Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Sandra Izbaşa nu va participa la CM de la Tokyo!

FOTO: Heather Maynez

Absenţă importantă pentru lotul naţional de gimnastică al României. Sandra Izbaşa nu va face deplasarea la Campionatul Mondial de la Tokyo (8-16 octombrie). Gimnasta a acuzat dureri la gamba piciorului drept, acelaşi picior unde a suferit o operaţie în trecut. sad


"A fost o decizie de ultim moment. Am decis s-o protejez şi să nu mă abat de la un principiu vechi, acela ca toţi cei care participă la competiţii să fie complet sănătoşi. Am încercat s-o menajăm, dar durerile au persistat. Sandra rămâne un om de echipă. A crescut foarte mult în ceea ce priveşte dificultatea exerciţiilor, însă nu am vrut să riscăm", a declarat Octavian Bellu.


"Absenţa Sandrei este o lovitură puternică pentru noi. Este unul dintre pilonii echipei, dar am respectat decizia staff-ului, aceea de a privi în viitor. Sper să scape de acele dureri", a precizat şi Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică.


Sandra Izbaşa este campioană europeană la sol şi sărituri, la Berlin, şi era cotată printre favoritele la medalii la CM de la Tokyo.Sursa: Prosport


Loturile României pentru CM de la Tokyo:


Feminin - Ana Porgras, Cătălina Ponor, Diana Chelaru, Amelia Racea, Raluca Haidu, Diana Bulimar, Daniela Andrei.


Masculin - Flavius Koczi, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoşo, Andrei Ursache.


Delegaţia României a plecat în această dimineaţă spre Tokyo, urmând să ajungă a doua zi.


Sursa: romgym.ro
Postat în 30 septembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Filmulețe de la Lileshall - prima zi
Sandra a executat o săritură Podkopayeva superbă dar a avut mici probleme la coborârea de la paralele și o ratare la bârnă din câte am înțeles.Postat în 19 septembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Octavian Bellu: "A fost o competiție foarte utilă pentru noi..."


Triunghiularul Marea Britanie – România – Portugalia, cu participarea echipelor feminine, s-a transformat, în cele din urmă, într-o veritabilă competiție de casă, departe de ochii publicului, desfașurată în foarte retrasul Centru Național Sportiv Lileshall, aflat în Shropshire. Așa cum aveau să declare și antrenorii coordonatori ai echipelor României și Marii Britanii, la sfârșitul celor două zile de concurs, întrecerea s-a constituit, totuși, într-un test cât se poate de util în perspectiva apropiatelor Campionate Mondiale de la Tokyo (7 – 16 octombrie 2011), acolo unde se vor acorda și “biletele” pentru Jocurile Olimpice de la Londra 2012, scopul principal pentru cele mai multe dintre echipele ce se vor afla în competiție în Capitala niponă.


Dacă Marea Britanie și România au fost prezente cu loturile pentru Campionatele Mondiale, din partea portughezelor au participat doar două gimnaste, care s-au aflat, timp de trei zile, într-un stagiu de pregatire în acest Centru Sportiv.


Având în componență pe campioana mondială la paralele, Beth Tweddle, gazdele au câștigat întrecerea pe echipe la o diferență de 1.55 p în fața fetelor noastre, în timp ce campioana națională britanică, Hannah Whelan, s-a impus la individual compus, ea fiind urmată de Amelia Racea și Ana Porgras.


În concursul pe aparate, succesul a aparținut sportivelor Raluca Haidu (sărituri) și Ana Porgras (bârnă), la paralele și sol impunându-se Beth Tweddle. La cel din urmă aparat Sandra Izbașa n-a evoluat, ca urmare a faptului că antrenorii au decis să nu o forțeze și să-i pericliteze sănătatea înaintea Campionatelor Mondiale, acolo unde fetele trebuie cu adevărat să se afle în cea mai bună formă.Rezultate:


Echipe
1. Marea Britanie 229.450
2. România 227.900


Individual compus
1. Hannah Whelan 57.950
2. Amelia Racea 57.30
3. Ana Porgras 57.050


Sărituri
1. Raluca Haidu 14.725
2. Amelia Racea


Paralele
1. Beth Tweddle 15.325
2. Raluca Haidu


Bârnă
1. Ana Porgras 15.250
2. Danusia Francis 14.750
3. Diana Bulimar
3. Hannah Wheelan


Sol
1. Beth Tweddle 14.950
2. Diana Bulimar
3. Diana Chelaru


La finalul celor două zile de concurs, antrenorii au declarat pentru site-ul Federației Britanice de gimnastică:


Octavian Bellu (România): “A fost o competiție foarte utilă pentru noi. Acum toată lumea privește spre Campionatele Mondiale de la Tokyo. A fost important să testezi nivelul de pregătire în fața unor brigăzi de arbitri, conform standardelor de concurs, astfel că în cele zece zile care au mai rămas să putem face ajustările necesare și apoi sperăm să concurăm cât mai bine la Tokyo. De altfel, scopul principal al Campionatelor Mondiale îl reprezintă calificarea la Jocurile Olimpice, motiv pentru care ele reprezintă doar o etapă în planul pregătirilor noastre pentru Londra 2012”. Referindu-se la Cătălina Ponor, campioana olimpică de la Atena 2004, care a evoluat doar la 3 din cele 4 aparate, Octavian Bellu a adăugat: “Ea a revenit în concurs dupa patru ani, iar în aceste ultime șase luni de când și-a făcut reintrarea a facut un spectaculos salt. Cred că va continua să progreseze, astfel ca sa fie în cea mai buna forma la Londra, anul viitor...


Adrian Stan (M. Britanie, director tehnic pentru gimnastica feminină): “A fost un eveniment cu rezultate pozitive pentru noi și un punct de referință în pregătirea pentru Campionatele Mondiale de la Tokyo. Toată lumea din echipă este într-o dispoziție foarte bună, calmă și gata să meargă mai departe. Rezultatele acestui concurs au fost un pic neașteptate pentru noi! Ceea ce dorim acum este să avem același nivel și la Tokyo și să ne situăm între primele opt...”


Sursa: www.romgym.ro
Corectat și completat: monagym
Postat în 19 septembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Triunghiularul feminin M. Britanie – România – Portugalia
Loturile României se află în plin proces de pregătire pentru apropiatele Campionate Mondiale, programate la Tokyo, în perioada 7 – 16 octombrie, concurs important în vederea calificării la Jocurile Olimpice, Londra 2012.


Până atunci fetele vor mai susține încă un examen în regim de competiție programat a avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Lilleshall (Marea Britanie) unde va avea loc triunghiularul Marea Britanie – România – Portugalia.


Pentru acest concurs, în cursul zilei de miercuri, au făcut deplasarea următoarele gimnaste:
IZBAȘA Sandra
PORGRAS Ana
RACEA Amelia
CHELARU Diana
HAIDU Raluca
BULIMAR Diana
PONOR Cătălina – înafara concursului


Programul este următorul:
Sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 15.00 (ora locală) – competiția pe echipe
Duminică, 18 septembrie, de la ora 13.00 (ora locală) – finalele pe aparate


Sursa: www.romgym.ro
Postat în 15 septembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Filmulețe de la ErzingenÎncălzirea la paralele:


Postat în 13 septembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Rezultate Germania-Elveția-România


ERZINGEN, 10 septembrie 2011. Cu 27 de zile înaintea startului celei de a 43-a ediții a Campionatelor Mondiale de la Tokyo, gimnaștii și gimnastele au susținut azi un nou test, de această dată în mica localitate germană Erzingen, într-un triunghiular – Germania, Elveția, România – care tinde să devină tradițional în cadrul etapelor de pregătire ale marilor evenimente continentale și mondiale, competiție deschisă de concursul fetelor și încheiat cu victoria categorică a gimnastelor noastre.


Conform programului, primele au intrat în competiție formațiile feminine, gimnastele noastre dominând categoric disputa cu celelalte participante, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu un an, la Schaffhausen.


De această dată diferența a fost și mai substanțială în comparație cu 2010:


1. România 229.250
2. Germania 224.100
3. Elveția 206.450


Echipa României a fost alcătuită din Amelia Racea, Daniela Andrei, Diana Bulimar, Raluca Haidu, Sandra Izbașa și Ana Porgras, în “afara de concurs” evoluând și Cătălina Ponor.


Fetele noastre au dominat nu numai concursul pe echipe, dar și pe cel individual, cinci dintre ele situându-se în primele 6 locuri ale clasamentului, singura "intrusă" fiind germana Nadine Jarosch, poziția a 5-a.


Așadar, întrecerea a readus în prim-plan forma bună în care se află campioana națională Ana Porgras, care, cu 58.100, cele mai mari note din concurs la bârnă (15.30) și sol (14.50), a ocupat locul întâi, ea având adversare pe măsură doar între colegele de lot.


Clasament individual:
1. Ana Porgras 58.100
2. Amelia Racea 56.950
3. Diana Bulimar 56.350
4. Raluca Haidu 56.300
5. Nadine Jarosch 55.950
6. Daniela Andrei 55.500


Pentru amănunte, click aici: Rezultate echipe, Rezultate individual


Sursa:www.romgym.ro


Sandra a concurat doar la sărituri, paralele și bârnă, fiind probabil în continuare menajată.
Notele ei au fost: 14.15 la sărituri (D 5.0), 13.20 la paralele (D 5.4) și 14.15 la bârnă (D 5.2).
Postat în 11 septembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Germania-Elveția-România


La fix o lună de la festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial de la Tokio, o nouă competiție amicală se anunță, de data aceasta între reprezentantele Germaniei, Elveției și României.

Sâmbătă, 10 septembrie, vor lua startul în competiția de la Erzingen următorii concurenți:

WAG

RomâniaGermaniaElveția
Sandra Izbasa
Raluca Haidu
Amelia Racea
Ana Progras
Daniela Andrei
Diana Bulimar
Catalina Ponor
Kim Bui
Oksana Chusovitina
Lisa Katharina Hill
Nadine Jarosch
Elisabeth Seitz
Pia Tolle
Marie-Sophie Hindermann
Anja Rheinbay
Giulia Steingruber
Jessica Diacci
Sara Catanzaro
Lind Staempfli
Yasmin Zimmermann
Emily Berti
Sarina Gerber
Nadia Baeriswyl


MAG

RomâniaGermaniaElveția
Marius Berbecar
Vlad Cotuna
Cristian Bataga
Adrian Bucur
Andrei Ursache
Andrei Muntean
Marian Dragulescu
Philipp Boy
Fabian Hambüchen
Sebatian Krimmer
Marcel Nguyen
Eugen Spiridonov
Thomas Taranu
Andreas Toba
Matthias Fahrig
Helge Liebrich
Pablo Braegger
Roman Gisi
Claudio Capelli
Manuel Rickli
Nils Haller
Lucas Fischer
Pascal Bucher
Postat în 7 septembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Izbaşa ratează repetiţia pentru Mondiale!Naţionalele de gimnastică ale României, care vor debuta mâine (ora 14:30) în Sala "Nadia Comăneci" din Oneşti, n-o vor avea la start pe cea mai valoroasă componentă a lotului olimpic. Sandra Izbaşa (foto, 21 de ani) s-a accidentat la tendonul piciorului stâng, iar stafful tehnic a decis să nu rişte inutil, forţând o agravare a stării de sănătate.


Antrenamente cu emoţii pentru Sandra Izbaşa în aceste zile. După câteva linii acrobatice în forţă pe covorul roşu de la sol, campioana olimpică de la Beijing a acuzat dureri puternice la tendonul piciorului stâng. Problema a polarizat repede atenţia, cu atât mai mult cu cât în septembrie 2009 Sandra suferea o accidentare gravă, tot la tendon, însă la cel drept.


"Probabil că a forţat prea mult la antrenamente şi a apărut această jenă. Am hotărât să o menajăm, ca să nu se intensifice durerea. Obiectivul nostru este Campionatul Mondial şi nu vrem să riscăm nimic cu Sandra", a declarat Anca Grigoraş, directorul tehnic al lotului feminin. Astfel, noile exerciţii "desenate" de Octavian Bellu şi Mariana Bitang, cu care Sandra se va bate pentru singurul titlu care-i lipseşte din palmares, cel mondial, vor rămâne în continuare o enigmă.


Un test util pentru CM de la Tokyo (8-16 octombrie), Naţionalele vor fi locul unor ultime retuşuri şi indicaţii, dar şi arena unde componentele lotului îşi vor prezenta noile integrale.


Absentă şi Chelaru


Nici vicecampioana mondială şi europeană Diana Chelaru nu va concura în sala unde a făcut primii paşi în gimnastică. Sportiva din Oneşti se află în plină recuperare, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la muşchii abdominali. Ei i-a fost extirpat un hematom, apărut la Europene, în urmă cu doi ani, după o cădere de la bârnă.


Sursa: Prosport
Postat în 25 august 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Naționalele fără Sandra
Astăzi a apărut pe romgym.ro informația că Sandra, Larisa și Diana Chelaru nu vor concura în acest week-end la Campionatele Naționale din cauza unor probleme medicale. sad


“În ceea ce le privește pe fete, în ciuda unor absențe, cum ar fi cele ale Sandrei Izbașa, Larisei Iordache sau Dianei Chelaru, ca urmare a unor probleme medicale, ne așteptăm la prestații de calitate, interesul fiind, evident, ridicat atât în ceea ce le privește pe sportive cât și pe tehnicieni, de la lot sau cluburi, pentru că noi privim totul în momentul de față prin prisma apropiatelor Campionate Mondiale de la Tokyo și, desigur, a Jocurilor Olimpice de anul viitor, de la Londra, iar responsabilitățile și pretențiile sunt ridicate…”, a declarat Anca Grigoraș, antrenor federal pentru romgym.ro.


Video TVR


Sper să nu fie nimic grav iar Sandra și Diana să fie apte pentru Campionatele Mondiale de la Tokyo, iar Larisa să își revină cât mai repede.
Postat în 24 august 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Fabrica de Medalii - Episodul 3 cu Sandra Izbasa

Partea 1

Partea 2

Partea 3Postat în 23 august 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net