Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Gimnasta Sandra Izbaşa a devenit locotenent al Armatei Române


Sandra Izbaşa, campioană olimpică la Beijing 2008 şi Londra 2012, a fost înaintată în grad, printr-un ordin al ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.


Izbaşa (22 de ani) a primit această onoare drept răsplată pentru rezultatele remarcabile obţinute la concursurile internaţionale. Informaţia avansării în grad a sportivei a fost postată pe pagina de Facebook a MApN, cu titlul "Sandra Izbaşa - cel mai tânăr ofiţer al Armatei României" şi următorul comunicat: "Prin ordinul ministrului Apărării naţionale, Mircea Duşa, multipla campioană olimpică, mondială şi europeană Sandra Izbaşa, legitimată la Clubul Sportiv al Armatei «Steaua» Bucureşti, a fost înaintată la gradul de locotenent, într-o festivitate la care au participat antrenori, sportivi, tehnicieni şi conducerea clubului militar".


Sursa: adevarul.ro
Postat în 14 mai 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Mihai Gâdea le-a vizitat pe fete la Izvorani
mihai gadea fb
Sursa Foto: Mihai Gadea Facebook

Urmăriți aici întreaga emisiune, gimnastica începe la minutul 29.


Sunt minunate aceste fete, mă bucur că sunt băgate în seamă măcar acum după un concurs important.
Postat în 25 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Povestea merge mai departe! Izbaşa se pregăteşte pentru Mondiale
tumblr_mjs2arGYkf1rhddkto1_1280

Sandra Izbaşa continuă pentru încă un an gimnastica de performanţă! Deşi nu va concura la Campionatele Europene, deţinătoarea a două titluri olimpice a revenit în pregătire pentru Mondialele care vor avea loc la Anvers, în luna octombrie.

Sandra Izbasa consideră că nu și-a spus ultimul cuvânt în gimnastica de performanță și continuă antrenamentele în sala de la Izvorani. Campionatele Mondiale de la Anvers reprezintă principalul obiectiv al dublei campioane olimpice: titlul mondial este singurul care îi lipsește din palmares.

"Această alegere se datorează antrenorilor, eram 50-50 în decembrie şi am spus hai să mai încerc, ce-o fi o fi. Deocamdată un an, pentru că îmi place să iau lucurile pas cu pas. Nu o să merg la Europene, am pierdut destul de mult din pregătire, dar am ales să continui în speranţa de a concura la Mondiale. Nu mă aştept să câştig, vreau doar să particip.", a declarat Izbaşa pentru Digi Sport.

Campioană olimpică la sol în 2008 şi la sărituri în 2012, Sandra Izbaşa va miza pe aceleaşi aparate şi în viitor.

"În principal sol şi secundar sărituri, dacă se poate să îmi revin la sărituri, dacă nu rămân la sol, pentru că aparatul meu de suflet acesta este. La bârnă, până s-a modificat codul, am fost o sportivă destul de bună, după care, în momentul când s-au schimbat un pic cerinţele, pe mine m-a dezavantajat şi am renunţat la bârnă.", a mai declarat Izbaşa.

Sursa: digisport.ro
Postat în 16 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Bellu si Bitang vor merge doar cu doua fete la europeanul de gimnastica!

Sandra Izbasa: "Eu imi doresc ca fetitele sa vina spre acest sport pentru ca se vor dezvolta armonios vor avea o anumita tinuta si daca sunt bune pot ajunge departe"

Izbasa sare peste europenele de la Moscova, dar va concura la toamna, la mondiale. Larisa Iordache si Diana Bulimar vor reprezenta Romania la europene.

Diana Bulimar: "Stim cum este sa fim numai noi doua si ne vom incuraja"

Larisa Iordache: "Pentru mine ar fi satisfactia foarte mare o medalie. Cred ca este visul oricarei gimnaste"

VIDEO

Sursa: www.sport.ro
Postat în 16 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Acum nu, la Mondiale da! Sandra Izbaşa continuă sportul de performanţă: "Am hotărât să mai încerc şi anul acesta"
izbasa-apr-2013

Dubla campioană olimpică se antrenează cinci ore pe zi


Short Story nu e. Poate Neverending Story. Sau Love Story. Pentru că între ea şi gimnastică e o chimie perfectă. Din care au de câştigat ambele părţi. Şi milioane de fani. În 2013, Sandra Izbaşa a pontat paşi mici, medii şi mari pe covorul de la sol. S-a autotestat, a fost testată şi a hotărât că povestea trebuie să continue. A început anul în forţă, luându-şi examenul de licenţă la facultatea de kinetoterapie, şi a fost foarte aproape chiar să participe la Europeanul care va debuta la Moscova pe 17 aprilie.

Sandra, la finele lui 2012 încă nu ştiai dacă vei mai practica gimnastica doar de plăcere sau pentru o competiţie. Cum te simţi şi ce simţi acum?
Eu mă simt bine şi mă antrenez. Ştiam că voi avea capacitatea de a mă întoarce în sală, deşi în luna decembrie eram indecisă. Eram cam 50-50 %, dar am hotărât să mai încerc şi anul acesta. Mi-am spus să nu-mi pun ţinte şi nu mi-am fixat vreo competiţie anume la care aş vrea să particip. Mi-am dorit doar să văd dacă aş mai face faţă cerinţelor şi dacă m-aş mai acomoda cu noul cod de punctaj. Aşa s-a produs come-back-ul. Firesc.

Cât de grea a fost revenirea în sală şi cum a fost percepută de antrenorii Bellu şi Bitang?
Ei au crezut în mine încă de când am  revenit, m-au sprijinit foarte mult  şi mi-au acordat tot suportul lor. Dar a fost un pic mai dificil, pentru că a trebuit să părăsesc antrenamentele pentru două săptămâni, atunci când am dat licenţa. Dar am reuşit o performanţă ca o medalie. Am luat licenţa la Facultatea de Kinetoterapie din cadrul U.N.E.F.S. Bucureşti şi asta m-a bucurat enorm. Aş vrea să le mulţumesc domnului rector Cojocaru, doamnei decan Mariana Cordun, domnului profesor de anatomie care m-a îndrumat, Alexandru Buzescu şi celorlalte cadre universitare care m-au ajutat. Le port aceeaşi recunoştinţă.

Ce e nou în cariera ta acum şi cum te-ai readaptat cu viaţa la Izvorani?
La Izvorani e singura sală în care chiar mă pot antrena cum trebuie şi m-am acomodat foarte bine. Am mai multă libertate acum şi eu decid dacă rămân sau nu acolo, totul e să fiu odihnită. Fac 5 ore de antrenamente zilnic, două ore şi jumătate şi două ore şi jumătate, iar duminica o am liberă. În rest, ajung seara acasă şi nu prea mai am timp de nimic. Fac un duş, mă mai uit puţin la televizor şi adorm.

Iniţial ai fost pusă pe lista pentru Moscova. De ce nu mai mergi?
Două săptămâni departe de sală înseamnă mult şi mi-a rămas astfel doar o lună de pregătire pentru Campionatul European de la Moscova. Excluzând şi duminicile, o lună de antrenamente ar fi însemnat  foarte puţin pentru o competiţie de un asemenea nivel şi n-aş fi fost 100%.  M-au pus pe listă pentru că e mai uşor să tai pe cineva, decât să mă adauge ulterior.

Ce aparate ai fi făcut?
M-aş fi dus pe sol, pentru că mi-am revenit cel mai repede aici şi aş fi păstrat şi aceeaşi melodie ca la Jocurile Olimpice de la Londra (n.r. Shine on You Crazy Diamond – Pink Floyd) pentru că şi muzica atrage publicul. Nu ştiu dacă la sărituri aş fi reuşit să concurez la fel ca la Olimpiadă şi aş fi rămas astfel doar pe sol.

Mai ai dureri?
Dureri vor fi tot timpul, astea fac parte din viaţa de gimnast, dar important e că nu am mai resimţit dureri majore. Acum pot să afirm că am pauză de la dureri şi pentru asta îi mulţumesc lui Dumnezeu, dar sunt conştientă că din cauza solicitării corpului, a ligamentelor, durerile pot reveni oricând.

Dacă nu mergi la Europene, următoarea ţintă par a fi Mondialele...
Presiune va fi întotdeauna, pentru că toată lumea, dar şi eu aştept rezultate foarte bune, n-aş fi sinceră cu mine dacă n-aş recunoaşte acest aspect. Trebuie să ştiu foarte bine cum să transform această presiune în emoţii constructive. Desigur, Mondialele (n.r. Belgia - 30 septembrie – 6 octombrie) reprezintă o ţintă pentru mine. Dacă reuşesc să merg, cu atât mai bine. Dacă nu, viaţa nu se termină cu gimnastica.

O ultimă întrebare. Ai fost în tribune la semifinala tur din Liga Campionilor la handbal dintre Oltchim şi Gyor. Ce calităţi trebuie să aibă un sportiv pentru a surmonta o diferenţă de două goluri (22-24 în tur)?
Am trăit meciul odată cu ele şi am simţit cum îmi transpirau mâinile! Eu cred că pe principiul „ai pierdut o luptă, dar nu întregul război” se pot clădi cel mai bine speranţele fetelor şi punctul de plecare spre o binemeritată revanşă. Îmi doresc ca handbalistele de la Oltchim să le arate joi unguroaicelor ce valoare au.

Lucrarea de diplomă a fost intitulată "Importanţa tratamentului kinetic fizical al rupturii de tendon achilian", exact accidentarea care a scos-o din circuit în 2009

"Îmi doresc ca fetele să ajungă sănătoase la Moscova şi să le prezinte arbitrelor tot ce au pegătit" Sandra IZBAŞA

La CE, Bellu şi Bitang le vor avea în lot pe Diana Bulimar şi pe Larisa Iordache

Sursa:Prosport
Postat în 11 aprilie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Premiile Cotidianul.ro-Omul Anului 2012


Un moment rar, excepțional, le-a fost dat să trăiască, joi seara, oaspeților Galei Premiilor Cotidianul.ro-Omul Anului 2012: un minirecital în România al marii artiste Angela Gheorghiu. În sala Constanța a JW Mariott din București, o bună parte din lumea bună a României - care de la Cluj, care de la București - și-a dat întâlnire pentru a-i aplauda, ovaționa, pe laureații ediției 2012 a Galei Premiilor Omul Anului Cotidianul.ro - oameni a căror valoare profesională, în domeniile pe care le reprezintă,este de necontestat.

[...]Un alt premiu i-a fost conferit minunatei gimnaste Sandra Izbașa. ”Mă onorează acest premiu și îmi doresc ca Imnul Național să se cânte din ce în ce mai mult la competițiile sportive internaționale: pentru asta muncim!”, a spus campioana. [...]

Pentru a afla toți câștigătorii cât și pentru a vedea mai multe imagini de la acest eveniment vizitați articolul original de pe cotidianul.ro.
Postat în 14 martie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa, o gimnastă de aur


La 6 zile după prima întâlnire cu Sandra (şedinţa foto) şi la o zi după a doua (interviu) mi-au rămas în minte mâinile ei. Sunt albe, fragile, delicate. Parcă sunt desprinse dintr-o pictură suavă. Însă de unde atât de multă forţă?
De unde atâta putere să se izbească de sute de mii de ori de milioane de ori de podeaua de la sol, de bârna cea îngustă, să se balanseze armonios la paralele ori să sprijine mii de salturi acrobatice la sărituri?
Totodată, în cele 6 ore cu ea, am simţit şi mai aprig “cronometrul”. Tic-tac, tic-tac, totul se desfăşoară conform unui plan foarte riguros, nu rămân secunde neexploatate.


Pentru că nu avem timp de pierdut, doamnelor, domnişoarelor, domnilor şi dragi copii, intră pe fundalul alb al studioului foto, o campioană! Recunoaştem cu mâna pe inimă, că am fost foarte încântaţi atunci când Sandra ne-a povestit că este o cititoare fidelă a revistei “Ce se întâmplă, doctore?” “Citesc demult revista şi învăţ din ea diverse sfaturi de alimentaţie, tonifiere, vestimentaţie, make-up.

Cât despre şedinţa foto? “A fost prima mea şedinţă foto şi mă bucur că am avut ocazia să pozez pentru voi. Mi-a plăcut atmosfera, mi-au plăcut hainele. Îmi place să fiu la modă, dar cu un buget mediu.” Revenim la “ceas”. Ne-am întâlnit într-o cofetărie, la ora 18.00, într-o seară de sâmbătă. Avea doar o oră liberă.

Aş fi stat o săptămână să o întreb, să o ascult, dar suntem din nou contra cronometru: “Toată viaţa mea, nu mi-am dorit să fac bagaje, să plec departe de părinţi, să plec în diverse ţări, dar nu neapărat să le şi vizitez. Dar având în vedere că fac asta de vreo 13 ani, m-am obişnuit”, povesteşte zâmbind.

Comandă apă minerală. O întreb dacă nu vrea şi ceva dulce, dat fiind că m-a chemat într-un astfel de loc. Îmi povesteşte cum a încercat acum ceva timp “molleaux du chocolat” însă a fost extrem de dulce. “M-a ameţit! Atât de dulce este!” Însă, a mărturisit că desertul ei preferat poartă numele de croissant.

Mereu m-am întrebat ce mănâncă sportivii când sunt la competiţii pe alte continente: “Există un meniu special, dar încercăm să mâncăm ceea ce mâncăm acasă. Dacă nu se poate măcar să avem un grătar, încercăm să improvizăm. Mănânci ceea ce ţi se pare în regulă. Nu te avânţi să mănânci tradiţional, nu ştii ce reacţie are organismul”.

Dar în avion? “Nu avem un meniu anume, preferăm să mâncăm din timp, de acasă, să nu riscăm. Repet, nu ai de unde să ştii... Iar în avion mâncăm puţin. Trebuie să se acomodeze corpul şi la fusul orar şi nu trebuie să rişti să ai kilograme în plus. Ne lasă să mâncăm, nu avem restricţii, dar preferăm să nu riscăm”, explică gimnasta.

Citeşte mai multe în ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?

Sursa: www.csid.ro

Pentru mai multe imagini, viziteaza galeria:


Video:
Sandra Izbaşa promovează Spectacolul Campionilor
Postat în 18 februarie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
VIDEO Gala "From London To Rio"

Postat în 14 februarie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbașa a revenit la antrenamente


Sandra Izbaşa (22 de ani) le-a dat o veste bună antrenorilor de la lotul naţional prin hotărârea de a-și amâna retragerea. Ea ar putea deveni prima noastră gimnastă participantă la 3 ediţii ale Jocurilor Olimpice

Sandra Izbaşa a revenit în sala de antrenament, spre bucuria colegelor. Prezenţa gimnastei la Europenele din aprilie, de la Moscova este incertă. Anul trecut, sportiva în vârstă de 22 de ani a luat aurul la sărituri şi la concursul pe echipe.

E greu după o medalie olimpică de aur să te duci la europene, ai senzația că poziția ta e pusă în pericol, conjunctura te poate dezavantaja , că nu mai ești în aceeși stare fizică și pishică”, a spus Octavian Bellu pentru Dolce Sport.

Sandra ar putea participa însă la Mondialele de la Antwerp, din toamnă. Bellu ar vrea s-o vadă şi la Jocurile Olimpice din 2016.

Ea se afl la acel prag fatidic peste care multe gimnaste nu au trecut , a doua Olimpiadă. Are potențial să facă a treia Olimpiadă și să fie prima din România care face 3 Olimpiade”, a mai spus Bellu pentru Dolce Sport.

Trebuie să ai motivație, trebuie să ai putere de muncă și să-ți dorești, asta e cel mai important, să-ți dorești să lucrezi”, a spus și Diana Buliman pentru Dolce Sport

Mi se pare un lucru foarte frumos din partea ei. Este motivată și este cu gândul la gimnastică, probabil că a stat atât de mult în gimnastică încât nu poate renunța atât de repede”,a completat-o Larisa Iordache.

Sursa și video: dolce-sport.ro
Postat în 13 februarie 2013.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net