Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Sandra Izbașa: “Am muncit mult…”

FOTO: REUTERS

Sandra Izbașa a dominat cu claritate finala de la sărituri din cadrul CE 2011 de gimnastică artistică și a câștigat titlul continental cu 2 sărituri valoroase ca notă de plecare și foarte bine executate, rodul antrenamentelor din ultimele luni.


Sandra explică după concurs că a știut să-și stăpânească emoțiile și acesta a fost factorul decisiv în câștigarea medaliei. ”M-am dus hotărâtă. Știam că am muncit mult și asta a fost. Dar am avut și noroc pentru că am reușit să-mi stăpânesc emoțiile. E prima mea finală la sărituri după 5 ani. Este o medalie care crește așteptările noastre la acest aparat pentru viitoarele competiții”.
FOTO: AFP PHOTO
La Mondialele din 2010 Sandra concura cu doar o singură săritură iar acum la Berlin a prezentat 2 sărituri cu note de plecare de 5.8 și respectiv 5.6. ”Doamna Bitang și domnul Bellu au avut încredere în mine și mi-au propus să fac sărituri pentru finală și am acceptat. Am două sărituri valoroase, a doua cotată cu 2 zecimi mai jos decât prima dar pe ea se poate construi. Îmi trebuie o saritură și mai bună pentru Mondiale și Olimpiadă pentru că acolo vor fi adversare din toată lumea, nu numai din Europa”.


Pentru finala de la sol Izbașa, campioana olimpică, a evitat să dea un pronostic. ”Pentru mâine în finala de la sol nu promit nimic, nu îmi place să fac promisiuni. Emoții există, dar cine și le stăpânește acela câștigă”.FOTO: REUTERS
Sursa: romgym.ro
Postat în 9 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Euro 2011 - Aur la sărituri pentru Sandra!

FOTO: Reuters


Sandra ne-a oferit astăzi o surpriză extraordinară, reușind două execuții superbe în finala de la sărituri a Campionatului European de la Berlin.


Cele două sărituri le puteți urmări mai jos, prima notată cu 14.700 (D 5.8) și a doua notată cu 14.650 (D 5.6).Rezultate complete:
1. Sandra Izbasa(ROU) 14.675
2. Oksana Chusovitina(GER) 14.538
3. Arielle Kaeslin(SUI) 14.475
4. Tatiana Nabieva(RUS) 14.288
5. Elisabeth Seitz(GER) 14.188
6. Giulia Steingruber(SUI) 14.000
7. Elena Racea(ROU) 13.150
8. Nastassia Marachkouskaya(BLR) 13.063
Postat în 9 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Euro 2011 - filmulețe din calificări
Săriturile Sandrei:Bârna:

Solul:


Postat în 7 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Euro 2011 - calificări

Calificările Campionatului European desfășurate azi la Berlin au mers foarte bine pentru Sandra Izbașa.


Se pare că munca depusă în ultimul timp a dat roade și Sandra a reușit să se califice de pe prima poziție atât la sol cu 14.600 (D 5.8 + E 8.8) cât și la sărituri unde a efectuat Yurchenko cu 2 șuruburi (D 5.8) și Podkopayeva întins (D 5.6), pentru ambele primind punctajul de 14.525.


La bârnă Sandra nu și-a propus o finală, dorind totuși să evolueze pentru a intra mai bine în atmosfera de concurs insă a avut un exercițiu bine executat, de dificultate 5.5, pentru care a primit 14.100 - punctaj care a adus-o pe locul 11 în calificări, fiind a treia rezervă.


Felicitările noastre, Sandra! În finale să-ți meargă măcar la fel de bine!
Imagini din calificări
Sursa: TVR
Postat în 6 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 2
Fetele au efectuat antrenamentul pe podium

FOTO: IG Forum

Ana Porgras, Sandra Izbaşa, Amelia Racea şi Diana Chelaru au efectuat luni, 4 aprilie, antrenamentul pe podium din sala Max Schmeling din Berlin, gazda CE 2011 de gimnastică artistică, luând primul contact cu aparatele pe care vor evolua în calificările de miercuri.


A fost un antrenament în care fetele au luat contactul cu aparatele, cu atmosfera de concurs. Sala este intimă, est bună, aparatele sunt bune. A fost o problemă dimineaţă, la prima serie (Ana Porgras şi Amelia Racea – n. red.) s-a desfăşurat antrenamentul cu nişte spoturi de lumină concentrate pe aparate care au deranjat foarte mult. Dar, după prima serie s-au aprins luminile pentru că fetele trebuie să se antreneze în condiţiile în care concurează. Mai avem marţi două antrenamente, sunt lucruri obişnuite. Fiecare a încercat să-şi controleze ce o interesa în execuţia pe care o va face la concursul adevărat”, a declarat antrenorul Octavian Bellu în exclusivitate pentru Agerpres.


Marţi se fac înscrierile nominale pentru concursul feminin de calificare şi Octavian Bellu nu s-a decis încă cine va concura la toate cele 4 aparate: ”Deocamdată vrem să vedem cum vor evolua şi marţi, nu e nimic de bătut în cuie. A fost un antrenament util aşa cum este de fiecare dată antrenamentul pe podium”.


Fetele vor prezenta aceleaşi exerciţii ca şi la Rotterdam, la Mondialele 2010. Timpul a fost insuficient pentru a adăuga elemente de dificultate sporită. ”Singurul lucru de remarcat este că Sandra Izbaşa face şi o a doua săritură, cu un grad de dificultate mai mic, dar pe care poţi construi mai departe o săritură mai grea. Încolo, fetele trebuie să câştige în siguranţă, în amplitudine, curăţenia cu care execută, în ţinută, lucruri care sunt greu de rezolvat după ce ani de zile au persistat în a antrena o greşeală sau o poziţie vicioasă pe aparate. Încercăm să le rezolvăm din mers, pentru că nimeni nu ne aşteaptă”, a adăugat antrenorul coordonator al fetelor.


Fetele noastre sunt favorite în special la bârnă şi sol, dar Octavian Bellu priveşte cu circumspecţie acest gen de pronosticuri, mai ales că surprizele nu ocolesc acest gen de competiţii: ”Nu pot să zic şi nu fac prezumţii, pentru că un concurs este surprinzător, imprevizibil. Am văzut de exemplu o fetiţă din Israel care sare foarte bine, dar nimeni nu a băgat-o în seamă. Nimeni nu este deţinătorul titlului european dinainte, numai pentru motivul că are ceva în antecedente, sau că, vezi Doamne, calculul hârtiei spune aşa ceva”.


Sursa: radio Reșița


Echipa României la TVR:

EDIT:Câteva filmulețe de la antrenamente:

Postat în 5 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fetele au plecat încrezătoare spre Berlin


Sursa: DIGIsport
Postat în 3 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Interviu Sandra Izbaşa: ”Vreau să câștig aurul la Europene”

FOTO:Libertatea


Gimnasta Sandra Izbașa (20 de ani), campioană olimpică de la Beijing va pleca sâmbătă spre Beriln, Germania, unde alături de Diana Chelaru, Ana Porgras și Amelia Racea va reprezenta România la Campionatele Europene pe aparate. Izbașa va concura doar la trei aparate: bârnă , sol și sărituri.


Medalia obținută la Grand Prix-ul de la Paris ți-a dat încredere pentru aceste Europene?

Mi-a dat destul de mare încredere pentru aceste Europene, unde merg cu foarte mare încredere.Țintești o medalie de aur?

De astă dată voi merge la Europene cu un singur gând: să câștig. Sunt sănătoasă. Mă simt în formă foarte bună. Aștept să fac un concurs foarte bun acolo.Vei încerca la aceste Europene să te răzbuni și pe trecut, pentru faptul că ai stat destul de departe de sala de antrenament din cauza accidentărilor?

Nu-mi place să mă răzbun pe trecut. Accidentările pe care le-am avut le-am dat uitării. Acum vreau să dovedesc ceea ce sunt.Va fi un duel puternic cu Diana Chelaru în concursul de la sol?

Nu știu dacă trebuie să vorbim neapărat de un duel. Important este că suntem două românce cu șanse la medalii pentru acest aparat.Ți-ai fi dorit ca acest Campionat European să fie unul pe echipe și nu doar pe aparate?

Pentru mine nu contează că este un Campionat European pe aparate sau pe echipe. Este o competiție europeană foarte importantă unde știu că trebuie să-mi fac treaba cât mai bine.Cât de bine te simți pregătită pentru acest European?

M-am antrenat foarte mult în ultimile patru luni. În special la sol și sărituri.La bârnă vei concura?

Da, voi face bârnă pentru a-mi face intrararea în concurs.Sursa: Libertatea
Postat în 1 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
VIDEO - Antrenamentul de la Izvorani
GSP.RO a prezentat ieri LIVE antrenamentul de la Izvorani al lotului naţional de gimnastică!


La antrenamentul transmis LIVE de GSP.ro au fost prezente cele patru gimnaste care vor pleca la Europenele de la Berlin: Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Amelia Racea şi Diana Chelaru.


Avem mai jos şi câteva momente înregistrate de la antrenament. Mulțumim GSP!

Câteva momente din antrenament sunt prezentate și pe www.Sport.ro

Prietena noastră Amalia a reșit să înregistreze câteva momente de la sfârșitul transmisiei GSP în care a surprins și solurile Anei și Ameliei. Le puteți urmări mai jos însă aveți grijă la sunet. smile

Postat în 1 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa e pregătită pentru Europene: "Vreau aur la Berlin!"
antre

FOTO: GSPCampioana olimpică de la sol din 2008, Sandra Izbaşa a spus că speră la medalia de aur la aparatul care i-a adus strălucirea olimpică. Ea are deja în palmares două medalii de aur europene la sol, în 2006 şi 2008.


Izbaşa va merge la Campionatele Europene de la Berlin (6-10 aprilie) alături de Diana Chelaru, de Amelia Racea şi de Ana Porgras. În acest an nu va avea loc concurs pe echipe, ci concurs pe aparate şi la individual compus.


- Sandra, în ce stare de spirit eşti după ce ai cîştigat finala de la sol din cadrul Internaţionalelor Franţei?
- Mi-a dat multă încredere. Acum, normal că sper la aur la Berlin.


- Cine vor fi mai puternice, noi sau rusoaicele?
- Noi vom fi cele mai bune, nu rusoaicele.


- Ţi-e teamă de un duel cu Diana Chelaru la sol?
- Important e că amîndouă sîntem românce, mi-ar plăcea să venim la egalitate. Dacă nu e aşa poate una pe locul întîi şi alta pe locul al doilea.


- Ai pregătit ceva special pentru aceste Europene?
- Am unele secrete, dar prefer să le ţin pentru mine, că doar de aceea se numesc secrete.


- Ai trecut peste ce s-a întîmplat la CM de la Rotterdam?
- Da, am trecut peste ieşirile din covor. M-am antrenat patru luni de zile pentru a trece peste aceste lucruri.


- Care sînt finalele în care vrei să te califici la Europene?
- La sol şi sărituri. Voi face şi bîrnă în calificări, dar doar pentru a intra mai bine în competiţie.


- Cum te simţi din punct de vedere fizic?
- Foarte bine, nu mai am dureri.


- Cum te împaci cu noua muzică de la sol?
- Foarte bine, am început să o simt, îmi place foarte mult.


- Eşti deja o gimnastă matură şi te poţi evalua singură, care sînt în acest moment defectele gimnastei Sandra Izbaşa?
- Sînt, dar pentru asta muncesc, ca să nu mai am defecte.


Articol: GSP
Postat în 31 martie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
ULTIMA DIAGONALĂ dinaintea EuropenelorSursa: DIGI sport
Postat în 29 martie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net