, pe www.tvrplus.ro
Postat în 10 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa: "Mă bucur din suflet că am reuşit să aduc o medalie de aur pentru România, chiar dacă au existat şi dezamăgiri"Găsiți declarațiile fetelor de după concurs pe www.tvrplus.ro si filmulețe, inclusiv exercițiile fetelor din finale pe www.tvrinfo.ro.


Un alt interviu cu Sandra pe www.dolce-sport.ro
Postat în 8 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 4
Sandra Izbaşa: "Pur şi simplu mi s-au înmuiat picioarele, nu suntem roboţi"

Sandra Izbaşa, campioana olimpică de la sărituri la Londra şi de la sol la Beijing, a preferat să remarce jumătatea plină a paharului după ratarea de la sol. ''Se mai întâmplă, să nu uităm însă succesul şi depăşirea bilanţului Olimpiadei de la Beijing, pentru asta sunt cea mai fericită. Nu are de ce să îmi pară rău. Îmi pare rău doar că am încheiat aşa, deşi am pornit foarte bine, dar e normal să mai şi oboseşti. Pur şi simplu mi s-au înmuiat picioarele, se întâmplă, nu suntem roboţi. Dacă nu greşeam, eram clar pe podium, dar nu ştiu pe ce loc'', a spus Izbaşa pentru AGERPRES.


Izbaşa nu a urmărit exerciţiul Cătălinei Ponor la sol şi nu a comentat nota primită de medaliata cu argint a probei, mai ales la execuţie, una foarte bună, unde nota 9,000 a fost cu siguranţă prea mică: ''Nu l-am văzut, pentru că exact atunci intram în sală. Eu nu pot să comentez, pentru că nu sunt în măsură să comentez ceea ce fac arbitrele. E decizia lor, dacă eram arbitră, probabil eram în locul lor''.


Una peste alta, Sandra consideră că la Londra a reuşit o evoluţie mai bună decât la Beijing: ''Am încheiat un concurs mai puţin bun în ziua de azi, dar în rest, sincer, m-am autodepăşit faţă de Beijing şi nu e puţin lucru să câştigi 2 medalii olimpice la olimpiade diferite. Eu sunt mulţumită cu ce am făcut aici. Aici a fost la fel de greu ca la Beijing, dar acum am fost mai bine pregătită''.


Campioana olimpică de la sărituri admite că i-a provocat o dezamăgire antrenorului Octavian Bellu, dar nu are regrete pentru ce s-a întâmplat pe covor. ''Era dezmăgit, se aştepta la un rezultat altfel. Iar de la mine erau aşteptări mari, ca de la toată lumea. Dar nu îmi pare rău, pentru că a fost greşeala mea. Mi s-au înmuiat picioarele'', a spus Izbaşa.


La Londra, Izbaşa a demonstrat că rămâne o gimnastă de superclasă, chiar dacă are 22 de ani, dar nu a luat încă o decizie privind continuarea activităţii: ''Nu ştiu ce voi face, e o întrebare prea repede pusă acum. Aş fi chiar un roboţel, dacă aş intra din nou în sală şi aş face exerciţii. Vreau puţină detaşare. Să mă liniştesc, să-mi revin, să-mi încarc bateriile, alături de ai mei, alături de toţi cei dragi''.


Sandra a exclus două posibile cariere după cea de la gimnastică: ''Nu vreau să fiu antrenoare şi nici prezentatoare tv''.


''O revenire deosebită'', este titlul ales de Izbaşa, care să caracterizeze performanţa ei de la Londra.


Sandra Izbaşa a cucerit la Londra o medalie de aur la sărituri, una bronz cu echipa şi a terminat pe locul 8 în finala de la sol.


Sursa: REALITATEA.NET:
Postat în 8 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
JO 2012 - Finalele pe aparate: bârnă și sol
În câteva minute vor începe ultimele finale olimpice!


România va fi reprezentată de Larisa Iordache și Cătălina Ponor la bârnă iar la sol va intra din nou Cătălina Ponor, de data aceasta cu Sandra Izbașa care va încerca să-și apere titlul olimpic la sol.


Tare fetele!


Postat în 7 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 5
Belu şi Izbaşa povestesc cum s-a obţinut aurul olimpic la sărituri: "I-am spus să repete ce a făcut acasă"

Antrenorul spune că a sfătuit-o să nu privească în jur şi să încerce să repete ceea ce a învăţat


De obicei, antrenorii nu prea vin la zona mixtă. Octavian Belu a făcut ieri o excepţie. A sosit chiar puţin înaintea Sandrei Izbaşa, oprită să dea interviuri pentru televiziuni. Are un chip destins, chiar zîmbitor. E efectul pe care îl produce aurul. În special, aurul olimpic.


- Domnule Belu, sînteţi mulţumit? Cum a fost concursul?
- A ieşit bine. Sandra a reuşit o performanţă extraordinară, să cîştige a doua medalie de aur la Jocurile Olimpice, la distanţă de patru ani şi la aparate diferite, sol şi sărituri. A fost un concurs greu, s-a văzut că presiunea, emoţiile îi afectează şi pe cei care merseseră fără probleme. Americanca era favorită la locul întîi, a făcut prima săritură bine, pe a doua a ratat-o. Iar Sandra s-a stăpînit şi a cîştigat.


- A fost şi un concurs dramatic, cu atîtea evenimente.
- Da, iar diferenţa între aur şi locul doi a fost foarte mică, egală cu un pas la aterizare. Emoţiile au fost mari, s-au acumulat, eu i-am spus să nu se uite la note, la ce fac celelalte. Am avut un dialog simplu: i-am repetat că trebuie să facă doar ceea ce a făcut şi acasă, ce a învăţat!


- Ce înseamnă acest titlu în cariera ei?
- Este un vis împlinit, după atîtea semne de întrebare. După atîta muncă.


- Aţi convins-o pe Sandra să facă din nou sărituri. Cum aţi reuşit, ce i-aţi spus?
- Da, şi mă bucur că am insistat la capitolul acesta. I-am spus că e un aparat care i se potriveşte. Ca şi Maroney, sau cum a fost Monica Roşu la noi, aici e locul gimnastelor atletice, mai înalte. I-am explicat că are potenţialul fizic de a aborda şi acest aparat, că e păcat să nu încerce. Oricum, Sandra a ţinut să facă şi concursul individual compus, a urcat şi pe paralele ca să ajute echipa, chiar dacă avea doar cîteva luni de pregătire. Iar la sol se va lupta din nou pentru podium.


- Vedeaţi o medalie la sărituri?
- Eu nu i-am pomenit ei de medalii, cu atît mai puţin de aur, dar mă gîndeam la o poziţie de podium. După ce ai dominat Europa doi ani la rînd, e greu să nu te gîndeşti şi la un loc între primii trei la Olimpiadă. I-a ieşit foarte bine în conjunctura dată, a depăşit emoţiile pentru că, repet, diferenţa n-a fost mare între locul 1 şi 2, 15,191 faţă de 15,083.


- Şi în continuare, la celelalte finale?
- Privim înainte cu optimism, deocamdată avem un aur şi un bronz, dar mai avem de concurat.
"Nu poţi explica în cuvinte cum e cînd ţi se cîntă imnul"


Sandra Izbaşa spune că şi-a dorit două sărituri curate şi că n-a ştiut că e campioană olimpică pînă n-a văzut clasamentul final. Ea va mai concura şi marţi, în finala de la sol, de aceea spune că Olimpiada ei se va încheia pe 7 august

Toate televiziunile vor cîteva vorbe de la campioana olimpică de la sărituri. De la cea care încă e campioana olimpică la sol şi poate deveni din nou. Ea zîmbeşte, pare un copil fericit care are de gît o jucărie deosebită, cam mare şi cam grea, dar atît de dorită! Octavian Belu se retrage în lateral şi o lasă pe Sandra să răspundă la întrebări. Ea face însă un gest spontan, minunat, de o generozitate ce te lasă perplex. Îşi scoate medalia şi i-o pune la gît antrenorului. Val de emoţie. "În atîţia ani, e prima dată cînd un sportiv îmi aşază medalia lui la gît", mărturiseşte Belu. Nu e obişnuit, ar vrea să i-o înapoieze fetei cît mai repede, dar ea îi spune s-o mai ţină. Aşa e Sandra. Surprinzătoare. Un copil fericit. De fapt, o tînără fericită care acum patru ani nu ştia cum va evolua viaţa ei. Nici cariera. Iar acum iat-o aici, la 22 de ani, cu un noi titlu olimpic cucerit. Cîte gimnaste române au mai reuşit asta de-a lungul anilor? Doar două: Nadia Comăneci (1976-1980) şi Simona Amînar (1996-2000). De ieri, Sandra li se alătură.


- Sandra, cum ai trăit această finală?
- A fost dificil, la finală cu iei contact cu aparatul decît atunci cînd intri în concurs. Dar am arătat că acela care e pregătit face surpriza.


- Ai ştiut cum s-a desfăşurat concursul?
- Nu. Eu nu mă uit niciodată la nimeni, caut să mă concentrez doar pe ce fac eu.


- Asta înseamnă că n-ai ştiut imediat că eşti campioană olimpică!
- Nu, am aşteptat nota şi apoi să se afişeze clasamentul. Abia atunci am aflat.


- Ai revenit la acest aparat după ce o vreme nu l-ai mai făcut.
- Da, de doi ani îl pregătesc din nou. Şi vreau să le mulţumesc antrenorilor, doamnei Bitang şi domnului Belu, că au insistat, că mi-au explicat şi m-au convins. Fără ei, n-aş fi aici, cu medalia.


- Ce aşteptai tu de la sărituri?
- Mi-am dorit să am două execuţii cît mai curate.


- Iar pentru sol?
- Va fi greu şi acolo şi îmi doresc acelaşi lucru: să am o execuţie cît mai bună. Aşa cum fac acasă.


- O întrebare un pic patetică acum: cum te simţi pe podium cînd eşti pe locul unu în comparaţie cu treapta de argint sau bronz?
- Cînd ţi se cîntă imnul... Nu poţi explica în cuvinte cum te simţi atunci. E imnul ţării tale, e cel mai frumos.


- Şi, întorcîndu-te în timp, acum patru ani te vedeai peste alţi patru aici, concurînd?
- Nu. Chiar mă întrebau mulţi dacă mă vor revedea la Londra şi eu eram aproape sigură că nu. Dar sînt aici şi să vedem ce mai urmează.


Sursa: GSP. În GSP găsiți și o galerie foto cu momente din finala la sărituri.


Puteți asculta și două interviuri cu Sandra și domnul Bellu pe digisport.ro.
Postat în 6 august 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 2

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net