Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

"Aur la Mondiale"
După o zi în care a avut două antrenamente fizice în zăpadă, gimnasta Sandra Izbaşa (18 ani), campioana olimpică la sol, la Beijing, pare uşor obosită, dar, chiar şi aşa, zâmbetul cu care a cucerit lumea întreagă a rămas la fel de fermecător. Receptivă şi dezinvoltă în acelaşi timp, Sandra a vorbit, zilele trecute, pentru Libertatea, despre lucruri mai puţin cunoscute de către publicul larg, ajutându-ne să prezentăm astfel o “campioană a sufletelor”.

SandraLibertatea: Sandra, să ne întoarcem în timp, la Beijing, locul unde ai cucerit aurul la sol. După ultima diagonală, când ai făcut poza de final, erai convinsă că vei deveni campioană olimpică?

Sandra Izbaşa: Mi-am dat seama că am făcut solul fără greşeală, iar arbitrele nu prea aveau de ce să se lege. În proporţie de 80 la sută, ştiam că nu am cum să pierd medalia de aur.

L.: A urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Jocurile Olimpice e ceva unic. L a cine te-ai gândit în acele minute?

S.I.: Când a început să cânte imnul, m-am gândit la părinţii mei, care erau în sală, şi care m-au susţinut din toate puterile. Nu mi-am putut stăpâni lacrimile de emoţie. Ştiam că am muncit atât de mult pentru această medalie olimpică...

«Voi concura cât timp voi fi sănătoasă»

L.: S-a spus după Beijing că s-ar putea să te retragi din activitate, pentru că deja visul unei medalii de aur fusese împlinit.

S.I.: N-am spus niciodată că mă voi retrage. Atâta vreme cât voi fi sănătoasă, voi continua să practic gimnastica de performanţă.

L.: Până când?

S.I.: (Râde)... Până departe. Aş vrea să-mi închei cariera cu o medalie de aur la Mondiale. Este singura care-mi lipseşte din palmares.

L.: Deci, până în toamna lui 2009 vei continua sigur...

S.I.: Dar nu numai.

L.: Adică?

S.I.: Aş putea să rămân în gimnastică şi pentru viitor.

L.: Cât de mult ţi-a schimbat viaţa această medalie de aur?

S.I.: Nu m-am schimbat deloc. Am continuat să fac zilnic aceleaşi lucruri ca şi înainte de a cuceri aurul olimpic.

L.: Unde vei petrece Revelionul?

S.I.: La cumpăna dintre ani voi fi acasă, alături de părinţii mei şi de cei mai buni prieteni.

L.: Cu ce întrebare ai vrea să încheiem acest dialog?

S.I.: Poate că ar fi mai potrivit să-l încheiem cu o urare, pentru că tot suntem în preajma Noului An. Le doresc tuturor românilor să fie fericiţi, sănătoşi şi să aibă încredere în fetele de la gimnastică. Vom şti să ducem tradiţia mai departe şi de-acum înainte.

Sandra Izbaşa are planuri mari. Vrea să-şi deschidă propria afacere şi să termine două facultăţi.

Gabriel PătruţLibertatea: În 2009 vei împlini 19 ani. Ce ţi-ai propus să faci mai departe?

Sandra Izbaşa: Am discutat deja cu mama pe tema asta. Aş vrea să urmez două facultăţi în paralel, iar după aceea să-mi deschid o agenţie de turism.

L.: Camelia Potec are o asemenea agenţie. Te-ar tenta să lucrezi cu ea?

S.I.: De ce nu? Cami este o fată deosebită, şi mai este şi de la Steaua. Ar fi frumos să încep să lucrez alături de ea, în agenţia ei, pentru promovarea turismului românesc.

L.: Nicolae Forminte îţi sugera ca, după retragere, să-ţi îndrepţi paşii spre lumea televiziunii.

S.I.: Mi-ar plăcea să activez în acest domeniu. Deocamdată, nu ştiu dacă voi putea pătrunde chiar aşa de uşor.

L.: Vorbeai mai devreme de turism. Care este ţara care te-a fascinat cel mai mult?

S.I.: Din ce am văzut până acum, Japonia.

L.: Ce ţi-a plăcut acolo?

S.I.: Oamenii sunt foarte ordonaţi şi ospitalieri. Chiar dacă este aşa de departe, aş merge oricând cu mare plăcere în Japonia.

Japoneza Ayako, fanul ei special

Sandra are un suporter deosebit: “Este o japoneză, pe numele ei Ayako, care vine la toate concursurile noastre şi ne face fotografii. Este foarte apropiată de noi”, explică Sandra. Ayako s-a angajat la Ambasada Japoniei din România doar pentru a fi mai aproape de gimnaste. “Este un gest pe care puţină lume îl mai face azi. O respect foarte mult pe această fată, pentru că pune mult suflet în tot ceea ce face”, afirmă sportiva.

În februarie pleacă în State

În februarie 2009, Sandra va merge în Statele Unite, la Nadia Comăneci, pentru a concura la prima competiţie internaţională care-i poartă numele: “Sunt foarte emoţionată, mai ales că ştiu că Nadia va fi în sală. Vreau să-i mulţumesc din suflet pentru această invitaţie. Nu am mai fost niciodată în America”, spune Sandra.

Sursa: Libertatea.
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Asalt în zăpadă!
Zăpada căzută din abundenţă în aceste zile în staţiunea Poiana Braşov a creat un decor feeric. În acest cadru de vis, la nici cinci minute distanţă de hotelul Olimpic, chiar în mijlocul pârtiei, în fiecare dimineaţă şi după-amiază, un grup de mogâldeţe se luptă din răsputeri cu stratul de omăt, care depăşeşte 30 de centimetri.

Gimnastele au câte două antrenamente pe zi, pe care le susţin în mijlocul naturii

Sunt componentele lotului olimpic de gimnastică, aflate într-un cantonament de refacere. Bine înfofolite, cu căciuliţele trase peste frunte, având jambiere precum fotbaliştii, elevele antrenorului Nicolae Forminte au obrajii roşii din cauza frigului, dar sunt foarte bine dispuse. Chiar şi aici, departe de “laboratorul” de pregătire specifică de la Deva, fetele respectă cu stricteţe disciplina. Aliniate perfect, la fel ca la începutul fiecărui antrenament din sală, fetele răspund la unison la salutul de “Bună ziua” transmis de către antrenori.

Sandra Izbaşa, şefă de pluton

Apoi, cu zâmbetul pe buze, ascultă comenzile scurte şi precise, trasate de antrenoarea Lili Cosma: “Aveţi şase ture de alergare. Urcaţi până la stâlpul de teleferic şi coborâţi până în apropiere de hotel”. Fetele se pun rapid în mişcare, nu înainte de o încălzire uşoară, unde în centrul atenţiei se află Cerasela Pătraşcu. Sandra Izbaşa, campioana olimpică de la Beijing, le încurajează pe nou-venitele în lot: “Haideţi, fetelor! Avem destul de urcat. Să ţinem ritmul!”. Sandra deschide apoi plutonul alergătoarelor.

Sursa: Libertatea.
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ultimul concurs al anului pentru Sandra
Sandra la Gym Gala 2008 Campioana olimpică la sol Sandra Izbaşa participă astăzi la ultimul concurs al anului. Ea va evolua la „Gym Gala”, organizată la Gent, de către Federaţia Belgiană şi de firma Janssen-Fritsen. Printre invitaţi se află Daria Zgoba (Ucr) şi medaliatul cu bronz olimpic la individual compus, Benoit Caranobe (Franţa). (Prosport).


Sa ii uram bafta Sandrei si sa ii multumim pentru anul minunat in care ne-a facut sa fim fericiti la fiecare competitie a ei.Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Demonstrativ pentru Izbaşa în Belgia
Sandra Beijing 2008


Campioana olimpică la sol Sandra Izbaşa participă mâine la ultima competitie a anului. Ea va evolua în cadrul concursului demonstrativ “Gym Gala” organizat la Ghent, de către Federaţia Belgiană de gimnastică şi de firma olandeză Janssen – Fritsen. Competiţia are loc mâine, de la ora locală 20:00, printre invitaţi numărându-se Daria Zgoba (Ucraina) şi medaliatul cu bronz olimpic la individual compus, Benoit Caranobe (Franţa).

Sandra va onora invitaţia primită. Ea va evolua în prima parte a spectacolului la bârnă şi aproape de închiderea galei îşi va face solul pe care l-a prezentat la Beijing. Este o competiţie care are loc anual pentru promovarea acestui sport”, ne-a declarat Mircea Apolzan, secretarul general al FRG.

articol scris de Mirela Basescu in Prosport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
SANDRA IZBASA - Gimnasta de aur a Romaniei
Sandra la barna Beijing

Merge pe barna ca si cum ar fi pe strada, iar cand are de facut un exercitiu la sol, il face ca o adevarata maestra. La prima vedere e o mana de fata firava, dar in realitate este o tanara puternica, oricand capabila sa se concentreze asupra a ceea ce are de facut si sa isi duca un exercitiu pana la capat, chiar si atunci cand a suferit o accidentare.

Anul acesta, la Jocurile Olimpice de la Beijing a aratat lumii intregi ca, la sol, este regina si a obtinut medalia olim pica de aur. Sandra Raluca Izbasa viseaza aur si la Campionatele Mondiale editia 2009 si promite sa participe si la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Am vizitat-o pe Sandra Izbasa la Complexul Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani. Abia isi incheiase antrenamentul. Era chiar inaintea participarii sale in cadrul Cupei Toyota International din Japonia (unde, intre timp, a castigat, de altfel, primul loc la sol si locul al doilea la barna). Lua lectii de sofat asistata fiind de catre coordonatorul lotului national de gimnastica, Nicolae Forminte.

Deschisa, calma si prietenoasa, Sandra ne-a vorbit despre ea, despre rigorile vietii de campion, despre cum se construiesc simpla grupata, pirueta tripla, doua suruburi si jumatate, un surub, un surub si jumatate inapoi, un surub si jumatate inainte, cadet cu 3.60, sfoara cu deschidere, trei suruburi.

Pe scurt, un exercitiu la sol marca Sandra 2008. Atatea piruete, atat de multe rotatii si fata asta nu se incurca, nu ameteste. "Cand am invatat primele elemente dificile pe la sapte ani, mai ameteam pe moment fiindca nu stiam foarte bine cum sa ma invart, dar pe atunci doar experimentam. Acum stim exact cum sa aterizam si cum sa evitam o problema ivita in clipa cand suntem in aer.

Sandra sol Beijing 2008


Asta inseamna munca, repetitii, tehnica. Nici nu mai simt vreo ameteala", sustine Sandra. Pentru exercitiul de la sol - apara tul preferat al Sandrei, dupa el ii mai place barna - are nevoie si de coregrafie. Aici intervine coregraful Valer Puia, dar si Sandra. "Muzica o propune dl coregraf Puia, dar eu sunt cea care decid daca este OK pentru mine si pot sa evoluez cu un exercitiu pe respectiva melodie. Daca nu, ii spun sa o modifice putin, fie fiindca e prea lenta, fie ca e prea dinamica. Solul pe care l-am avut la Olimpiada, l-am realizat impreuna cu dl Puia. Venea dumnealui cu idei, veneam si eu.

Tatal meu a urmat lectii de pian si cred ca si eu am mostenit un pic de ureche muzicala. Eu insa m-am concentrat mai mult pe gimnastica." Cum se construiesc exercitiile, dar si despre micile bucurii si giumbuslucuri pe care le fac in timpul liber cele care aduc aur si faima Romaniei la competitiile internationale de gimnastica. De la momentul interviului nostru si pana la sfarsitul lui 2008, Sandra a mai trebuit sa concureze la inca trei concursuri internationale - aceasta fara cel din Japonia - si anume: in Italia, Spania si Belgia.

A participat doar la individual - sol si barna. Sandra a pasit pentru prima oara intr-o sala de gimnastica in 1994 la clubul Steaua Bucuresti, cand avea patru ani. De atunci, gimnastica a devenit o a doua sa natura. Primii sai antrenori au fost: Eliza Stoica, Elena Ceampelea, Angela Cacovean, Mariana Ristea, G. Neagu si M. Vintila.

In paralel cu gimnastica, Sandra a practicat o perioada handbal, dar zarurile au cazut mai degraba in favoarea gimnasticii. Rezultatele obtinute pana acum dovedesc faptul ca a facut o alegere buna. "Cine spune ca facand atat de mult sport iti pierzi copilaria, greseste. Nu stiu cati copii au avut sansa sa vada atat de multe tari cate am vazut eu, la anii pe care ii am.

Sandra paralele Beijing 2008 AACand eram mai mica aveam timp si de antrenament si de scoala si de joaca, mai tarziu, cand am crescut, evident ca nu am mai avut timp sa ies cu copiii. Dar, in ansamblu, am avut o copilarie frumoasa", spune Sandra Izbasa. In 2003, Sandra a intrat in lot la Onesti, apoi in lotul olimpic de la Deva, in 2005. Cum isi creeaza exercitiile? "La barna, spre exemplu, impreuna cu domnisoara Liliana Cosma realizam un set de elemente artistice si tehnice care sunt cerute si cotate cel mai bine in concursuri.

Avem o serie intreaga de cuvinte de jargon pe care oamenii obisnuiti nu le inteleg. De pilda, cand spun ca voi face un 5-4 cu 5-4 inseamna ca voi executa o rotatie si jumatate spre inapoi cu o rotatie si jumatate spre inainte. Clos e o deschidere in sfoara, puscacioara inseamna un genunchi indoit cu un genunchi intins, asa ca o pusca", explica gimnasta cu insufletire.

Cum arata o zi din viata celei care a adus numeroase victorii in gimnastica romaneasca atunci cand carcotasii se indoiau de valoarea noii generatii sosite dupa Catalina Ponor? "Ma trezesc, urmeaza cantarul de dimineata, micul dejun, scoala intre 8.00 si 10.15, antrenament, masa, somn, antrenament, tratament daca avem nevoie de asa ceva, somn. Imi place la scoala, mai ales imi plac lectiile de romana, istorie, geografie si engleza. Engleza chiar imi este foarte folositoare. Cand eram mica, am luat lectii de germana, dar cum la Deva nu avem cursuri de germana, urmez cursuri de franceza.

Sandra la Beijing 2008 EFAnul viitor voi da si bacalaureatul: sport, practica si teorie, engleza, romana, geografie si istorie. Vreau sa urmez Facultatea de Educatie si Sport la ANFS si as mai vrea, in paralel, sa mai urmez o facultate. Nu m-am hotarat inca la una. Oricum, pana atunci, ma voi concentra pentru Campionatele Mondiale de Gimnastica de anul viitor si, evident, vreau sa prind Olimpiada de la Londra din 2012." Gimnastica nu inseamna doar munca si succese.

Adesea inseamna lacrimi de durere suferite in urma accidentarilor, cand iti dai seama ca poti mai mult, dar un accident stupid te pune in imposibilitatea de a mai continua lupta pentru o medalie. Sandra Izbasa nu a fost scutita de destin de astfel de momente. Si acestea, chiar anul trecut, inainte de Olimpiada. "Mi-a fost foarte greu. Am dat dintr-una intr-alta. Am avut probleme cu piciorul, apoi cu spatele.

Am intrat la un antrenament, nu chiar bine incalzita, doua luni a trebuit sa stau in gips cu piciorul, dupa care a trebuit in trei saptamani sa revin si sa pot concura la Mondiale. Dupa Mondiale am avut un pic de pauza, apoi a trebuit sa lucrez mai in forta. Am avut probleme la spate si m-am oprit doua luni si jumatate. La Europenele de la Clermont-Ferrand, anul acesta, am luat aur la sol si pe echipe, plus bronz la barna.

Asadar, mi-am revenit destul de bine. Am avut accidentarea in finala de la barna, cand am batut picior peste picior si s-a produs fisura. Parintii si antrenorii m-au sustinut si mi-au spus sa nu ma las, ca pot face fata la Olimpiada. Nu m-am lasat niciodata influentata de vocile care spuneau: Sandra s-a accidentat, iese din calcule.

Chiar daca poate, uneori, am lasat impresia ca voi renunta, nu era asa. Eu nu renunt usor, mereu imi spuneam: pot, pot, pot mai mult! Sunt o luptatoare, nu ma intereseaza comentariile rautacioase. Chiar daca multi se bazau la Olimpiada pe alte nume din gimnastica, eu mi-am vazut de treaba si m-am luptat mai departe pentru medalie", povesteste Sandra Izbasa.

Sandra Beijing 2008 CalificariDincolo de suferinte si bucuria succesului, Sandra este o tanara de 18 ani - impliniti pe 18 iunie a.c. - cu multe vise, aspiratii si idealuri. In timpul liber asculta muzica, face plimbari, navigheaza pe internet, citeste si niciodata nu are timp sa se plictiseasca. "Ascult toate genurile de muzica, doar la manele fac alergie. Imi ies bube! (rade!) Ascult dance, r&b, rock, balada rock, hip-hop si, in general, orice melodie care imi place. De obicei nu am o formatie preferata, poate sa imi placa o melodie de la o formatie, dar restul albumului acesteia nu. De aceea merg doar pe melodii, nu pe o trupa in general. Cand am timp citesc reviste, acum citesc Legea atractiei, povete de intelepciune. Evident ca mai citesc si Cosbuc, Eminescu, dar asta si fiindca imi trebuie la scoala, anul acesta trebuie sa imi sustin bacalaureatul. La filme nu prea am timp sa ma uit. Uneori mai imi place sa merg la cumparaturi cand vin in Bucuresti, dar daca nu merge cineva cu mine nu prea ma duc singura fiindca nu-mi place."

Altadata o puteai intalni pe Sandra cu rolele in Herastrau, acum nu mai are timp de asa ceva. Nici macar la bunici nu mai ajunge decat foarte rar, nu fiindca nu si-ar dori, ci fiindca efectiv nu mai are timp. Lumea o recunoaste acum pe strada pe Sandra. "Imediat dupa Olimpiada foarte multa lume m-a recunoscut pe strada. Ma bucuram, dar ma si rusinam un pic. Imi dau seama ca lumea ma priveste acum un pic altfel. Sunt alte cerinte, toata lumea e cu ochii pe ceea ce face Izbasa si trebuie sa am grija altfel de ceea ce fac si spun. Trebuie sa fiu atenta si cum ma comport in sala, fetele mai mici ma iau drept exemplu.

Sandra Campioana Olimpica 2008Ca nu are un prieten, Sandra nu este ingrijorata: "Nu are rost inca sa am un prieten, mai ales ca eu stau foarte mult la Deva si nici nu e momentul. Vreau sa mai copilaresc un pic si sa ma bucur de fiecare lucru pe care il fac. Va veni si timpul pentru un prieten." Prietene ii sunt mai ales colegele din echipa de la Deva cu care adesea face haz de necaz si se distreaza de minune.

Tine inca legatura pe net cu fostii colegi de clasa de la Bucuresti, cei din clasele I-VI, dar si cu prietena pe care si-a facut-o la Beijing - Cheng Fei - prima persoana care a felicitat-o dupa solul de la Olimpiada.

articol scris de Alice-Claudia Gherman in Flacara
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 7
Sunetul muzicii
Izbasa - Campionatul MondialProvine dintr-un sport în care, în România, contează numai aurul. Totul sau nimic: presiunea palmaresului.

„Ştii cum e şi câte s-au spus până nu am luat aurul la Europene! Multe critici, mulţi care nu aveau încredere în noi, care nu ne dădeau nicio şansă, care ne făceau praf”. Venea după un an 2007 plin de ghinioane, de accidentări. Ambiţia şi dorinţa de a-şi demonstra valoarea, presiunea de a nu da greş. „Îmi era frică. Anul trecut am stat două luni cu piciorul în ghips, la Mondiale am tras doar pentru echipă. Acum era anul cel mai important. Era Olimpiada, erau concursurile la care visam să fiu cea mai bună. Era lupta mea”.

Sandra Izbaşa e o gimnastă atipică pentru România. Înaltă (1,64 m), blondă, expresivă, cu o frumuseţe care impresionează, liderul echipei feminine este mereu cu zâmbetul pe buze. Serioasă şi concentrată, înaintea fiecărei evoluţii se relaxează la final, pozând pentru arbitri şi public. „E felul meu de a mulţumi publicului că m-a susţinut. Iar zâmbetul din timpul exerciţiului e, aşa, un pic mai oficial. Câteodată mă bucur aşa de mult de muzică şi de ce fac acolo, încât îmi vine să zâmbesc continuu”, râde ea. Prin exerciţiul cu care a cucerit aurul olimpic la sol a demonstrat că dansul şi gimnastica fac casă bună.

Prima bătălie: CE din Franţa

Anul 2007 a fost zgârcit cu aurul în gimnastica românească, fetele lui Nicolae Forminte fiind mereu „abonate” la locul doi. În plus, accidentările „au lovit” constant echipa. „Anul olimpic se anunţa greu. Erau multe emoţii, aşteptări. Adunasem şi multe frustrări, pentru că nu-mi atinsesem nici jumătate din obiective şi mai era şi teama. Nu aveam voie să ratez nimic”, mărturiseşte Sandra. Mii de ore de antrenament, repetări, corectări şi iar de la capăt. Prima verificare a anului 2008, CE de la Clermont-Ferrand. Prima accidentare: Cerasela Pătraşcu. „A fost cumplit. O vedeam cât e de supărată că nu ne poate ajuta. Când am plecat din cameră spre concurs, i-am spus: «Cera, îţi promit că aurul va fi al nostru». Apoi totul a venit ca o descătuşare”, îşi aminteşte Sandra. Era primul titlu european câştigat de echipa României în noua formulă, după ce în 2006 cucerise doar argintul. Era aprilie, la începutul lunii.

Podium Olimpic - Sol Aurul olimpic = perfecţiunea în sport

Duminică, 17 august. O zi cu o încărcătură emoţională imensă pentru Sandra. „Pierdusem calificarea în finala la bârnă. Eram mâhnită şi totodată speriată fiindcă îmi rămăsese o singură şansă pentru titlul olimpic. Nu aveam voie să greşesc”, povesteşte ea. Finala la sol a fost marcată de multe ratări. Totul până când Sandra a păşit pe covor: „Nu îmi venea să cred că mă aflu pe sol, îmi tremurau picioarele de emoţie. Domnul Forminte mă încuraja spunându-mi că are încredere în forţele mele şi acum e momentul să demonstrez ceea ce sunt”. Primele patru diagonale sunt executate perfect. Urmează ultima. „La primele diagonale faci totul mecanic, te gândeşti că urmează asta, şi asta, şi asta. La ultima însă, eşti tu cu tine. Auzeam publicul aplaudând, îl simţeam pe domnul Forminte plimbându-se agitat şi îmi tot repetam: trebuie să stau. Ştiam că, dacă aterizam perfect, voi câştiga”, rememorează ea momentul. Şi a stat. Direct pe prima poziţie a podiumului. Singurul titlu olimpic adus în Europa de o gimnastă. Aparţinea Sandrei, aparţinea României. „A fost un an cu multe plusuri: revenirea în forţă după accidentarea de la picior, cucerirea aurului cu echipa la Europene, faptul că am rămas pe podiumul olimpic şi aurul olimpic la sol. Ce nu mi-a ieşit acum, sigur iese la anul...”, face bilanţul Sandra.

Gândul retragerii e departe. Mai are de luptat, obiective de atins, dintre care cel mai important e titlu mondial. „Îmi lipseşte din palmares. Vreau să am tot ce se poate la sol”, spune ea.

"În 2009 voi trage tare să obţin titlul mondial la sol. Va fi greu, dar nu imposibil" - SANDRA IZBAŞA, gimnastă

"Ziua în care mi-am încununat cariera cu o medalie olimpică a fost cea mai frumoasă" - SANDRA IZBAŞA, gimnastă

rticol scris de Mirela Basescu in Prosport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Izbaşa, locul 3 la sol la Cupa Mondială
Floor Podium
Sandra


Campioana olimpică la sol Sandra Izbaşa a terminat pe locul trei finala la acest aparat, la Cupa Mondiala, competiţie ce a avut loc în acest weekend la Madrid. Cu un exerciţiu asemănător cu cel de la Beijing, însă mai uşurat, eleva lui Nicolae Forminte s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului, fiind devansată de două reprezentante ale Chinei, Cheng Fei şi Jiang Yuyuan.
Ea a mai evoluat şi în finala la bârnă, unde a fost la un pas de podium, clasându-se pe locul 4. Pentru Izbaşa urmează în weekendul următor ultimul concurs al anului, un turneu demonstrativ în Belgia.

Finala la bârnă:
1. Lauren Mitchell Australia 15,250
2. Iulia Lozhenchko Rusia 15,200
3. Li Shanshan China 15,150
4. Sandra Izbaşa România 14,925
5. Daria Zgoba Ucraina 14,000
6. Cheng Fei China 13,825
7. Daniele Hypolito Brazilia 13,425

Finala la sol:
1. Cheng Fei China 15,375
2. Jiang Yuyuan China 15,225
3. Sandra Izbaşa România 15,000
4. Yelena Zamolodchikova Rusia 14,075
5. Naomi Ruiz Spania 13,900
6. Daniele Hypolito Brazilia 13,700
7. Koko Tsurumi Japonia 13,575
8. Elsa Garcia Mexic 13,175
9. Suzanne Harmes Olanda 12,650

Câştigătorii celorlalte finale:
SOL MASCULIN
Diego Hypolito Brazilia 16,125

CAL CU MÂNERE
Zhang Hongtao China 16,375

SĂRITURI FEMININ
Cheng Fei China 15,050

PARALELE FEMININ
He Kexin China 16,250

SĂRITURI MASCULIN
Thomas Bouhail Franţa 16,225

INELE
Alexander Vorobyov Ucraina 16,275

PARALELE MASCULIN
Yann Cucherat Franţa 15,775
Feng Zhe China 15,775

BARĂ FIXĂ
Epke Zonderland Olanda 16,175

articol scris de Mirela Basescu in Prosport

Exercitiul la sol:Exercitiul la barna:Festivitatea de premiere:

Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 2
Izbaşa concurează mâine, la sol şi bârnă
Sandra Izbaşa ţinteşte podiumul la Madrid


Singura reprezentantă a României la finala Cupei Mondiale de la Madrid, campioana olimpică la sol Sandra Izbaşa evoluează mâine. Ambele finale în care eleva lui Nicolae Forminte s-a calificat, sol şi bârnă au fost programate în a doua zi a competiţiei. “Este un fel de Campionat Mondial, doar cei mai buni sportivi pe aparatul respectiv obţinând calificarea. Nu am emoţii pentru că merg acolo cu două aparate la care am încredere în mine şi  doresc să urc pe podium. Totul depinde de mine”, ne-a declarat Sandra.
Finala Cupei Mondiale de la Madrid începe astăzi la ora 19:00 cu finala masculină la sol, urmată de finala feminină la sărituri (19:45 – 20:15), apoi de finala la cal cu mânere (20:15 – 20:45). Ultimele două finale care se vor desfăşura astăzi vor fi la paralele feminin (21:05 – 21:35) şi  la inele (21:35 – 22:05).
Mâine, competiţia din Spania programează alte cinci finale. Astfel, concursul se reia la ora 18:00, cu finala masculină la sărituri, urmată de finala la bârnă (18:45 – 19:15), de cea masculină la paralele (19:15 – 19:45). Competiţia continuă cu finala feminină la sol (20:05 şi 20:35) şi se termină cu finala la bară fixă (20:35 – 21:05).
Concursul este transmis în direct de TVR2, astăzi de la ora 19:00, iar mâine de la ora 17:30, transmisie alternativă cu finala Campionatului European de handbal feminin, din Macedonia.
articol scris de Mirela Basescu în Prosport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Izbaşa e gata de finala Cupei Mondiale
SandraAflaţi de câteva zile la Izvorani, campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa, şi antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin, Nicolae Forminte, pregătesc ultimele două concursuri ale anului. Cel mai important, finala Cupei Mondiale, va avea loc la Madrid în acest weekend. Astfel, cei doi pleacă mâine dimineaţă spre capitala Spaniei.
Nu am deloc emoţii. Merg acolo să fac ce ştiu mai bine, adică să concurez. Sunt puţin obosită şi abia aştept vacanţa. Au fost două luni criminale în care am stat la Deva foarte puţin, mai mult am fost pe drum, şi asta începe să se simtă. Nu este nicio presiune pe mine, în acest moment tot ce îmi doresc e să termin cât mai repede ce am de făcut şi să închei sănătoasă acest an”, ne-a declarat Sandra Izbaşa.

De partea cealaltă, antrenorul coordonator al lotului, Nicolae Forminte, consideră concursul din Spania ca o testare importanta pentru eleva lui. „Am înţeles că va fi ultima ediţie a Cupei Mondiale organizată în acest format, de aceea cred că vor conta foarte mult rezultatele. E o competiţie de palmares unde contează mult cum ne prezentăm, va fi testul de final de an. Aşa cum spunea şi Sandra, aşteptăm să terminăm cu toate aceste concursuri pentru a ne odihni”, a conchis acesta.
Printre vedetele gimnasticii feminine care vor fi prezente la Madrid se numără Cheng Fei (China), Li Shanshan (China), Zgoba Daria (Ucraina), He Kexin (China), Yang Yilin (China).
Ultimul concurs pentru Sandra Izbaşa va fi un turneu demonstrativ între 19 şi 21 decembrie care va avea loc în Belgia.
Articol scris de Mirela Basescu in Prosport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Sandra poate fi vedetă tv
Nicolae Forminta si Sandra IzbasaAntrenorul lotului de gimnastică, Nicolae Forminte, o sfătuieşte pe Izbaşa să intre în lumea showbizului.

Nicolae Forminte, tehnicianul de la Deva, spune că s-ar lăsa intervievat de actuala lui elevă, în cazul în care Sandra Izbaşa (18 ani) ar urma o carieră de moderatoare în televiziune: “Pe lângă faptul că este o fată inteligentă este şi frumoasă”, argumentează coordonatorul lotului naţional de gimnastică.

Au mai rămas doar două săptămâni până la cantonamentul de iarnă, de la Poiana Braşov, pe care Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului de gimnastică de la Deva, l-a pregătit elevelor sale. “Vom petrece Crăciunul în Poiană, iar Revelionul, la Deva. Nu ne permitem prea multă vacanţă. Avem foarte mult de lucru”, a precizat Forminte pentru Libertatea.

Invitată la «Dansez pentru tine»


Referindu-se la Sandra Izbaşa, campioană olimpică la sol, tehnicianul de la Deva a explicat că eleva sa nu are de gând să părăsească lotul olimpic, dorind să-şi continue activitatea de mare performanţă, cel puţin până după Bacalaureat. “După Olimpiadă au apărut foarte multe tentaţii pentru Sandra, de a participa la o serie de activităţi mondene. A primit o invitaţie şi de la producătorii emisiunii “Dansez pentru tine”. Dacă ar fi dat curs acestor oferte, nu ar mai fi putut face faţă procesului de pregătire, aşa că a declinat oferta”, ne-a mai spus Forminte.

“Cred că, după ce-şi va termina facultatea, Sandra are mari şanse să facă o carieră de succes în lumea showbizului sau a televiziunii. Poate deveni chiar vedetă tv. Pe lângă faptul că este o fată inteligentă este şi frumoasă”, a spus tehnicianul. “Aş merge cu drag la o emisiune moderată de Sandra. Sunt ferm convins că întrebările ei despre gimnastică ar fi pertinente”, crede Forminte.

Sursa Libertatea
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net