Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Gimnasta Sandra Izbaşa s-a descurcat de minune la pupitrul ştirilor sportive de la GSP TV!

Gimnasta Sandra Izbaşa a prezentat în ziua de Crăciun ştirile sportive la GSP TV, alături de Costin Deşliu.

Sandra a avut emoţii, dar a ştiut să treacă cu bine peste micile probleme din timpul jurnalului.


Sosită direct de la antrenamente, Sandra a fost curioasă să vadă cum arată redacţia Antenei 1. “Noi nu mîncăm prăjituri la ora asta, voi de ce mîncaţi?“, a glumit Sandra cu colegii de la Antenă. După ce a fost la machiaj, gimnasta a făcut haz de necaz de Gigi Becali, dar şi de Bianca Drăguşanu.


Numai ştiri cu Becali aveţi, despre gimnastică cînd o să daţi mai multe? Şi Bianca ce caută în jurnalul meu? Ce contează că e iubita prinţului Cristea?!“, i-a transmis Sandra lui Costin. După o oră de jurnal, a recunoscut: “Am avut emoţii mai mari ca la unele concursuri, dar a fost bine. Acum mă întorc la gimnastică, dar pe viitor poate o să-i iau locul lui Costin. Dacă am greşit, o să apar la cîrcotaşi, dar eu nu cred“, a glumit Sandra.


O puteți vedea pe Sandra in postura de prezentatoare TV chiar aici.


Mai multe detalii din culise puteți afla dacă urmăriți videoclipul acesta.


Sursa: GSP

Postat în 22 februarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
10 întrebări cu Sandra Izbașa
The Couch Gymnast a publicat un mic interviu în limba engleză cu Sandra Izbașa pe care îl puteți găsi aici.
Postat în 22 februarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
«Dumnezeu mi-a dat a doua şansă»
La mai bine de o lună de la încheierea Mondialelor de la Rotterdam, Olanda, Sandra Izbaşa (20 de ani) a povestit de ce regretă cel mai mult că nu a cucerit o medalie în finala de la sol şi de ce crede că Dumnezeu i-a dat o a doua şansă de a continua sportul de performanţă.


Libertatea: Sandra, ai vorbit destul de puţin în presă despre Mondialul din Olanda. A fost o decepţie pentru tine?
Sandra Izbaşa: Aş fi nedreaptă dacă aş afirma acest lucru. După accidentarea pe care am avut-o, (n.r. - ruptură de tendon), eu cred că a fost o revenire de succes. Dumnezeu mi-a dat, practic, a doua şansă de a face gimnastică şi am fructificat-o din plin. Cu trei luni înainte de Mondiale, nici nu mă gândeam că voi prinde echipa. Cu ajutorul antrenorilor, care au avut încredere în mine, am reuşit să revin în lot şi să ajut echipa la trei aparate.


Te-ai gândit că vei putea lua o medalie?
Eu am spus clar, înainte de plecarea spre Rotterdam, că nu mă gândesc la o medalie. Am fost bucuroasă că sunt din nou în echipă şi că pot face din nou gimnastică de performanţă.


Totuşi, nu ţi-a părut rău că nu ai luat o medalie la sol?
Cel mai mult mi-a părut rău că am dat medalia de la gât, cum se spune, unei gimnaste dintr-o altă ţară. Din acest motiv am fost mâhnită.


Evident, urmează o întrebare la care cu siguranţă te aşteptai....(râde)
A, da. Vreţi să mă întrebaţi dacă mai fac gimnastică? Răspunsul meu este unul afirmativ.


Nu se gândeşte la retragere


Până când?
Am 20 de ani şi consider că la vârsta asta gimnastele nu ar trebui să se gândească la retragere. Abia ne încălzim pentru sportul de mare performanţă. La vârsta asta gândim cu totul altfel. Nu mai suntem nişte copiliţe care să acţioneze ca nişte roboţei. Relaţia dintre sportivi şi antrenori este una de colaborare. Dânşii ne înţeleg şi ne sprijină în totalitate, iar noi trebuie să acţionăm ca nişte sportive profesioniste.


Decorată cu «Meritul Sportiv»


Sandra Izbaşa a obţinut cu lotul naţional de gimnastică nenumărate medalii la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale sau Europene. Cea mai preţioasă medalie a sportivei din Bucureşti este aurul olimpic, cucerit la JO de la Beijing din 2008. La aceeaşi competiţie, Sandra a luat şi Aceasta este coperta FHM Spania, pe care a apărut Almudena Cid, cea care a fost aleasă cea mai sexy gimnastă în activitatemimedalia de bronz cu echipa. În urma acestor rezultate, Izbaşa a fost decorată, în 2008, cu “Meritul Sportiv” clasa I. În palmares, gimnasta de 20 de ani mai are argint la bârnă şi bronz la individual compus (CM 2006), bronz cu echipa (CM 2007), aur la sol, argint cu echipa şi bronz la bârnă (CE 2006), argint la individual compus şi la bârnă (CE 2007), aur cu echipa şi la sol şi argint la bârnă (CE 2008).


Aleasă de FHM Spania în topul celor mai sexy


Gimnasta spaniolă Almudena Cid, care a şi pozat pentru FHM, ediţia de Spania, a fost aleasă cea mai sexy din lume de site-ul “Bleacher report”, care a inventariat toate sportivele aflate în activitate. Românca Sandra Izbaşa s-a clasat pe locul 8! Americanele Nikki Childs şi Alicia Sacramone s-au clasat pe locurile doi şi trei. De unde ştie gimnasta noastră că este inclusă într-un asemenea top? “Aflu de la dumneavoastră (n.r. - reporterii Libertăţii) această informaţie. Nu am ştiut că fac o impresie atât de bună. Pot să spun doar că mă onorează, dar asta nu înseamnă că mi-o voi lua în cap, că mă voi considera vreo vedetă mondenă. În nici un caz”, ne-a spus Izbaşa.


Sursa: Libertatea
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Izbaşa şi Koczi, locul patru la Swiss Cup


Echipa României, formată din Flavius Koczi şi Sandra Izbaşa, s-a clasat pe locul patru la competiţia internaţională de gimnastică Swiss Cup care s-a desfăşurat la Zurich (Elveţia).


Cei doi gimnaşti au acumulat un punctaj de 29,000 puncte (Flavius Koczi - 15,000, Sandra Izbaşa - 14,000, ambii evoluînd la sol), fiind devansaţi de Germania 1, cu un total de 30,850 p (Elisabeth Seitz - 14,850 puncte la paralele, Fabian Hambuechen - 16,000 puncte la bară fixă), de Italia, cu un punctaj de 29,350 (Vanessa Ferrari - 13,850 la sol, Matteo Morandi - 15,500 la inele), şi de Elveţia 1, cu 29,200 puncte (Ariella Kaeslin - 14,150 la bîrnă, Claudio Capelli - 15,050 la paralele).


Sursa: GSPSolul din finală:

Solul din semifinală:

Câteva filmulețe de la antrenamente:


Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbasa, castigatoarea Premiului Orasului Chiasso


In concursul feminin din cadrul Memorialului Arthur Gander s-a aflat si sportiva noastra SANDRA IZBASA, catigatoarea editiei din 2008. De aceasta data, Sandra Izbasa s-a situat pe locul secund in clasamentul general, dar a fost rasplatita cu Premiul Orasului Chiasso, localitatea in care a avut loc, in acest an, cea de a 27-a editie a acestei foarte importante competitii.


In concurs s-au aflat nume de rezonanta din gimnastica feminina internationala: Brevet Marine (Franta), Ferrari Vanessa (Italia), Hill Lisa Katharina (Germania), Kaeslin Ariella (Elvetia), Koval Anastasiia (Ucraina), Rijken Marlies (Olanda), Zhang Yelinzi (China).


Dupa evolutii care au incantat publicul, Sandra Izbasa a ocupat locul secund, cu 42,100 p, fiind devansata de elvetianca Ariella Kaeslin, 42,500 p, in timp ce locul trei a revenit italiencei Vanessa Ferrari, 41,950 p.


Prestatia la sol a gimnastei noastre a fost la inaltime, motiv pentru care a si primit Premiul Orasului Chiasso


Pentru gimnastele noastre, prezenta cu rezultate dintre cele mai bune la aceasta competitie reprezinta o “traditie”, fetele noastre fiind constant pe podiumul de premiere: Sandra Izbasa (2008), Catalina Ponor (2004), Floarea Leonida (2002), Angela Ghimpu (1994, sarituri), Gabriela Potorac (1988), Ecaterina Szabo (1986) – locul 1, Steliana Nistor (2006), Monica Rosu (2004), Maria Olaru (2000), Claudia Presecan (1998), Alexandra Marinescu (1996), Saniela Silivas (1986), Simona Pauca (1984) – locul 2, Monica Rosu (2002), Augustina Badea (1988) – locul 3


Clasament general:
1. Kaeslin Ariella (Elvetia) 42.500
2. Izbasa Sandra (Romania) 42.100
3. Ferrari Vanessa (Italia) 41.950
4. Zhang Yelinzi (China) 40.650
5. Brevet Marine (Franta) 39.300
6. Koval Anastasiia (Ucraina) 39.100
7. Hill Lisa Kathari (Germania) 38.550
8. Rijken Marlies (Olanda) 38.500


Sursa: www.romgym.roSol:

Bârnă:

Sărituri:Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Sandra Izbaşa este susţinută de antrenori: "Are tot ce îi trebuie pentru a continua"


Sandra Izbaşa, campioana olimpică la sol, este susţinută de colegele sale, dar şi de antrenorii de la lotul naţional, după ce, la Campionatele Mondiale de la Rotterdam, a ratat exerciţiul din finala pe aparate.


"Sandra m-a ajutat foarte mult la această competiţie. Încurajările ei au fost benefice, mai ales că are mai multă experienţă. Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întîmplat la sol, dar sper şi îmi doresc din tot sufletul să meargă mai departe şi să arate ce poate", a declarat Ana Porgras.


"Eu cred că are tot ce îi trebuie pentru a continua. A fost doar un concurs, de-abia a revenit după o accidentare foarte gravă. Pentru a ajunge la performanţele care au consacrat-o, mai este mult de muncă. Are şi potenţial, are şi energie, are şi un nume care să o facă să nu abandoneze", a adăugat şi Octavian Belu


Sursa: GSP
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Rotterdam: Finala la sol


Sandra Izbasa a fost a doua in finala de la sol, insa evolutia sa a prezentat probleme, doua iesiri din covor aducandu-i doar nota 13.983, cu care s-a clasat pe locul sapte. Revenita in competitii dupa o operatie grava la tendonul ahilian, Sandra Izbasa a incheiat competitia din Olanda plangand, dezamagita de faptul ca a ratat o medalie la aparatul favorit, solul.


Medalia de aur a fost castigata de australiana Lauren Mitchell, medalia de argint a revenit Dianei Chelaru si Aliyei Mustafina iar cea de bronz nu s-a acordat.


Sandra Izbasa si Diana Chelaru au incheiat participarea delegatiei Romaniei la Campionatul Mondial de la Rotterdam.


Sursa: 9AM News


Solul Sandrei:


Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Echipa feminină a terminat pe 4 finala de la RotterdamRussia, SUA and China au urcat pe podiumul mondial, deşi fiecare dintre ele a avut parte de ratări
România a încheiat pe patru finala de la Rotterdam, chiar dacă a făcut un concurs curat.


Constanţa şi nervii tari nu mai sînt de actualitate în gimnastica mondială. Chiar dacă nu a ratat la nici un aparat, România a încheiat concursul de ieri în spatele Rusiei, Statelor Unite ale Americii şi Chinei, echipe care au avut ratări de-a lungul concursului de la Rotterdam. Importante acum sînt notele primite pentru dificultate.[...]


Disputat după un alt sistem decît cel din calificări, în finală toate cele trei gimnaste au punctat, diferenţele dintre celelalte ţări şi România s-au mai redus, fetele încheind competiţia la 2,301 puncte în spatele Rusiei, la 2,100 faţă de SUA şi la 1,685 puncte de China.


Ca şi acum patru ani, la Aarhus, România încheie concursul mondial pe locul al patrulea. O situaţie care a fost prevăzută de Mariana Bitang şi Octavian Belu. Deocamdată notele de dificultate ale româncelor nu pot rivaliza cu ale celorlate echipe, şi notele primite pentru execuţie au fost sensibil mai mici. Cea mai mare notă D a primit-o Ana Porgras, la bîrnă, 6,500. În timp ce echipele de pe podium au avut în medie toate notele aproape de 6,000. O dată concursul pe echipe încheiat, România mai are reprezentante la individual compus (mîine) şi în finalele pe aparate (sîmbătă şi duminică).


Notele româncelor din finalăSursa: GSP


Evolutiile Sandrei:Barna:

Sol:Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Izbaşa, după trei ani la Mondial

Echipa feminină de gimnastică a României debutează astăzi la Mondialele de la Rotterdam, în antrenamentul oficial pe podium ce urmăreşte acomodarea cu aparatele din Ahoy Arena.


O ultimă repetiţie (ora 14:30), în care Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Cerasela Pătraşcu, Diana Chelaru, Amelia Racea, Raluca Haidu şi Gabriela Drăgoi vor evolua respectând ordinea intrării în concurs. Refăcută după o accidentare la tendonul lui Ahile de la piciorul drept, campioana olimpică la sol, Izbaşa, îşi pregăteşte paşii pentru cucerirea singurului titlu care îi lipseşte din palmares, cel mondial.


"Acum nu mă gândesc la medalie, vreau doar să ajut echipa şi să văd cum va prinde noul sol pe care îl am. E o sondare a terenului pentru ce va urma", zâmbeşte Sandra. După ce a bifat ultima participare la un Mondial în urmă cu trei ani, la Stuttgart, gimnasta recunoaşte că acum echipa este cea care contează. "Nu cred că se pune problema cine e lider. Suntem o echipă, ne ajutăm, nu este ideea de «Sandra şi restul», suntem toate la fel, echipa e cea mai importantă", explică ea.


Sursa: ProSport
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Apta pentru Mondiale

Octavian Bellu: Sandra Izbasa este apta suta la suta pentru Campionatul Mondial din Olanda


Mondialele de gimnastica incep pe 16 octombrie, la Rotterdam, iar Bellu spune ca de cand a venit la lot nu a apucat inca sa rezolve total problemele de siguranta si acuratete a exercitiilor gimnastelor.


Antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastica, Octavian Bellu, spune ca Sandra Izbasa s-a recuperat complet dupa operatia suferita in 2009, la calcaiul piciorului drept si are incredere ca gimnasta va avea o evolutie buna la CM de la Rotterdam.


"Dupa o ruptura de tendon, Sandra Izbasa a primit indicatia de la medici sa lucreze cu o protectie chiar si la competitii, nu numai la antrenamente. Dupa parerea mea, ea este recuperata suta la suta, a si concurat la nationale si in Elvetia. Ea este o gimnasta puternica, are 20 de ani, stie ce vrea, are multa experienta si cred ca va avea o evolutie buna la mondiale. La capitolul sanatate trebuie sa fii intotdeauna prevazator si sa nu il pui pe sportiv in situatia sa se reaccidenteze sau sa simta din nou dureri. Din punct de vedere al starii de sanatate s-a facut tot ce s-a putut, fetele au fost recuperate. Daca ar mai fi fost putin timp poate s-ar mai fi rezolvat si altfel de probleme legate de compozitia exercitiilor si de siguranta in executie. Atat cat a fost, noi trebuie sa ne prezentam la mondiale si sa testam nivelul pe care-l au in momentul de fata cu privire la pregatirea pentru Olimpiada si la posibilitatile de progres pe care le mai au aceste gimnaste", a declarat Bellu, pentru agentia Mediafax.


Antrenorul lotului olimpic de gimnastica spera ca rezultatele de la Rotterdam sa le dea satisfactie, in primul rand, sportivelor: "Sper ca la Rotterdam ele sa concureze la un nivel care sa le dea lor satisfactie. Le-am spus ca nu se lupta cu gimnastele din SUA, Rusia sau China, ci se lupta cu ele insele, cu propriile lor limite, propriile lor posibilitati din acest moment. Stiu si ele ca dupa aceste Campionate Mondiale, in cei doi ani ramasi pana la Jocurile Olimpice, va trebui sa depuna o munca extraordinara pentru a-si imbunatati exercitiile. In perioada scurta pe care am avut-o la dispozitie nu am putut rezolva decat partial problemele de siguranta si de acuratete. Aceste lucruri, fara un suport valoric, nu pot da in niciun caz perspectiva unor medalii olimpice".


Sursa: MONDO news
Postat în 4 ianuarie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net