Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Sandra Izbaşa: «Nu mi-am propus să iau o medalie!»


Ieri, la Izvorani (Ilfov), a avut loc ultimul antrenament al gimnastelor, înainte de plecarea spre Rotterdam (Olanda), locul unde, săptămâna viitoare, se vor desfăşura Mondialele. După două ore de pregătire, Sandra Izbaşa (20 de ani), campioană olimpică la Beijing, a explicat ce aşteaptă de la această competiţie.


Libertatea: Sandra, în urmă cu un an te accidentai grav exact înaintea Mondialului din Anglia...
Dacă îmi spunea cineva atunci că voi continua să fac gimnastică după ce suferisem o ruptură de tendon, îl priveam sceptic. Am avut multă încredere în mine şi am primit tot sprijinul din partea antrenorilor.


Ce te-a determinat să mergi mai departe?
Până în luna mai a fost aşa, ca un fel de joacă între gimnastică şi relaxare. Nu ştiam exact ce voi face. A contat faptul că domnul Nicolae Forminte a crezut în şansa mea de a continua, iar părinţii mi-au fost tot timpul alături. Din iunie m-am decis să reîncep serios pregătirea pentru Mondiale.


Cu actualii antrenori, Octavian Bellu şi Mariana Bitang, cum te împaci?
Excelent. Sunt nişte oameni deosebiţi. Amândoi au discutat cu mine, m-au încurajat tot timpul şi chiar mi-au creat un program de pregătire special, prin care să mă ajute să revin cât mai repede la forma sportivă de dinaintea accidentului.


Vrea doar să-şi ajute echipa


Ce ţi-ai propus pentru aceste Mondiale?
Nu mi-am propus să iau vreo medalie. Pentru mine este important că am revenit şi că pot să-mi ajut echipa. Faptul că le pot da o mână de ajutor fetelor în competiţia pe echipe contează cel mai mult.


Pentru tine, care crezi că sunt cele mai puternice adversare?
Am vizionat mai multe imagini cu americancele şi cu rusoaicele. Sunt gimnaste puternice, iar concurenţa va fi destul de mare.


Te gândeşti să participi şi la Olimpiada din 2012?
Să trecem cu bine peste acest Mondial, după care mai vedem.


Sursa: Libertatea
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
GER-ROU-SUI


Triunghiularul din Elveţia - încă o competiţie încheiată cu bine de către Sandra, cu cea mai mare notă din concurs la sol - 14.800 (D 5.6) şi cu o notă bună la bârna - 14.500 (D 5.5) şi sărituri - 14.250 (D 5.0), competiţie în care România s-a clasat pe primul loc cu  229.95 puncte, Germania pe locul doi (214.40puncte) iar Elveţia pe trei cu 210.30 puncte.Sol:

Bârnă:

Sărituri:Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Lista pentru Campionatele Mondiale

La mijlocul lui octombrie, mai precis din 16 ale lunii, cei mai buni gimnasti si cele mai bune gimnaste vor ajunge la Rotterdam pentru a-si disputa podiumurile Campionatului Mondial, competitie care se constituie ca si un prim criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2012, de la Londra.


Intrecerile vor avea in Ahoy Arena din cunoscutul oras olandez, in perioada 16 – 24 ocombrie, evident asteptandu-se de la toti participantii sa ofere un spectacol sportiv de inalta clasa, la capatul unor dispute puternice.


Sunt asteptate la Rotterdam peste 70 de tari, care se vor intrece in concursul pe echipe, individual compus si aparate.


Astazi, miercuri, 22 septembrie, este ultima zi in care federatiile nationale mai pot trimite lista pentru inscrierile nominale, cu precizarea ca mai sunt permise modificari pana aproape de concurs.
Federatia Romana de Gimnastica a trimis pe adresa Comitetului de Organizare si a Federatiei Internationale de Gimnastica urmatoarea lista de sportivi:


La feminin: IZBASA Sandra, PORGRAS Ana, CHELARU Diana, HAIDU Raluca, PATRASCU Cerasela, DRAGOI Gabriela, RACEA Amelia


La masculin: DRAGULESCU Marian, KOCZI Flavius, BUIDOSO Ovidiu, BATAGA Cristian, BUCUR Adrian, BERBECAR Marius, STANESCU Robert


Sursa: romgym.ro
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Elveţia – Germania – România


După frumoasele evoluţii ale Sandrei de la Campionatul Naţional de Gimnastică ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, se pare că vom mai avea parte de o porţie de gimnastică din partea ei şi sâmbăta aceasta cu ocazia triunghiularului Elveţia – Germania – România ce va avea loc în Schaffhausen de la ora 14.


Le vom putea revedea acolo şi pe colegele ei - Ana Porgras, Diana Chelaru, Gabriela Drăgoi, Raluca Haidu şi Cerasela Pătraşcu.
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
3 din 3


Trei medalii pentru Sandra in finalele pe aparate din cadrul Campionatului National de Gimnastica desfasurat la Resita zilele acestea.


Se pare ca Sandra si-a revenit destul de bine dupa accidentarea la tendonul lui Ahile si a demonstrat ca merita sa fie luata in calcul pentru Campionatele Mondiale de la Rotterdam ce vor avea loc in luna octombrie.


In finalele pe aparate, Sandra s-a clasat pe primul loc la sol (14.950) si sarituri (12.212 - FTY si 1,5Y) si pe locul al doilea la barna cu punctajul de 14.900.


Sandra Izbasa pentru romgym.ro : „Am avut exercitii bune, constante. Ma bucur foarte mult ca dupa aceasta perioada indelungata am reusit sa imi fac concursuri aproape identice si mi-am atins obiectivul de a sta pe aparate si de a termina sanatoasa. Ma bucur ca sunt aplaudata de spectatori si ca n-au uitat de mine”.


Felicitari Sandra si sa te vedem si la Rotterdam pe prima treapta a podiumului!Solul:

Barna:

Prima saritura:

A doua saritura:Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Nationalele Romaniei - Prima zi


Sandra Izbaşa, care în urmă cu un an de zile în urmă îşi vedea ameninţată cariera din cauza unei rupturi parţiale a tendonului lui Ahile de la piciorul drept, a revenit în forţă şi a evoluat încântor la trei aparate. Campioana olimpică de la sol a fost notată cu 14,400 la sărituri, 14,800 la bârnă şi 15,150 la sol, declarându-se mulţumită de evoluţia ei.


A fost foarte frumos. Atmosfera a fost deosebită. Sunt mulţumită de evoluţia mea, deşi e loc şi de mai bine", a spus liderul lotului României. Sandra a purtat un bandaj special în locul în care a fost operată, iar grimasele de pe faţă i-au trădat durerile. „Totul merge spre bine. A fost greu, dar refacerea a decurs foarte bine. Mai simt dureri, dar sunt de la vreme. Mi-aş fi dorit mai mult soare", spune Sandra glumind. Ea s-a accidentat grav la un antrenament pentru Campionatele Naţionale de anul trecut, în sala din Buzău.


Sursa: adevarul.ro


Solul:

Barna:

Sarituri:Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Izbaşa: "Un nou început"


La un an după accidentarea pe care a suferit-o, ruperea tendonului ahilian la piciorul drept, gimnasta Sandra Izbaşa a revenit cu aur, impunându-se la sol în etapa de Cupă Mondială de la Gent. Ea a vorbit despre marea întoarcere.


Cum a fost primul concurs?
Cu foarte multe emoţii (râde). A fost un concurs în care am luat-o încă o dată de la capăt, un nou început.


Te aşteptai să câştigi?
Nu chiar. Normal că îţi doreşti să câştigi, dar eram conştientă că va fi greu. Am mers să văd cam pe unde mă aflu. Primul loc e doar un pas mic într-o etapă de verificare.


De unde ai avut atâta putere să revii?
Din sprijinul tuturor, din încrederea şi dorinţa de a arăta că o astfel de accidentare nu înseamnă întotdeauna sfârşitul.Te mai gândeşti la accidentare?

Încerc să trec peste asta, pentru că a fost o perioadă grea. Ce a fost mai greu s-a dus, dar mai am încă mult de lucrat.


Domnul Bellu a fost alături de voi la Gent...
Da, ne-a încurajat tot timpul, ne-a dat indicaţii şi a încercat, prin vorbele pe care ni le-a spus, să ne mai risipească un pic emoţiile.


Acelaşi sol va fi şi la Mondiale?
În mare, da. Numai că voi aduna până atunci mai multe repetări, deci mai multă siguranţă.


Ce urmează?
Naţionalele României de la Reşiţa, unde voi evolua la trei aparate: sol, bârnă şi sărituri.


Sursa: ProSport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
The new routine


Sandra Izbasa, the 2008 Olympic champion on floor exercise, debuted a new routine in Ghent using folk staples "Hava Nagila" and "Kalinka" (tucked full-in; 1 1/2 to triple twist; 2 1/2 punch front full).


International Gymnast Magazine
Noul sol al Sandrei din finala pe aparate (Cupa Mondiala Ghent).


Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Medalie de aur pentru Sandra la Ghent


Romania a obtinut patru medalii la Cupa Mondiala de gimnastica de la Gent (Belgia), competitie ce s-a incheiat duminica, 12 septembrie. In absenta reprezentantelor SUA si Rusiei, tricolorele au castigat doua medali de aur (sol si barna) si doua de argint (sarituri si paralele). Sandra Izbasa a revenit cu succes in competitiile internationale dupa un an de pauza, castigand proba la sol, cu o luna inaintea Mondialului de la Rotterdam.

Sol:

La sol, Sandra Izbasa, revenita in competitiile mondiale dupa ce o accidentare a fortat-o sa stea pe bara s-a clasat pe prima pozitie. Cu un exercitiu avand cel mai mare grad de dificultate din finala (5.8), campioana olimpica din 2008 a fost notata cu 14.325. Locul al doilea a fost ocupat de belgianca Julie Croket (13.600), iar medalia de bronz a obtinut-o Roni Rabinovitz (Israel). Diana Chelaru s-a clasat pe locul al cincilea, cu 13.275.

Sursa : HotNews.ro
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Izbaşa, locul I în calificări la CM de la Gent


Revenită în concursurile internaţionale după un an de absenţă, gimnasta Sandra Izbaşa a câştigat, sâmbătă, calificările la sol, iar Ana Porgras s-a clasat tot pe primul loc la bârnă, la Cupa Mondială de la Gent.


Primele două locuri ale calificărilor în finală la sol au fost ocupate de Sandra Izbaşa, 13.900 puncte, şi Diana Chelaru, cu 13.800. Ana Porgras s-a calificat în finală la bârnă de pe primul loc, fiind notată cu 14.825.


Sursa: Prosport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net