Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Sandra Izbaşa a început Bacul cu dreptul
Sandra dupa prima proba orala la BacalaureatCampioana olimpică la gimnastică Sandra Izbaşa a luat notă maximă la examenul oral la română de la Bac

Gimnasta Sandra Izbaşa, medaliată cu aur la sol la JO de la Beijing, a luat nota 10 la examenul oral la limba şi literatura română din cadrul Bacalaureatului, susţinut, ieri după-amiază, la centrul de examinare de la Liceul Pedagogic "Sabin Drăgoi", din Deva.
Sportiva s-a prezentat la examen cu 30 de minute înainte de ora la care a fost programată însoţită de antronorul coordonator al lotului de gimnastică feminină, Nicolae Forminte şi a stat în sala de examinare mai bine de o oră timp în care a răspuns la un subiect despre opera lui Mihai Eminescu. După ce a ieşit din sala de examinare Sandra Izbaşa a spus că a avut emoţii, însă nu se compară nici pe departe cu ceea ce simte înainte de concursurile sportive. "Am avut emoţii în limita normalului. Acum, după acest 10, am moralul ridicat. Am emoţii pentru fiecare probă, însă cred că prima notă contează ", a spus ea. Sandra Izbaşa a absolvit Colegiul Naţional Sportiv "Cetate" din Deva şi nu s-a hotărât încă la ce facultate va da admitere, însă cu siguranţă va fi una cu profil sportiv. Mâine, Izbaşa va susţine proba orală la limba engleză.

"Pot spune că sunt părintele adoptiv al Sandrei şi, normal, am venit să o susţin. Datoria e înainte de toate. Sandra reuşeşte să-şi stăpânească emoţiile, mai ales că are experienţă"
Nicolae Forminte, antrenor coordonator

Articol scris de Sami Tamaş (Deva) in Prosport
Foto: Cristian Vatavu (Hunedoreanul)

UPDATE: Sandra a luat nota 10 şi la Limba Engleză! Felicitări!!!
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
10!


Prima probă a BAC-ului a fost fără emoţii pentru Sandra. Ea a reuşit sa ia nota 10 la proba orală la Limba şi literatura română.

Felicitări Sandra şi... la mai mulţi de 10! :)
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa, fără emoţii la Bac
FOTO: Libertatea


Se pregăteşte de bacalaureat… de la mare! Sandra Izbaşa (19 ani) se află în cantonament la Mamaia, împreună cu colegele ei din lotul feminin de gimnastică.

Sandra, liderul lotului olimpic de gimnastică, şi-a serbat ieri ziua de naştere. La 19 ani, laureata cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing are o dorinţă arzătoare: să treacă cu bine examenul de bacalaureat. “Mi-am luat manualele la mine şi învăţ când pot. Am amânat şi examenul pentru permisul de conducere. Nu era ceva urgent!”, spune Sandra, între două antrenamente pe plaja din staţiunea Mamaia.

Şi-a serbat ieri ziua de naştere

Peste trei zile, dă prima probă, la limba română - oral. Nu are emoţii prea mari. Vrea 10 la Bac, dar totuşi nu se agită foarte tare: “Cât o fi, o fi!”. Pe lângă studiul de zi cu zi, Sandra şi colegele ei au câte două antrenamente: unul dimineaţa, pe plaja din Mamaia, şi altul dupăamiază, la o sală de sport din Constanţa. Cât despre aniversarea zilei sale de naştere, Sandra a serbat- o obişnuit: “Cu tort şi cu lumânări. Tatăl meu a fost în vizită în urmă cu două zile, acum am fost cu fetele din lot”, a continuat Izbaşa.

FOTO: Libertatea


Sursa: Libertatea
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra are motivaţie!
FOTO: Prosport


Aflată ieri, în cantonament la Mamaia, campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa nu a avut mult timp de distracţie la împlinirea a 19 ani.

Prinsă între antrenamentele pe plajă şi cele din sală, la care se adaugă şi repetarea materiei pentru examenul de Bacalaureat care începe luni, Izbaşa s-a bucurat de surpriza făcută de Elena Frâncu, directoarea DJS Constanţa: un tort uriaş. Campioana olimpică de la Beijing a vorbit, pentru ProSport, despre planurile de viitor şi startul în cel mai greu concurs, care începe peste câteva zile.

E vreo diferenţă între Sandra la 18 ani şi cea de la 19 ani?
Nu. Nici gând, poate doar responsabilităţile au mai crescut şi sunt un pic mai matură în stabilirea priorităţilor. În rest, îmi doresc acelaşi lucru ca întotdeauna: sănătate, sănătate, sănătate. Este cel mai important, restul va veni de la sine.

Cum e cantonamentul la mare?
Folositor. Este nevoie şi de recuperare ca să revenim cu forţe noi în sală, în plus, mi-am propus să mă odihnesc şi să mă liniştesc un pic pentru că vine cel mai important concurs de până acum, examenul de bacalaureat.

De ce concurs?

Pentru că aşa îl văd. La Bac e la fel ca în competiţie, tu eşti propriu tău adversar. Dacă faci bine şi dai totul, nu ai cum să ratezi. Am emoţii, dar după prima probă sper să îmi intru în mână.

Cum stai cu pregătirea?
De trei săptămâni am început să urc şi pe aparate. Cât am făcut antrenamente uşoare pentru a proteja piciorul, am lucrat mai mult la paralele.

Te-ai recuperat în totalitate după intervenţia în talpă?
Nu chiar, dar e mult mai bine. La exerciţiile mai grele simt o jenă acolo, dar nu atât de tare încât să nu trec peste ea.

Continui tot cu patru aparate?
Da, pentru că aşa am început şi acum mi-ar fi greu să fac doar două. Accentul îl pun mai mult pe bârnă şi sol, iar paralelele şi săriturile mă ajută mult în pregătirea primelor două.

Cum vezi concurenţa cu colegele mai mici de lot?
Mă bucur că există şi mai ales că echipa va fi astfel mai puternică. Dacă una dintre ele va fi mai bună decât mine, nu mă supăr pentru că ştiu câtă munca e în spate şi o să o respect mai mult pentru asta.

Mai este titlul mondial un obiectiv?
Normal. Nu ştiu de ce toată lumea se aşteaptă să mă retrag din moment în moment. Faptul că nu am luat nicio medalie la Europene şi a fost această problemă la picior nu înseamnă că renunţ aşa uşor.

Vei mai schimba ceva la solul cu care vei merge la Londra?

Faţă de Europene o să fie modificat, voi încerca să adaug o combinaţie care să îmi mai aducă câteva zecimi şi sper să ajung la o dificultate de 6.0 sau 6.2.

Te-ai gândit dacă vei merge mai departe după Mondiale?

Nu ştiu ce voi face dar cred că mai am multe de arătat în gimnastică. Vreau să merg mai departe pentru că simt că pot. Nu aş putea zice dacă asta înseamnă un an, doi sau trei. Dar ce pot spune este ca am motivaţia necesară care îmi dă putere să continui.

articol Prosport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
La multi ani, Sandra!

Sandra dupa calificarile la Euro 2009

Cu ocazia zilei sale de nastere ii uram Sandrei un sincer si calduros "LA MULTI ANI!"

Fie ca fiecare vis sa ti se implineasca, sa ai parte numai de bucurii si impliniri si de un an minunat!

LA MULTI ANI!
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Ra-Ra-Rasputin
Componentele lotului olimpic au fani în toată lumea, chiar şi în industria muzicală. Aflaţi la Deva pentru a susţine un concert cu ocazia „Serbărilor Cetăţii”, membrii trupei Boney M le-au arătat fetelor înregistrări cu ele, pe telefoanele mobile.

Aflate în plină pregătire pentru Mondiale, medaliatele cu bronz olimpic pe echipe au „evadat”, vineri seara, din cantonamentul de sub Cetate pentru a participa la un concert susţinut de legendara formaţie de muzică disco Boney M. Însoţite de antrenorul coordonator Nicolae Forminte, ele s-au strecurat printre cei aproximativ 5.000 de spectatori până apropare de scenă. Imediat însă, au fost observate de membrii trupei şi invitate pe scenă, unde au dansat şi au cântat împreună.

Izbaşa a fredonat câteva melodii

Cea mai dezinvoltă a fost campioana olimpică de la Beijing, Sandra Izbaşa, care a întreţinut atmosfera şi a dat impresia că se simte pe scenă la fel de bine cum o face pe covorul de la sol. „A fost o mare plăcere să particip la concert şi să fiu pe scenă. Ascult muzica celor de la Boney M de mică şi acum am avut ocazia să iau contact cu ei live şi să-i cunosc”, a declarat Sandra.

Colega ei de la lot, Cerasela Pătraşcu a fost plăcut surprinsă să afle că membrii trupei Boney M sunt fani ai gimnastici feminine din România.„Înainte de concert i-am întâlnit pe membrii trupei. Aveau pe telefonul mobil imagini şi filmuleţe luate de pe “youtube” cu noi în competiţii. Li s-a părut extraordinar că am făcut cunoştinţă. Însă şi pentru noi a fost un moment special”, a povestit Cera.Concertul a durat până aproape de miezul nopţii.

„Am crescut cu muzica acestei trupe şi mă bucur să-i văd în concert. Mă bucur să văd şi fetele sunt încântate, dansează şi se simt bine”, Nicolae Forminte, antrenorSursa: Prosport.
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
„Merg înainte!”
Sandra


Prima parte a anului 2009 a fost nefastă pentru campioana olimpică Sandra Izbaşa, dar revenirea fără medalie de la Europene nu i-a tăiat cheful pentru gimnastică. Ea şi-a păstrat totuşi neclintit visul – titlul mondial la sol, singurul care-i lipseşte şi a găsit puterea de a merge mai departe. Şi asta în condiţiile în care, în urmă cu o lună, o intervenţie la talpa piciorului drept, pentru a-i fi extirpaţi nişte negi, i-a dat planurile peste cap. În pregătire la Deva, eleva lui Nicolae Forminte şi-a expus gândurile pentru ProSport.

Sandra, cum eşti?
Bine, încă în recuperare. Mă mai doare piciorul, am o adâncitură acolo, dar mă descurc. Lucrez bandajată, am grijă să nu se infecteze şi aştept să se vindece, să pot folosi piciorul.

O problemă care ţi-a încetinit antrenamentele…
Din păcate mă ţine cam mult pe loc pentru că era o perioadă de pregătire foarte bună pentru Mondiale. Dar nu am avut de ales, dacă nu mă operam, nu puteam să fac nimic. Mă incomoda foarte mult, erau dimineţi în care mă trezeam şi nu mai puteam să calc, numai cine are, ştie cum doare. Este o durere aproape insuportabilă.

Faci vreun fel de pregătire?
Deocamdată mă antrenez la paralele, iar la bârnă elementele pe care le am, le fac pe sol. În plus, e multă pregătire fizică.

Cum trece perioada de recuperare?
Greu, pentru că duc dorul concursurilor. Pe de o parte mă bucur că am scăpat de aceşti negi şi pe de altă parte sunt un pic mâhnită că nu pot să merg la competiţii şi să reprezint România, aşa cum trebuia.

Se apropie Bacalaureatul...
Învăţ de fiecare dată când am timp şi sper să mă descurc, e normal să am emoţii. Pentru Bac, am amânat şi examenul pentru permisul de conducere. Mi-am schimbat un pic priorităţile, pentru că vreau să mă prezint cât mai bine la examene.

După Europene foarte puţini se aşteptau să mai continui…
Am motivaţiile mele personale şi vreau să merg înainte. Vreau să demonstrez tuturor celor care nu au avut încredere în mine ceea ce sunt şi ce pot. Merg înainte. Nu pot să zic că mă voi duce la un concurs şi voi urca pe podium. Pot să spun că muncesc şi apoi, vom vedea rezultatul.

articol Prosport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
S-a operat!
Izbasa Campionatele Mondiale 2008


În plină pregătire pentru CM de la Londra (12-18 octombrie), unde vizează titlul suprem la sol, singurul care îi lipseşte din palmares, Sandra Izbaşa a primit o lovitură care îi poate da planurile peste cap.

Ea a suferit, în aceste zile, o intervenţie chirurgicală în talpa piciorului pentru a-i fi extirpaţi nişte veruci (negi). „Am fost cu ea la cel mai bun dermatolog din Bucureşti, a făcut o cauterizare electrică, cu anestezie locală, la piciorul drept. Iniţial, crezusem că este o problemă doar de suprafaţă, dar adâncitura este profundă”, spune coordonatorul lotului de gimnastică, Nicolae Forminte. Deşi se confruntă cu aceste dureri de câteva luni, efectuarea intervenţiei a fost amânată până după Europene, pentru a-i da posibilitatea de a merge la Milano. „Acest veruc a apărut după pregătirea făcută la munte şi iniţial am crezut că e o bătătură. S-a tot plâns că o doare şi am lucrat menajând piciorul, iar aterizările abia le-a ţinut, pentru că în contact cu solul durerea este cruntă”, continuă tehnicianul.

Intervenţia o va ţine pe Sandra departe de antrenamente două, chiar trei săptămâni, până când ţesutul se regenerează. „Poartă un bandaj şi face mişcare uşoară. Nu putem risca să se producă o infecţie, pentru că orice urmă de praf sau microb cu care poate intra în contact îi poate face mult rău”, explică Forminte. În trecut, campioana olimpică la sol a avut probleme la glezna stângă, apoi a suferit o fractură de metatarsiene în 2007, la CM de la Amsterdam. Stafful tehnic speră ca gimnasta să se recupereze şi să poată participa la Naţionalele României (11-13 septembrie), la Buzău, unde să evolueze la bârnă şi la sol.

Articol publicat de Mirela Basescu in Prosport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Milano: Românca Sandra Izbaşa a ratat podiumul
Gimnasta româncă Sandra Izbaşa, fosta campioană europeană la sol, nu a câştigat nicio medalie în finala de astăzi a Campionatului European de Gimnastică de la Milano.

Izbaşa s-a clasat doar pe locul al şaptelea la confruntarea de astăzi de la sol. Cealaltă gimnastă româncă participantă la această probă, Anamaria Tămîrjan, a ratat şi ea podiumul, situându-se pe locul al patrulea.

Sandra Izbaşa consideră că anii pari îi aduc mai mult noroc decât cei impari, cum ar fi acesta din urmă în care ea a fost depunctată.

Se mai întâmplă. Eu, în sinea mea, nu am ce să îmi reproşez. Din lecţiile pe care le-am învăţat trebuia să fiu mereu campioană”, ne-a declarat Sandra Raluca Izbaşa.

Sportiva a infirmat, de asemenea, zvonurile potrivit cărora ar renunţa la gimnastică. “Mulţi consideră că după Bac o să renunţ la gimnastică, dar obiectivul meu e să câştig o medalie la Campionatele Mondiale şi să-l susţin pe domnul Forminte în cele mai grele momente”, a mai adăugat gimnasta.

După depunctarea Sandrei Izbaşa, antrenorul Nicolae Forminte, vădit nemulţumit, a intervenit pe lângă Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică. Acesta l-a sfătuit pe tehnician să nu depună contestaţie. La sfârşitul probei de sol, Forminte a spus ziariştilor că nu are nimic de declarat presei.

Aurul din competiţia de la sol a fost câştigat de către gimnasta Elizabeth Tweddle din Marea Britanie, iar medalia de argint i-a revenit Vanessei Ferrari, reprezentanta Italiei. Pe locul trei s-a clasat rusoaica Ksenia Semenova.

Articol din Adevarul
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa, locul 7 la sol
Sandra Euro 2009


Sandra Izbaşa a ocupat locul 7 în cadrul Campionatelor Europene de gimnastica de la Milano. Sandra a obţinut punctajul de 13,900, după ce arbitrele au decis că 1080-ul de pe ultima diagonală nu a fost suficient întors, astfel că i-a fost devaluat la 900. Din cauză că ea mai avusese pe o diagonală elementul 900 şi regulamentul spune că nu se adună acelaşi element de două ori în punctajul final, Sandrei nu i s-a mai acordat acest element şi nici bonificaţia de 0,500 pe care o primea dacă pe ultima diagonală avea un element de dificultate cel puţin D. Aşadar ea a fost depunctată cu 1 punct la nota de plecare (0,500 pentru 1080 şi 0,500 bonificaţia), primind doar 4,9. La prima vedere, Sandra a reuşit un exercitiu curat, mai puţin la ultima aterizare, însă nota dată de către arbitri a surprins pe toată lumea. Evitînd părerile subiective, acestea sunt informaţiile de pînă acum. Revenim cu informaţii cînd vom primi păreri avizate. Noi sperăm ca Sandra să îşi găseasca motivatia de a continua si sa o vedem cu medalia de aur la Mondiale. Multă baftă, Sandra! Haideţi să arătăm ca o susţinem nu numai în momentele de entuziasm, ci si în momentele dificile.

Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net