Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Sandra în finala la sol
Sandra Izbaşa în calificări la Euro 2009Sandra Izbaşa, campioana olimpică la sol de anul trecut de la Beijing a reuşit ieri seară să se califice în finala la sol a Campionatului European de Gimnastică de la Milano.

După un exerciţiu curat, Sandra a obţinut punctajul de 14.475 care i-a fost de ajuns pentru a se califica în finala la sol de pe poziţia a doua, în urma britanicii Elizabeth Tweddle (14.975).

Din păcate, exerciţiul la bârnă nu i-a ieşit la fel de bine ca la antrenamente şi din cauza unei căderi, Sandra a obţinut doar punctajul de 13.075 şi a ratat calificarea în finală la acest aparat; în schimb s-au calificat în finala la bârnă colegele ei Anamaria Tămîrjan (14.525) şi Gabriela Drăgoi (14.350).

Mirela Băsescu în Prosport:
Izbaşa a ratat bârna, dar e OK la sol

Campioană europeană en-titre la sol, Sandra Izbaşa a surprins neplăcut asistenţa după ce a căzut la bârnă, ea calificându-se, de pe locul doi, doar la aparatul care i-a adus laurii olimpici. Ratarea de pe „puntea suspinelor” este cu atât mai surprinzătoare cu cât este prima în ultimii patru ani. În plus, ea este şi triplu medaliată continentală la acest aparat (2006 - bronz, 2007 şi 2008 - argint).

Să îi ţinem pumnii şi să sperăm că va reuşi să îşi păstreze titlul european, încântându-ne aşa cum o face de fiecare dată. Mult succes, Sandra!!!

Celelalte fete din echipa României calificate în finale sunt:

Bârnă: Anamaria Tămîrjan şi Gabriela Drăgoi.
Sol: Anamaria Tămîrjan
Individual compus: Anamaria Tămîrjan şi Diana Chelaru.

Exerciţiile din calificări le puteţi vedea mai jos:Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ultima repetiţie
Sandra Izbasa la Campionatul Mondial 2008


După ce ieri s-au dezmorţit făcând două antrenamente uşoare, de câte o oră, Sandra Izbaşa & Co. iau astăzi, la Milano, contact cu aparatele şi sala unde va avea loc cea de-a treia ediţie a CE individuale.

Am încercat să le insuflu fetelor cât mai multă încredere, să intre în starea de competiţie, dar sunt deja pregătite pentru concurs”, a explicat Nicolae Forminte. Deşi acuză dureri uşoare la glezna stângă, vedeta delegaţiei, Sandra Izbaşa, vrea să-şi apere titlul continental. Chiar dacă în ultimul concurs de verificare a prezentat un sol cu un fond muzical nou, la Milano va face, cu mici modificări, acelaşi sol, cu care a cucerit laurii în Beijing: „Consider că vechiul sol mi se potriveşte mai bine, este cel mai bun în momentul acesta pentru mine, i-am scos însă o diagonală. Îmi place să râd, să fiu veselă, iar pentru noul sol trebuie să fiu serioasă şi gravă”. Sandra va face patru aparate, luptând să intre în finale la bârnă şi sol.

"La CE, vreau să ştiu cam pe unde sunt cu noul cod, şi mai ales să fie o repetiţie pentru Mondiale" - Sandra Izbaşa, gimnastă

"Nu îi este uşor Sandrei să vadă că celelalte campioane olimpice prezintă modă, dau interviuri, au alte activiţăţi decât intrarea în sala de gimnastică" - Nicolae Forminte, antrenorul lotului naţional

Articol publicat de Mirela Basescu in Prosport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Gimnastele merg într-un picior după aurul european
FOTO: Prosport


Cotidianul.ro ne prezintă din nou problemele cu care se confruntă gimnastele noastre chiar înainte de Campionatul European. Se pare că nici acum ghinionul accidentărilor nu ne-a părăsit şi din această cauză fetele sunt obligate să concureze la o capacitate medie.

Să sperăm că vor face faţă cu bine concurenţei şi chiar dacă medaliile nu vor fii pe măsura aşteptărilor măcar evoluţiile fetelor să ne dea speranţe pentru Campionatul Mondial de la Londra de anul acesta.

Tare fetelor! Hai România!!!

Campioana olimpică de la Beijing, Sandra Izbaşa, este accidentată la gleznă, iar Anamaria Tămârjan are probleme la femur.

Problemele de sănătate par a fi adversarul numărul 1 al gimnaştilor români la Campionatele Europene, care vor debuta marţi la Milano. „Nici unul dintre sportivii noştri care participă la această competiţie nu este 100% sănătos. Dar acesta este preţul pe care trebuie să-l plăteşti performanţei“, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica. Dacă Anamaria Tămârjan are aceleaşi probleme cu care a plecat la Olimpiadă - fractură de femur -, glezna stângă continuă să-i dea mare bătaie de cap campioanei olimpice de la Beijing, Sandra Izbaşa. „Sandra este o gimnastă care şi-a făcut datoria în ciclul olimpic anterior. Este o gimnastă aflată la o anumită vârstă, care îşi caută drumul în continuare.

Este adevărat că nu se găseşte într-o formă deosebită din toate punctele de vedere, s-a dezvoltat, motivaţia e undeva la mijloc, a avut destule motive de frustrare. Eu, personal, nu aştept nimic de la Sandra la această competiţie. Ne-am pregătit ca de fiecare dată, chiar dacă antrenamentele nu au decurs aşa cum mi-aş fi dorit eu. Este loc de mai bine, mereu a trebuit să improvizăm, durerile nu ne-au lăsat în pace“, a declarat antrenorul Nicolae Forminte, care susţine că nu are prea mari aşteptări de la acest concurs: „Pe mine mă interesează Olimpiada de la Londra, astfel că toată pregătirea va fi structurată spre acest obiectiv final. Mai ales că numărul de sportive pe care le avem la dispoziţie este la jumătate faţă de ciclul olimpic anterior, nu ne este permisă nici cea mai mică forţare care să ducă la accidentări“.
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Strînge din dinţi!
Sandra la antrenamente


Sandra Izbaşa se antrenează pentru Campionatele Europene cu dureri la ambele picioare.


"Sănătatea a fost, a rămas şi va continua să fie adversarul numărul 1 al acestei generaţii", spune coordonatorul lotului de gimnastică, Nicolae Forminte. Campioana olimpică Sandra Izbaşa, speranţa României la o medalie continentală, se antrenează, cu doar o săptămînă înainte de plecarea în Italia, cu glezna stîngă şi ambele gambe bandajate. Durerile actuale îşi au rădăcinile în accidentări mai vechi: glezna stîngă o supără de cîţiva ani, în plus fractura de metatarsiene de la Campionatul European, din 2007, de la Amsterdam, a lăsat urme. "Sînt probleme de foarte multă vreme pe care nici nu vreau să mi le reamintesc. Sînt afectiuni care nu se pot rezolva nici prin repaus, nici prin tratamente", a spus resemnat Forminte. De aceea Sandra preferă să se antreze cu bandaje pentru a-şi proteja la aterizări oasele şi articulaţiile de la glezne şi genunchi.

Concurează la 4 aparate
Chiar dacă acuză dureri, Sandra Izbaşa va începe concursul de la Milano (2-5 aprilie) la toate cele patru aparate. În funcţie de evoluţia stării sale de sănătate, antrenorii vor stabili pe parcursul competiţiei strategia pentru finale. "Sandra va face concursul de calificări pe patru aparate, urmînd ca după aceea să hotărîm la ce va evolua", a spus Forminte. Solul şi bîrna sînt aparatele pe care se va axa Sandra pentru finale.

Obiectiv: o medalie
Obiectivul stabilit de Federaţia Română de Gimnastică pentru CE din Italia este o medalie. "Mergem la Milano încrezători şi cu speranţa că vom reuşi să ne îndeplinim obiectivele. Avînd în vedere situaţia dificilă prin care trece sportul românesc, obiectivul pentru aceste Europene este o medalie", a menţionat Nicolae Forminte. Alături de Sandra Izbaşa, din lotul României la Europene mai fac parte Gabriela Drăgoi, Anamaria Tămîrjan şi Diana Chelaru.articol scris de Marius Tuhuţ in GSP
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Noua melodie la sol a Sandrei
SandraÎn 14 martie a avut loc în Italia concursul „Trofeo Citta di Jesolo“, acesta fiind şi ultima verificare a fetelor înainte de Campionatul European (28 martie - 5 aprilie) unde reprezentantele României vor fii: Sandra Izbaşa, Anamaria Tămîrjan, Gabriela Dragoi şi Diana Chelaru care de altfel va participa pentru prima dată la o competiţie de mare anvergură ca şi senioară.

În Italia Sandra a prezentat pentru prima dată noul ei exerciţiu la sol pe melodia numită "Pogon" - compusă de acelaşi Michal Lorenc care a compus şi melodia cu care Sandra a devenit campioană olimpică anul trecut la Beijing. Mie îmi place mult şi chiar dacă melodia "Taniec Eleny" va rămâne melodia noastră de suflet cred că şi acest noul exerciţiu la sol are mult potenţial şi sper ca la Europene să vedem o revenire a Sandrei şi să o vedem din nou campioană europeană la sol.

Mai jos aveţi exerciţiile prezentate de Sandra la Jesolo şi aştept de la voi reacţii privind noul sol al ei :).

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=PBKGAOkoLWw]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5g9Vcein5xg]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZxgR6LzmnMA&feature=related]
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Gigi, sus pe bârnă!
Pe Sandra Izbaşa (18 ani), câştigătoarea unei medalii de aur la Jocurile Olimpice de anul trecut, visează să obţină din gimnastică la fel de mulţi bani ca fotbaliştii lui Gigi Becali şi crede că patronul Stelei are calităţile necesare pentru a evolua la bârnă, cel mai dificil aparat din sportul pe care îl practică.

Sandra Izbaşa, câştigătoarea medaliei de aur la sol la Jocurile Olimpice din vara anului trecut, este o susţinătoare înfocată a echipei patronate de Gigi Becali, Steaua. Gimnasta, de 18 ani, spune că îl admiră pe şeful clubului din Ghencea pentru încrederea şi pentru tupeul de care dă dovadă, calităţi indispensabile pentru menţinerea echilibrului pe “puntea suspinelor”, aşa cum mai este numită bârna.

Sandra Izbaşa, medaliată cu aur la Beijing, consideră că Gigi Becali, patronul Stelei, are calităţile necesare pentru a-şi păstra echilibrul pe cel mai dificil aparat din gimnastică, bârna

“Domnul Becali este hotărât şi foarte încrezător. Cred că s-ar descurca pe bârnă, aparat la care nu poţi reuşi dacă nu ai aceste calităţi”, ne-a declarat Izbaşa, care a participat, în perioada 20-22 februarie, la Oklahoma, la prima ediţie internaţională a Cupei Nadia Comăneci la gimnastică. Dincolo de pasiunea pentru fotbal, Sandra mărturiseşte că i-ar plăcea să câştige din gimnastică la fel de mulţi bani precum fotbaliştii.

Este suporteră înfocată a echipei «roş-albastre»

“Nu pot să spun că nu sunt mulţumită cu sumele obţinute din sportul pe care îl practic, dar cui nu i-ar conveni să aibă aşa de mulţi bani ca fotbaliştii? Dacă oameni ca Gigi Becali ar alege să investească în gimnastică, poate că atunci câştigurile din acest sport ar fi comparabile cu cele obţinute în fotbal” , ne-a explicat Izbaşa, care a primit din partea Guvernului României 70.000 de euro pentru medalia de aur câştigată la Olimpiada de la Beijing.

Fotografie de pus în ramă

La cocktailul oferit pentru delegaţiile străine prezente la Cupa Nadia Comăneci, “Zeiţa” de la Montreal alături de Sandra Izbaşa, campioană olimpică la sol, şi reprezentanta Mexicului, Elsa Garcia, au oferit imaginea zilei. Nadia a acceptat ca, împreună cu celelalte două gimnaste, să recompună, pentru câteva secunde, poziţia cu care şi-a încheiat celebrul exerciţiu de la sol, la Olimpiada de la Montreal (1976). “A fost foarte emoţionant să pot poza lângă Nadia. Este o experienţă unică!”, a declarat Sandra Izbaşa.

Sandra Izbaşa (dreapta) şi mexicanca Elsa Garcia (stânga) o încadrează pe celebra Nadia Comăneci

Mesaj ironic pentru fotbalişti

«Dacă gimnastica ar fi fost uşoară, s-ar fi numit fotbal»

Sandra Izbaşa a apărut în sala Academiei de Gimnastică Bart Connor, din Oklahoma, îmbrăcată într-un tricou negru, inscripţionat cu o trimitere ironică la adresa fotbaliştilor: “Dacă gimnastica ar fi fost uşoară, s-ar fi numit fotbal”.

«Dacă gimnastica ar fi fost uşoară, s-ar fi numit fotbal»


“Mi s-a părut hazliu mesajul tricoului, dar asta nu înseamnă că nu-i respect pe fotbalişti. Mă uit des la meciuri şi, dacă m-aş fi născut băiat, mi-ar fi plăcut să joc fotbal. Aş fi fost atacant!”, a mărturisit sportiva de 18 ani, despre care puţini ştiu că, înainte de a se apuca de gimnastică, a practicat handbalul.

Sursa: Libertatea.

Marturisesc ca, desi nu imi place alaturarea dintre Sandra si Becali, ultima poza si mesajul fac tot articolul.:D

Desigur, si poza cu Nadia si gimnasta mexicana.:)
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra la 2009 Nadia Comaneci Invitational
Sandra si Dana

Ieri la competiţia "Nadia Comaneci Invitational" România a fost reprezentată de Sandra Izbaşa şi Daniela Druncea care au şi câştigat competiţia pe echipe cu un total de 108.900, urmate fiind de Ucraina şi Israel.
La individual, Sandra a ocupat prima poziţie, clasamentul final fiind următorul:
1. Sandra Izbasa ROM 55.550
2. Yana Demyanchuk UKR 54.450
3. Daniela Druncea ROM 53.350
4. Roni Rabinovitz ISR 52.650
5. Hazuki Tazoe JPN 49.950
6. Tali Liak ISR 49.900
7. Brittany Harris USA 49.750
8. Madison Mooring USA 48.800
9. Naama Bernstain ISR 48.650
10. Victoria Harrison USA 46.600

Solul: 15.050Bârna: 14.100Săritura: 14.400Paralele: 12.000
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa: "Ca o meserie"
Sandra Izbasa


Sandra Izbaşa explică de ce nu a părăsit Deva după Jocurile Olimpice de la Beijing

Sandra Izbaşa e încă la Deva. Va împlini anul acesta 19 ani, în iunie. Este campioana olimpică de la sol, dublă medaliată europeană cu aur la acelaşi aparat. De ce n-a lăsat deoparte sportul pe care îl practică de cincisprezece ani?

"Gimnastica mi-a intrat în sînge. Mi-ar fi greu să renunţ. E ca o meserie pentru mine. Ce să fac acasă? Să mă plictisesc!", spune Sandra Izbaşa într-o seară, la poalele cetăţii Devei. A terminat unul dintre miile de antrenamente ale carierei. Şi numărătoarea continuă... Nu termină bine de vorbit despre plictiseală că începe o altă frază: "De la optsprezece ani începe o gimnastă să se coacă. Ce să fac acasă? Să-mi petrec timpul între casă şi şcoală. Acum măcar fac ceva constructiv. Anul asta am de dat Bacul, mai este şi medalia mondială de aur", adăugă Sandra.

"Mi-ar fi foarte greu să renunţ"
Medalia de aur mondială este singura care îi lipseşte din palmares. "Un Campionat Mondial nu este ca o Olimpiadă. Dacă ratam la Beijing aveam o problemă. Mondialele sînt în fiecare an", mai spune Sandra. Gimnasta din Bucureşti a participat la două CM de la care a adunat 3 medalii, 1 argint la bîrnă (2006), 2 bronzuri, unu la individual compus (2006) şi unul cu echipa (2007).

Culorile Jocurilor Olimpice
Una dintre cerinţele din fişa postului de gimnastă este machiatul. Fete maturizate de straturi de culori. De ce se machiază gimnastele? "De mică am fost învăţată să am o anumită mimică a feţei şi să mă machiez. Cînd nu puteam eu, mă ajutau antrenoarele. Ele m-au învăţat că sînt o artistă, nu pe scenă, ci pe patru aparate", explică Sandra. Culorile de la Jocurile Olimpice au fost negru, albastru şi portocaliu. Sandra ar fi vrut să aleagă şi albul, dar "şi aşa am faţa prea palidă".

De la fericire la tristeţe
În 2009 Sandra a luat cu ea şi exerciţiul de la sol de la JO, chiar dacă pregăteşte şi o rutină nouă. "Le stăpînesc foarte bine pe amîndouă. Muzica este din aceeaşi temă pe care am folosit-o la Beijing, dar nu mai este fericirea, ci tristeţea", adaugă dubla campioană europeană de la sol.

Totuşi, ce i-ar plăcea Sandrei să facă după ce va renunţa? "Să ascult muzică, să reuşesc să fac dans sportiv, aş fi spus şi handbal, dar nu mai vreau să iau coate în gură, am primit destule cînd eram mică. Aş mai vrea să mă plimb, să mă relaxez", mai spune gimnasta.

Dar pînă să aibă timp acestea, Sandra mai are multe antrenamente în faţă. Chiar dacă se machiază, chiar dacă e pe punctul de a-şi lua permisul de conducere, chiar dacă va împlini nouăsprezece ani anul acesta, Sandra încheie discuţia nocturnă cu: "sînt un copil altfel".

Planul pe 2009
Prima ieşire a Sandrei în concursuri, în 2009, se va întîmpla pe 21 februarie, în America, la Oklahoma. Ea va participa alături de Dana Druncea la concursul organizat de Nadia Comăneci. Pînă la Campionatele Europene din luna aprilie, Sandra mai are programată participarea la un amical cu echipa Italiei.


Articol din GSP
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra:„Dacă nu va fi anul acesta titlul mondial, la anul va fi sigur!”


Aflată în redacţia ProSport, campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa a vorbit despre obiectivele ei la Campionatele Europene de la Milano (2-5 aprilie). „Îmi doresc foarte mult un titlu la individual compus pentru că m-am zbătut atâta şi o medalie pe patru aparate nu are oricine. Şi, desigur, o finală la sol şi la bârnă”, spune  ea. La Europenele de anul trecut Sandra a câştigat două medalii de aur, la sol şi cu echipa şi una de argint, la bârnă.

Ea dezvăluie şi cum va arăta noul exerciţiu la sol, refăcut după codul de punctaj care se aplică începând din acest an: „Voi avea un sol nou, mai uşor un pic. Nu voi mai face 5 diagonale, ci numai 4, însă cu o dificultate mult mai mare”.

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/gimnastica/interviu-izbasa-daca-nu-va-fi-anul-acesta-titlul-mondial-la-anul-va-fi-sigur-3843063#comments
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Trei în unu!
Izbasa la volanSandra Izbaşa se pregăteşte după noul cod de punctaj individual compus pentru CE, face chestionare pentru şcoala de şoferi şi învaţă pentru Bac.

„O să fie cel mai greu an al meu, dar merită lupta. E un pic obositor să mă împart între atâtea lucruri, dar încerc să le fac cât mai bine, pentru că am o groază de energie“, mărturiseşte ea. Dimineaţa - şcoală şi antrenamente. După-amiază - şofat, pregătire pentru Bac şi încă o tură de antrenamente. Seara - iarăşi lecţii şi studiu: „E un program acceptabil. Orele de condus le am între 13:30 şi 14:30, deci în timpul liber. Am un instructor foarte de treabă şi deja conduc singură. Bine, şi traficul din Deva, faţă de cel din Bucureşti, e parfum”.

Totuşi, acţiunile extrasportive nu o ţin departe de cea mai importantă activitate: antrenamentele. „Elementele după noul cod de punctaj merg binişor. Pregătesc individualul compus pentru CE şi trag tare pentru a cuceri titlul mondial, singurul care îmi lipseşte”, explică Sandra. Primul test îl va susţine pe 20 februarie, la Oklahoma, la concursul organizat de Nadia Comăneci, unde, împreună cu colegele ei de la Steaua, va reprezenta clubul.
articol scris de Mirela Basescu in Prosport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net