Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Izbaşa a primit OK-ul!


La exact un an de la accidentarea gravă, în urma căreia şi-a rupt tendonul lui Ahile de la piciorul drept, Sandra Izbaşa (foto) se întoarce în competiţiile internaţionale.
Campioana olimpică la sol a fost selecţionată de către antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang pentru a evolua în etapa de Cupa Mondială de la Gent, care va avea loc pe 11 şi 12 septembrie.


Deşi şi-a recuperat perfect exerciţiile la trei aparate, sol, bârnă şi sărituri, încă din urmă cu câteva luni, gimnasta în vârstă de 20 de ani a fost ţinută departe de concursuri pentru a acumula un număr suficient de repetări. "Vreau să iau totul treptat, să nu forţez. Mai este mult de muncă şi sunt conştientă de asta", a declarat Sandra. Alături de ea, vor mai concura în Belgia campioana europeană la bârnă Amelia Racea, Ana Porgras şi Diana Chelaru. Întrecerea este o penultimă verificare pentru Mondialele de la Rotterdam din luna octombrie.


Sursa: Prosport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra nu merge la Ipswich


Lotul feminin pentru întâlnirea cu Marea Britanie a fost deja anunţat şi se pare că Sandra va rămâne acasă să se antreneze în continuare pentru Naţionalele României, care va fi prima ei competiţie după accidentarea de la tendonul lui Achile.
Probabil a fost luată cea mai înţeleaptă decizie, deşi mi-aş fi dorit tare mult să o văd pe Sandra concurând în acest week-end.
Însă nu e nevoie ca revenirea ei să fie forţată mai ales că aşa cum spunea şi domnul Bellu, Sandrei îi place să menţină standardele ridicate în ceea ce o priveşte. Aşa că o vom vedea concurând doar când antrenorii vor considera că e complet pregătită şi cu un număr suficient de repetări pentru a nu risca din nou o accidentare.


Multă baftă, putere şi încredere să ai, Sandra!
Abia aşteptăm să te revedem! :)
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Revine Izbaşa!


Campioană olimpică la sol, Sandra Izbaşa (foto) este la un pas de a reintra în scena gimnasticii mondiale. După aproape un an de la accidentarea gravă pe care a suferit-o, Sandra şi-a recuperat exerciţiile la trei aparate, a lăsat în urmă perioada neagră, despre care vorbeşte ca fiind "cea mai grea încercare" şi se gândeşte deja la noi provocări.
La patru luni după ce a furnizat marea surpriză a Internaţionalelor României, unde a prezentat un exerciţiu demonstrativ la bârnă, Sandra Izbaşa continuă să surprindă. Deşi viitorul ei în sportul de performanţă era privit cu scepticism după operaţia suferită la tendonul lui Ahile la piciorul drept, sportiva în vârstă de 20 de ani nu lasă loc incertitudinilor.


Ipswich: prima bornă în revenire?

Multă muncă, sute de repetări, un program individualizat de pregătire pe care l-a urmat zilnic, totul combinat cu ambiţie şi determinare. "Sandra merge bine, s-a recuperat perfect în ceea ce priveşte exerciţiile, putem spune că şi-a recuperat şi dificultatea, în ideea că îşi face solul pe care l-a avut înainte", ne-a spus directorul tehnic al lotului, Anca Grigoraş. Cu exerciţii competitive la sol, bârnă şi sărituri, Sandra se poate întoarce în concursuri, chiar săptămâna viitoare, în întâlnirea bilaterală cu Marea Britanie, de la Ipswich, concurs ce coincide cu prima evoluţie a echipei României sub conducerea antrenorilor Mariana Bitang şi Octavian Bellu.


Trebuie să mai acumuleze repetări

Revenirea ei, devenită deja certitudine pentru site-ul american de specialitate "International Gymnast" este pusă însă la îndoială de stafful tehnic. "Chiar dacă Sandra pare gata, nu suntem siguri că după atâta vreme în care a avut foarte mult de recuperat este pregătită total. Deşi merge bine pe integralele pe toate trei aparatele nu are un număr suficient de repetări, astfel că o decizie vom lua cu câteva zile înainte de a pleca", a explicat Grigoraş. Întoarcerea Sandrei în concursuri era planificată pentru 17-19 septembrie, la Naţionalele României de la Reşiţa.


Verificare pentru CM de la Rotterdam

Echipa feminină de gimnastică a României reia seria concursurilor de verificare în vederea participării la Mondialele de la Rotterdam (16-24 octombrie). Astfel, săptămâna viitoare, între 13 şi 15 august, România întâlneşte Marea Britanie, la Ipswich. Echipa va fi aleasă dintre gimnastele Sandra Izbaşa, Gabriela Drăgoi, Cerasela Pătraşcu, Amelia Racea, Raluca Haidu, Ana Porgras, Diana Chelaru, Diana Trenca, Dana Andrei.


Sursa: ProSport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Izbaşa revine în concursuri


Accidentată în septembrie 2009 la tendonul lui Ahile, campioana olimpică de la sol din 2008, Sandra Izbaşa (foto) va reveni săptămâna viitoare în primul său concurs oficial după operaţia suferită şi pauza de recuperare.


Ea va fi prezentă în echipa de gimnastică feminină care se va „duela" cu reprezentativa Marii Britanii într-o întâlnire care va avea loc în oraşul  Ipswich, în Anglia, în perioada 12-14 august.


Chiar dacă la începutul anului nu era prea optimistă, declarând că ar putea rata întreg sezonul curent din cauza durerilor, Sandra revine în competiţie mai repede decât şi-ar fi imaginat.


Întoarsă la lot după numai câteva luni de la intervenţia chirurgicală făcută în Germania, campioana olimpică s-a recuperat şi s-a antrenat alături de colegele ei, însă după un program individualizat până în urmă cu o lună.


În vârstă de 20 de ani, pe care i-a împlinit în iunie, bucureşteanca va concura la sfârşitul săptămânii viitoare la trei aparate: sol, sărituri şi bârnă. Este prima ieşire a gimnastei noastre pe care o va face avându-i alături pe Octavian Bellu şi Mariana Bitang.


Sandra este o fire foarte ambiţioasă şi trage tare de ea. Vrea să fie a patra gimnastă din România care prinde două ediţii ale Jocurilor Olimpice. Să vedem cum stăm cu sănătatea până atunci", a spus Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică.


Sursa: Adevarul
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Se filmează Londra


Gimnastica feminină românească păşeşte de astăzi într-o nouă perioadă. După cinci ani, antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang se reîntorc în sală să dea o mână de ajutor echipei României. Campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa (19 ani), povesteşte pentru ProSport cum se vede din sală noua perspectivă.


Ai emoţii pentru această etapă?
Nu, absolut deloc. Antrenamentele tot antrenamente vor fi, vom munci la fel de mult, dacă nu şi mai mult. Îmi e un pic teamă pentru că am nevoie de ajutor, mai ales la sol, unde mă bazam pe domnul Forminte, şi mi-e greu să mă descurc singură. Îmi va lipsi ajutorul lui, pentru că a fost lângă mine atâţia ani.


Cum stai cu pregătirea?
Lucrez circuite pe trei aparate, sol, bârnă şi sărituri, adică execut elementele, dar nu le leg cu mişcări artistice. Am un program de antrenament individualizat, mi‑am propus să îmi recuperez integralele, după care să ies în concursuri. Vreau să iau totul treptat, să nu forţez.Ai lucrat vreodată cu domnul Bellu şi cu doamna Bitang?

Nu, va fi o premieră. Am avut o evaluare cu dânşii când am trecut de la lotul de junioare de la Oneşti la Deva. Aveam 15 ani şi foarte multe emoţii, pentru noi era ceva nou să fii în faţa celor despre care vorbea toată lumea.


Ce s-a întâmplat cu emoţiile pe care le aveai atunci?
M-am maturizat, văd altfel lucrurile şi ştiu că totul depinde de fiecare în parte, de cât de mult vrea să muncească să ajungă în vârf.


Cum vezi această schimbare?
Nu ştiu, mă gândesc că poate din afară se văd altfel lucrurile, se pot sesiza mai uşor greşelile, iar ei ne pot ajuta acolo unde suferim, ca să ne fie bine tuturor.


"Mi se par de treabă"


Te-ai întrebat vreodată cum era să lucrezi cu ei?
Nu, pentru că, indiferent cu cine te antrenezi, faci aceleaşi tumbe, aceleaşi exerciţii şi elemente.


Cum ţi se par?
Nu îi cunosc foarte bine, dar mi se par de treabă. Îi respect şi sper să nu fie vreodată probleme.


Domnul Bellu a declarat că eşti liderul echipei
Sunt onorată că a spus asta, este o mare responsabilitate şi sper să mă achit cu bine de ea. E adevărat că în ultimul an nu am prea fost lider şi în sală, la antrenamente, accidentarea dând totul peste cap. Dar sper ca încet-încet totul să revină la ce a fost.


Mai speri să mai revină domnul Forminte?
Speranţa moarte ultima. Ar fi o gură de aer pentru noi şi ne-ar ajuta foarte mult, pentru că avem nevoie de dumnealui, ne-am obişnuit cu el în sală şi va fi greu ca dintr-o dată să nu mai fie. Este antrenorul care a făcut echipa din 2005 şi cu care am avut rezultate bune.


"Nu ştiu dacă e o etapă nouă, pentru că fiecare îşi va vedea pe mai departe de pregătire, fiecare ştie ce are de făcut. Sunt aceleaşi programe, aceleaşi elemente, aceleaşi obiective", Sandra Izbaşa, campioană olimpică


Prosport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Pariu pe o bârnă


Campioana olimpică la sol Sandra Izbaşa (19 ani) a fost marea surpriză a Inter­­naţionalelor României, com­­­­­­­petiţie ce a avut loc weekendul trecut, la Bucureşti. În vârtejul incertitudinilor privind viitorul ei în gimnastică şi al scepticismului celor care nu îi mai dau vreo şansă, Sandra a urcat pe bârnă, oficial, după şapte luni.


Aflată încă în recuperare după accidentarea gravă din timpul unui antrenament premergător Naţionalelor de la Buzău, de anul trecut, când şi-a rupt tendonul lui Ahile de la piciorul drept, Sandra a revenit în competiţie, cu un exerciţiu sigur, "începutul reapucării de gimnastică", cum îi place ei să spună. O perioadă de şapte luni pe care campioana olimpică de la Beijing a creionat-o pentru ProSport, ca pe cei şapte paşi care i-au purtat drumul înapoi spre sala de la Deva.


Primul pas: refuz total. "După accidentare stăteam în pat, mă chinuiam rău, mama mă ajuta cu totul. A fost o perioadă grea, refuzam până şi mâncarea. Stângace fiind, faptul că trebuia să mă ajut de mâna dreaptă era o tragedie pentru mine. A fost cea mai dură lecţie de viaţă pe care am primit-o. De la a avea totul, la a pierde totul".


Pasul doi: lupta cu infecţia. "Am început să păşesc uşor, cu ajutorul acelei cizme speciale. Am trecut însă printr-o infecţie, apărută pe când făceam bicicletă, din cauza frecării cizmei de operaţie. M-am luptat trei luni cu ea, dar mi-a lăsat un semn urât pe picior. Cizma se freca de operaţie şi mi-a fost teamă că, dacă nu va trece, va trebui să merg iar să mă desfacă şi să o iau de la capăt cu totul".


Primii trei paşi: alergare uşoară. "Lucrurile au început să se aşeze. Am început să simt tocurile pe picior, să am o stabilitate. Am pornit cu alergări uşoare, deşi nu era termenul, însă în tot acest timp am pus mult accent pe recuperare".


Pasul patru: momentul sincerităţii. "Am luat legătura cu domnul Forminte pentru a veni la Deva ca să mă reapuc de gimnastică, să aflu dacă mai pot fi cum eram înainte. Foarte multe emoţii şi gânduri amestecate, o conştientizare dureroasă a limitării tale, poate momentul cel mai greu, în care eşti tu, faţă în faţă cu tine şi trebuie să fii sincer".


Pasul cinci: povestea continuă. "Am reluat uşor antrenamentele, încet-încet îmi reveneam, recuperarea mergea foarte bine. Îmi era dor de anumite elemente, de legări, de starea aceea specială pe care ţi-o dă un exerciţiu bine făcut".


Pasul şase: vremea care doare. "Am început pregătirea la sol, sărituri şi bârnă, însă au apărut probleme de fiecare dată când vremea se schimba, dureri puternice în tot piciorul. Singura bucurie a fost că am reuşit să lucrez într-un ritm constant, fără pauze mari".


Un nou început. "Antrenorii şi federaţia au decis să vin la Internaţionale cu o demonstraţie. Mi-am dorit mult să arăt publicului, celor ce m-au susţinut, mie însămi că poate fi un nou început. Sunt conştientă că sunt departe de ce trebuie să prezint la Europene, dar e doar începutul. Nu am făcut toate elementele pentru că doream să fie ceva sigur, fără ratare, şi ştiam că emoţiile vor fi puternice".


"Am ales să revin la bârnă pentru că m-am recuperat cel mai repede aici şi pentru că a fost aparatul care mi-a adus cele mai multe satisfacţii", Sandra Izbaşa, gimnastă


Prosport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa: "Vreau să merg mai departe"
La cei 20 de ani gimnasta Sandra Izbaşa, campioană olimpică la Beijing în 2008 are o ambiţie uriaşă de a demonstra că nu şi-a spus ultimul cuvânt în sport.


După ce şi-a rupt tendonul lui Achile în urmă cu şapte luni, Sandra a intrat într-o perioadă de recuperare medicală. La Internaţionalele României ea a urcat din nou pe bârnă cu un exerciţiu foarte bun.


"Pas cu pas încep să mă refac. Nu îmi propun deocamdată nimic altceva decât să fiu sănătoasă pentru a merge mai departe. Dacă aş sta departe de lot, probabil că m-ş gândi, uneori, la retragere. Dar, alături de fete şi de antrenori e cu totul altceva", a menţionat ea.
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa a concurat după şapte luni


Campioana olimpică la sol Sandra Izbaşa (foto) a fost marea supriză a primei zile a Internaţionalelor României. Eleva lui Nicolae Forminte a revenit în concurs, după aproximativ şapte luni, evoluând la aparatul ei de suflet, bârna. Sigură pe ea, Sandra a făcut câteva elemente de încălzire după care şi-a prezentat exerciţiul, sub privirea atentă a antrenoarei Lili Cosma. "Încă sunt în recuperare, bârna merge mai bine şi de aceea am dorit să o prezint astăzi. Mă pregătesc alături de colegele de la lot şi tot ce îmi doresc este multă sănătate pentru că restul va veni de la sine", a declarat Sandra.


Campioana de la Beijing a revenit astfel într-o competiţie după aproximativ şapte luni, după o accidentare gravă în timpul unei diagonale la sol, când a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile la piciorul drept şi o fractură la mâna stângă. "Am considerat că este important pentru ea să concureze, să arate că încă îşi doreşte să fie în echipă şi să se termine cu toate discuţiile dacă mai face sau nu gimnastică", a explicat antrenorul coordonator Nicolae Forminte.


Sursa: Prosport.
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa din nou la Deva


Campioana olimpică de la Beijing îşi continuă recuperarea după ce în septembrie 2009 s-a accidentat grav la un antrenament. Şi o continuă la Deva, acolo unde este de cîteva săptămîni.


"Este bine, dar mai are de recuperat pentru efortul maxim. Pe 21 martie ar trebui să se încheie tot acest proces. Mergem pas cu pas. Fizic este bine, dar la psihic mai e de lucrat. Stăm de vorbă cu Sandra. Ea îşi pune tot felul de întrebări: < Merită să mai fac gimnastică? > Din punct de vedere fizic ea mai poate să facă gimnastică, dar psihic e mai greu. O astfel de accidentare te marchează. Nu se mai gîndeşte la ce s-a întîmplat", a spus tătăl Sandrei, Florin Izbaşa.


Sandra Izbaşa a suferit o ruptură de tendon ahilian şi o fractură la mînă dreaptă în luna septembrie în cadrul unui antrenament deşfăşurat înainte de Naţionalele de Gimnastică de la Buzău.


articol din GSP
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa, ucenica Nadiei Comăneci


Campioana olimpică la sol, la Beijing, Sandra Izbaşa, a asistat la concursul „Nadia Comăneci International Invitational” în calitate de invitată de onoare a „Zeiţei de la Montreal”. 740 de gimnaste din opt ţări, printre care şi trei junioare din România, au participat weekendul ce tocmai a trecut la concursul de la Oklahoma.


Concursul „Nadia Comăneci International Invitational" ia amploare de la an la an. Dacă anul trecut, „Zeiţa de la Montreal" s-a gândit să-şi extindă turneul pe plan internaţional şi a adunat nu mai puţin de 600 de gimnaste, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, anul acesta numărul lor a crescut cu mai bine de 100 de participante.


„S-au înscris 740 de concurente din opt ţări. Majoritatea sunt din SUA, dar au venit şi din Ucraina, România, Israel, Venezuela, Mexic şi Canada", a declarat Bart Conner, soţul Nadiei Comăneci. Acesta a fost primul din familie care a iniţiat un astfel de concurs, dar de gimnastică masculină.


„Am început acest proiect cu mulţi-mulţi ani în urmă doar cu gimnaşti americani, apoi am hotărât să facem un eveniment internaţional. Am avut modelul soţului meu, Bart Conner, şi am vrut ca numele meu să rămână în continuare pe buzele oamenilor. Aşa s-a ajuns la acestă amploare a evenimentului pe care îl prezint", a motivat Nadia Comăneci.


România a fost reprezentată peste Ocean de trei junioare, Diana Rusu, Georgiana Gheorghe şi Andreea Tufa, de la Steaua Bucureşti. Campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa, a asistat de data aceasta ca invitată de onoare a Nadiei, pe care a ajutat-o la înmânarea medaliilor. "Sunt aici pentru că m-a invitat Nadia Comăneci şi pentru o ajuta să împartă medaliile celor mai buni. Am revenit pentru că a fost o experienţă minunată anul trecut, când am concurat şi am plecat acasă cu trofeul „Nadia Comăneci".


De data aceasta a fost cu totul diferit", a declarat Sandra Izbaşa pentru unul din posturile locale, adăugând şi că nu ştie când va reveni în competiţii şi îşi va face reintarea pas cu pas. "Acum pentru recuperare fac puţin tehnic, forţă şi mobilitate", a mai spus deţinătoarea aurului la sol, la Olimpiada de la Beijing. Georgiana Gheorghe s-a remarcat la junioare, fiind întrecută de Riley Cholod (SUA) şi Krystyna Sankova (Ucraina).


Concursul la senioare a fost dominat de canadianca Kristina Vaculik, urmată de ucrainianca Angelina Kysla şi Jessica Lopez (Venezuela).


articol de pe www.adevarul.ro
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net