Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Sandra Izbașa în câteva secunde
Sandra Izbașa, medaliată cu aur: "Mie îmi plac provocarile. Orice accidentare de genul celei pe care am avut-o te scoate din pregatire și fizic și psihic. Am văzut cum concureaza fetele și eu nu sunt acolo, m-am ambiționat ca să fiu la nivelul lor."

Sursa: www.adevarul.ro
Postat în 13 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Filmulețe de la întoarcerea sportivilor în țarăPostat în 12 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Din nou în sală

FOTO:GSP


Româncele s-au întors cu patru medalii de la Europene. Sînt mulţumite, dar de astăzi intră din nou în sala de antrenament


Urmărite cu un aer protector de Octavian Belu, Sandra Izbaşa, Diana Chelaru, Amelia Racea şi Ana Porgras şi-au făcut apariţia zîmbitoare în sala de protocol a aeroportului "Henri Coandă", acolo unde sînt primiţi campionii. Cu patru medalii, dintre care două titluri europene, gimnastele române au lăsat deja în urmă experienţa plăcută trăită la Europenele de la Berlin şi se gîndesc la următoarele competiţii, Mondialele din toamnă şi Jocurile Olimpice din 2012.


Dublă campioană europeană, la sol şi sărituri, Sandra Izbaşa nu a uitat de problemele pe care le-a avut din cauza accidentării pe care a suferit-o în urmă cu un an şi jumătate. Optimistă, gimnasta le datorează totul antrenorilor pentru revenirea de excepţie. "Nu mi-am pierdut niciodată speranţa. Au fost cîteva persoane care m-au susţinut. Sînt fericită că am reuşit să le răsplătesc ajutorul. Eram pe punctul de a mă retrage. Domnul Belu şi doamna Bitang mi-au arătat că mai am de spus un cuvînt în gimnastică şi asta m-a făcut să nu renunţ", a spus campioana olimpică la sol.


Izbaşa a fost mulţumită de evoluţia din cele două finale, iar acum doreşte să-şi îmbunătăţească exerciţiile. "Am pus accent pe pregătirea de la sărituri la fel de la mult ca la sol. Simţeam că locul meu este pe podium şi aşa a fost", a declarat Sandra pentru GSP.


Fragmente din Prosport:


Campioana olimpică la sol de la Beijing a menţionat îi place ceea ce face şi că nu regretă că întreaga sa copilărie a fost marcată antrenamente. "Acum ne vom întoarce la muncă şi la aceleaşi lucruri. De opt ani m-am obişnuit. Nu am cum să recuperez timpul pierdut, pentru că îmi place ceea ce fac. Nu mă pasionează acest sport al ieşirilor în cluburi", a precizat Izbaşa, care a menţionat că ultima oară când a numărat medaliile avea peste 150, dintre care 15 la Jocurile Olimpice, Campionate Europene şi Mondiale.


După terminarea carierei, Sandra Izbaşa va urma nişte cursuri de machiaj. "M-am machiat singură pentru concurs, iar după ce voi renunţa, voi lua lecţii de make-up artist", a completat Izbaşa.

Postat în 12 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Izbaşa a lăsat în urmă superstiţia cu anii impari! "Anul este aşa cum îmi propun eu!"

FOTO: REUTERS

Sandra Izbaşa a revenit ieri de la Europenele din Berlin cu două medalii de aur, la sol şi sărituri. Două rezultate care au reaşezat-o pe campioana olimpică din Beijing pe podium după trei ani.


Matură, sigură pe sine, dar extrem de realistă în ceea ce priveşte viitorul său, Sandra a vorbit despre motivaţia pe care i-au dat-o cele două medalii şi despre schimbarea prin care a trecut de când au venit la conducerea lotului olimpic feminin antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu.


Sandra, cum te simţi în postura de dublă campioană europeană?
Bine. A fost un concurs greu, dar mă bucur că am reuşit să îmi stăpânesc emoţiile. Este o bucurie că am urcat pe podium după doi ani în care nu am luat nimic, o motivaţie extraodinară de a merge mai departe.


Au meritat aceste medalii toate momentele grele prin care ai trecut după accidentare?
Da. Nu îmi pare rău că am continuat, ştiam că pot mult mai mult. Dar, indiferent că erau sau nu aceste rezultate, nu am regretat niciodată că m-am întors în sală şi am încercat să o iau de la capăt. Cred că aş fi regretat dacă era altfel şi dacă m-aş fi mulţumit cu ce aveam înainte de accidentare.


Te aşteptai la aur la sărituri?
Este o premieră pentru mine. Sincer, mă aşteptam, pentru că am muncit enorm pentru sărituri. Când mi-au propus antrenorii, am luat-o ca pe o provocare şi am zis: de ce nu? Dacă era să iasă, era bine, dacă nu, asta era. Nu aveam nimic de pierdut.


Domnul Bellu spunea că, dacă ţi-ai recupera paralelul, ai avea şanse şi la individual...
E mult până atunci. Nu ştiu, nu prea mă văd iarăşi la paralele, ar fi o dublă provocare pentru mine. Probabil că o să am nevoie de ceva timp să mă obişnuiesc psihic cu ideea aceasta, iar apoi, cine ştie...


Cu mască, fără mască


Ai trecut peste superstiţia cu anii impari?
Da, categoric (râde). Tot timpul am zis că anii pari sunt cei mai buni pentru mine, pe când cei impari îmi poartă ghinion. Însă acum am trecut peste asta. M-a ajutat foarte mult şi mama, care mi-a spus că numai de mine depinde. Acum ştiu că anul este aşa cum îmi propun eu să fie.


Ce ai învăţat de când te pregăteşti cu Bellu şi Bitang?
Foarte multe. M-am maturizat în gândire, sunt parcă un alt om, văd lucrurile altfel, îmi stabilesc mai bine priorităţile, parcă totul s-a schimbat, chiar şi în concurs. La un moment dat, mă gândeam chiar să mă retrag, însă ei m-au întors din drum.


Parcă purtai o mască în timpul evoluţiilor...
Absolut deloc. Şi asta e una dintre schimbări. Sunt foarte concentrată pe ceea ce fac, foarte atentă, ştiu că detaliile fac de multe ori diferenţa. Eu sunt la fel, acelaşi om, felul în care percep concursul s-a schimbat.


Ai zâmbit puţin pe podium...
Sunt conştientă că am foarte mult de muncă. Mă bucur pentru aceste medalii, dar nu mă pot îmbăta cu apă rece. Am foarte multe lucruri de pus la punct, de fixat altele şi ştiu că la Mondiale va fi mult mai greu decât acum.


Rusoaica Mustafina, una dintre adversarele de temut, va rata Mondialul în urma accidentării de la CE Berlin…
Am auzit şi e trist. Am mers şi am vorbit cu ea. Am încurajat-o şi i-am urat să îi reuşească operaţia, să se recupereze repede şi să ne întâlnim pe podium. E un copil bun, îmi pare rău de ea, ştiu cum e să treci prin momentele astea.


Ce urmează?
Înapoi la muncă. Poate chiar mai multă muncă, pentru a evolua perfect la Mondiale.


Sursa: ProSport
Postat în 12 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Tango-ul de aur al Sandrei! Totul despre revenirea româncei care a cucerit Europa!

FOTO: REUTERS

Gimnastica românească visează frumos în anul preolimpic. România revine de la Europenele din Berlin cu şase medalii, dintre care trei titluri continentale, bifând astfel una dintre cele mai valoroase ediţii. Fără îndoială, vedeta delegaţiei a fost campioana olimpică la sol, Sandra Izbaşa, care a cucerit două medalii de aur.


Max-Schmeling-Halle din Berlin este de azi o parte a istoriei recente a gimnasticii tricolore. Este locul în care Izbaşa a câştigat pariul cu ea însăşi, a depăşit toate prejudecăţile şi a urcat, după trei ani de absenţă pe podium. Nu o dată, ci de două ori, chiar pe prima treaptă a ierarhiei: la sol, aparatul ei de suflet, şi, în premieră, la sărituri. O dublă de aur cu gust amărui, care lasă în urmă o accidentare gravă, multă durere şi suferinţă, mii de ore de antrenament şi de recuperare specială pentru a putea relua jocul cu gimnastica. La Berlin, Sandra a demonstrat, încă o dată, că este o campioană atipică pentru România.


Un an a stat pe "bară"


Ce face o gimnastă care la 19 ani suferă o accidentare groaznică la un antrenament, ruperea tendonului lui Ahile la piciorul drept, dar şi fracturarea mâinii stângi, şi trece la un pas de o tragedie? Când luni în şir visează clipă de clipă momentul accidentării şi are coşmaruri ori de câte ori revede sala de antrenament? Când e "împunsă" din toate părţile de priviri sceptice şi îndoieli în ceea ce priveşte viitorul ei în sport? Când recuperarea o ţine departe de concursuri un an? Când are toate motivele de partea ei ca să renunţe după o carieră încununată de aur? La patru luni după accidentarea care a trimis-o direct la cuţit, Sandra Izbaşa oferea răspunsul la toate aceste întrebări: "Vreau să arăt că o astfel de accidentare nu înseamnă sfârşitul carierei. Că prin multă muncă, ambiţie poţi să fii la fel de bun ca înainte, dacă nu chiar mai bun. Ştiu că mulţi sunt sceptici în ce mă priveşte, dar eu voi face ce ştiu mai bine: voi lupta".


Şi a luptat, deşi nu i-a fost deloc uşor. Sandra a luat-o practic de la zero. A dat la o parte cârjele şi a reînvăţat să păşească în piciorul care a trădat-o, a redescoperit încrederea în propriul organism şi în tot acest timp a visat încontinuu: să fie pe podium. Exact la un an de la operaţie, în toamna anului trecut, ieşea în primul concurs oficial: etapa de Cupă Mondială de la Gent, de unde revenea cu aurul. Încrederea şi optimismul s-au spulberat repede însă, după numai o lună, după finala la sol la Mondialul de la Rotterdam unde Sandra a "scăpat" medalia după ce a aterizat în afara covorului de concurs. Dezamăgire, multe lacrimi şi înapoi în sală. Antrenamente şi mai multă muncă.


Zâmbetul a venit de la "tango amore"


Patru luni de repetat constant, de pus la punct detaliile, de recorectat şi regândit mişcările. Prima etapă spre Londra 2012, primul obiectiv: aur la Europene. Cu doar trei săptămâni înaintea întrecerii de la Berlin, Sandra şi-a "scos" noul sol în lume, la etapa de Cupa Mondială de la Paris. A fost răsplătită cu aur, iar lansarea spre competiţia continentală era făcută. O competiţie în care Sandra a debutat în forţă: cele mai mari note în calificări la sol şi sărituri. O întrecere care a arătat lumii o nouă Sandra, care şi-a recuperat cele trei atuuri care au propulsat-o pe podiumul olimpic de la Beijing: siguranţă, tupeu în concurs şi atitudine.


Trei ingrediente care s-au mixat perfect şi în finalele în care s-a bătut pentru aur. La sol, aparatul ei de suflet, Sandra a fost imperială. A intrat a cincea în concurs, şi-a interpretat bine scena, a pus emoţie şi trăire, a zâmbit către arbitre şi public şi a alunecat perfect pe acordurile melodiei "Tango Amore". Şi-a primit liniştită nota, 14.500, după care a aşteptat, evoluţia ultimelor trei. Emoţii? Poate doar la Diana Chelaru, singura care îi putea lua aurul. Însă de această dată duelul românesc a fost câştigat de gimnasta mai matură şi mai experimentată. Sandra îşi trece în palmares al treilea titlu european la sol.


Premieră la sărituri


Campioana olimpică a dat însă lovitura la sărituri, aparat unde nu se mai luptase pentru podium din 2006, de la CM de la Aarhus. Cu două evoluţii valoroase, sportiva legitimată la Steaua a sărit direct pe primul loc al ierarhiei (14.700 şi 14.650 - medie 14.675). O reuşită ce a adus României titlul continental la acest aparat după o pauză de şapte ani, dar şi speranţe pentru o posibilă medalie mondială. Max-Schmeling-Halle din Berlin este locul în care Sandra şi-a restabilit dominaţia pe solul european şi şi-a anunţat viitoarele intenţii mondiale la sărituri. Este locul în care visul devine realitate.Sursa: ProSport
Postat în 11 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Cele două graţii » Aur pentru Izbaşa, argint pentru Chelaru


Sandra Izbaşa şi Diana Chelaru au fermecat covorul de la Berlin, ele obţinînd medaliile de aur şi argint în finala de ieri.


Sandra Izbaşa a cucerit ieri cel de-al treilea titlu european la sol devenind astfel gimnasta cu cele mai mule medalii de aur europene la sol.


"Nu-mi prea place chestia asta cu idolii. Eu vreau să fac lucruri mari şi să fiu propriul meu idol. Cu mine mă întîlnesc în fiecare dimineaţă în oglindă" sînt cuvintele Sandrei care ieri a mai făcut un pas pentru a deveni un idol al puştoaicelor care încearcă să înveţe gimnastica. Cu Nadia mult prea departe în timp, Izbaşa este acum figura dominantă a ultimilor cinci ani. Are cinci medalii de aur europene, titlul olimpic şi un loc mare în inimile fanilor gimnasticii.


Încă de la debutul său într-o competiţie de senioare Sandra promitea că o să aibă o poveste lungă de amor cu solul. În 2006, la Volos, la 16 ani, cînd purta aparat dentar şi doar visa la titlul olimpic, Sandra a cucerit o medalie de aur pe covorul grecesc. Erau primele sclipiri ale unei micuţe care atunci colecţiona abţibilduri.


Anul următor avea să fie unul dulce şi acru pentru Sandra, care cucerea medalia de argint la individual compus la CE, dar la Mondiale o accidentare la gleznă o lăsa în lacrimi. 2008 avea să fie cel mai frumos pentru gimnasta care s-a născut la Bucureşti. La 18 ani a devenit încă o dată campioană europeană la sol, campioană europeană cu echipa, dar şi cea mai bună gimnastă la sol, o dată cu obţinerea medaliei de la Beijing. "De la 18 ani începe o gimnastă să se coacă", spunea ea după acel an fabulos. Nimeni n-ar fi crezut atunci că peste trei ani Sandra se va afla din nou pe un covor la un concurs important. Aceste gînduri au devenit şi mai pregnante după ce, în toamna lui 2009, Sandra se accidenta grav la tendonul lui Ahile. "Gimnastica mi-a intrat în sînge", ar fi una dintre explicaţiile pentru care ea n-a închis uşa sălii de gimnastică definitiv.


Ieri, la Berlin, n-a făcut un sol perfect, dar la cei 20 de ani pe care îi poartă pe umeri ştie ce înseamnă acela un concurs. Ştie să mascheze greşelile, să fie dezinvoltă şi să seducă. Nu degeaba şi-a ales ca muzică "Tango amore". Cu un nou costum, cu un nou machiaj. Şi da, pentru gimnaste contează fiecare detaliu, cu părul blond strîns într-o coadă, Sandra a obţinut pentru exerciţiul său 14,500. În timp ce arbitrele îi calculau punctajul, Sandra era cu gîndurile ei, analiza greşelile şi nu zîmbea. Dacă după finala de la sărituri, de sîmbătă, unde a cîştigat tot medalia de aur, a fost mai generoasă în această privinţă, ieri s-a abţinut. În ultimii şase ani, Sandra a cîştigat trei medalii din cele şase la sol. Ştie că se poate mai bine. A privit fix, văzînd deja în zare Campionatele Mondiale, singura medalie care-i lipseşte din palmares. În urmă cu 16 ani, cînd a intrat într-o sală de gimnastică, Sandra nu ştia ce i se întîmplă, dar acum totul stă în mîinile ei, în mîinile acelea care s-au rupt de mii de ori la antrenamente.FOTO: REUTERSSandra Izbaşa
născută pe 18 iunie 1990


JO 2008
1 medalie de aur la sol
1 medalie de bronz cu echipa
CM 2006
1 medalie de de bronz la individual compus
1 medalie de argint la bîrnă
CM 2007
1 medalie de bronz cu echipa
CE 2006
1 medalie de argint cu echipa
1 medalie de bronz la bîrnă
1 medalie de aur la sol
CE 2007
1 medalie de argint la individual compus
1 medalie de argint la bîrnă
CE 2008
1 medalie de aur cu echipa
1 medalie de aur la sol
1 medalie de argint la bîrnă27 de medalii europene au cucerit gimnastele din România de-a lungul istoriei la sol


Sursa: GSP
Postat în 11 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Interviu TVRSandra Izbașa se bucură după finala de la sol care i-a adus a doua medalie de aur la Europenele de la Berlin că a revenit la cea mai bună formă a sa și promite că va împărți locul 1 cu Diana Chelaru la următorul mare concurs.
”Nu lăsăm nimic, am vrut să luăm toate medaliile. Ne-am așteptat la aceste rezultate pentru că am muncit și ne știam potențialul. Ne bucurăm pentru aceste rezultate. Am avut încredere dar nu mi s-a parut ușor. Pentru mine niciun concurs nu este ușor, dacă ar fi ușor am urca toate pe podium. Celor de acasă le mulțumesc din suflet că au avut încredere în mine, că mi-au redat puterea de a intra în sala de gimnastică și m-au ajutat foarte mult să mă recuperez și să ajung la forma care sunt acum. Mi-am atins obiectivul dar în mod normal este loc și de mai bine”, a declarat Sandra Izbașa după finală.


Pentru Mondiale Sandra va pregăti tot 3 aparate și evoluția sa va pune pe gânduri adversarele: ”Voi lucra fizic dar nu voi face 4 aparate. Rămân deocamdată pe 3 aparate, să le cresc în valoare. Nu am ce să le spun adversarelor, trebuie să le dovedesc, că degeaba le spun”.


Sandra a întrecut-o pe Diana în duelul românesc de la sol dar o
îndeamnă să muncească în continuare pentru a cuceri aurul: ”Să muncească să ajungă cel puțin ca mine sau mai bună ca mine. Și data viitoare i-am promis Dianei că o sa venim amandouă la egalitate. Ea oricum trebuie să aiba un titlu, dacă eu renunț”.


Sursa: romgym.ro


Simpatică Sandra, nu vrea să lase nici măcar un titlu, nici măcar pentru Diana! laughing
Așa te vreau Sandra, luptă pentru aur!
Postat în 10 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Euro 2011 - Festivitatea de premiere la solFelicitări fetelor!!!
Postat în 10 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Euro 2011 - Încă un aur pentru Sandra!!!Puteți vedea mai jos evoluția frumoasă a Sandrei cu care a câștigat titlul european la sol, punctaj 14.500 (D 5.8).


Felicitări Sandra!!!! Ai îndeplinit cu brio ceea ce ți-ai propus la aceste campionate! Mai bine nu se putea. Ai fost superbă!!!

Rezultate finale:
1. Sandra Izbașa (ROU) 14.500 (D 5.8)
2. Diana Maria Chelaru (ROU) 14.475 (D 5.9)
3. Yulia Belokobylskaya (RUS) 14.450 (D 5.9)
4. Elisabeth Tweddle (GBR) 14.300 (D 6.0)
5. Julie Croket (BEL) 14.275 (D 5.6)
6. Carlotta Ferlito (ITA) 14.050 (D 5.5)
7. Anna Dementieva (RUS) 13.950 (D 5.7)
8. Tunde Csillag (HUN) 13.150 (D 5.3)
Postat în 10 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Euro 2011 - Festivitatea de premiere la sărituriFelicitări încă o dată Sandra și baftă multă azi!!!
Medalierea sportivelor:

Știrile TVR:


Postat în 10 aprilie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net