Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Gânduri frumoase pentru domnul Octavian Bellu
Gimnastele l-au sărbătorit pe Octavian Bellu, care a împlinit 61 de ani (detalii AICI), însă gândurile lor sunt tot la pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Londra.


"Obiectivul nostru e o medalie , oricare ar fi ea, pentru europene și olimpiadă. Toți ne așteptăm ca acea medalie de aur să revină la gâtul nostru, așa cum a fost înainte", a spus Cătălina Ponor.


Sandra Izbașa a luat aur la sol acum patru ani, la Beijing, dar rămâne la fel de ambițioasă: "Ne pregătim, munca devine din ce în ce mai grea. Sperăm să îi facem față cu brio, asta ne dorim și, Doamne ajuta, vedem rezultatul la final. Noi ne bucurăm laolalta cu antrenorii, că nu suntem accidentate, pentru că, automat, putem să progresăm în pregătire".


Octavian Bellu le-a motivat suplimentar pe fete. "Este mult de muncă, au și două modele în față, cele mai mici, două campioane olimpice, Cătălina Ponor și Sandra Izbasa, deci au și modelul să spunem, demn de urmat. Știu de la cele două și ce se întâmplă dacă iei o medalie olimpică, deci și care sunt beneficiile obținerii unei medalii olimpice", a spus antrenorul lotului național.


Andreea Răducan, fostă gimnastă, medaliată la JO de la Sydney și de la Atena, le va ține pumnii fetelor: "Am trecut și eu prin etapele astea, trebuie doar să înțeleagă că toate orele și zilele de muncă, de antrenament, zi de zi, trebuie să aiba un final, și un final fericit. Asta înseamnă o medalie cât mai strălucitoare la Jocurile Olimpice".


Sursa: www.dolce-sport.ro (VIDEO)


Postat în 21 februarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Izbaşa abia aşteaptă Olimpiada de la Londra: "Nu mai am răbdare"


Sandra a suferit alte două operaţii la finalul anului trecut, dar spune că trage pînă la capăt ca să ajungă la a doua ediţie a JO din carieră.


A trecut prin toate emoţiile pînă acum, bucuriile medaliilor olimpice, mondiale şi europene, dar şi dezamăgirile ratărilor şi accidentărilor, şi cu toate acestea e nerăbdătoare să ajungă la Jocurile Olimpice de la Londra. Ea e Sandra Izbaşa, cea care în iunie împlineşte 22 de ani şi care în 2012 îşi face majoratul în gimnastică. De 18 ani practică acest sport şi încă găseşte motive pentru care să-l practice.


- Sandra, cum stai cu sănătatea? Pînă la urmă, de la ce se formau acele hematoame la picior?
- Acum bine. Nici doctorii nu ştiau, pînă la urmă au spus că era de la suprasolicitare, nu de la operaţia din 2009. După ce m-am operat din nou nu au mai apărut.


- Te-ai operat din nou?
- Da. Prin septembrie-octombrie la tendonul piciorului stîng şi la gamba piciorului drept. Acum am un program pe care-l respect cu stricteţe şi sper să fie bine. Mai sînt şase luni pînă la Olimpiadă, ce să fac? Trag pînă la capăt. Am grijă să nu forţez şi să sperăm că totul va fi bine.


- Atunci, cînd te-ai întors în sală să lucrezi sută la sută?
- În decembrie am intrat din nou în program normal.


- Ce e nou în exerciţiile tale? La ce dificultate ai ajuns?
- Totul e nou. E normal să creştem în dificultate, în acurateţe şi să facem o figură frumoasă la competiţiile care urmează. Dar nu spun nimic pentru că vrem să fie o surpriză.


- Ai început să te antrenezi şi la paralele? E posibilă o participare la individual compus?
- Mă ustură palmele, seara le dau cu cremă şi a doua zi o iau de la capăt. La individual compus, depinde cum o să fiu îndrumată.


- La bîrnă, cum merge?
- Mă antrenez pentru echipă. Eu mă lupt pentru fiecare aparat.


- Muzica de la sol, o ai deja?
- Ne chinuim de ceva vreme s-o alegem. E foarte greu, e Olimpiada şi totul trebuie să fie perfect. E ca şi cu hainele, te simţi altfel cînd sînt curate.


- Urmează Campionatele Europene, ar fi frumos să iasă ca în 2008, atunci cînd ai cucerit două medalii de aur şi apoi ai devenit campioană olimpică?
- O să merg la CE dacă o să fiu sănătoasă. Iar la JO poate o să iasă mai bine ca în 2008, eu mereu vreau să fie mult mai bine.


- Asta înseamnă la Londra o medalie mai strălucitoare cu echipa şi mai multe medalii de aur la individual...
- Probabil echipa o să fie un pic sacrificată, dar la individual sper să fie într-adevăr mai bine.


- A fost frustrant după ce ai reuşit două medalii de aur europene să nu mergi la Campionatele Mondiale din 2011?
- A fost greu, normal, mai ales că progresasem foarte mult. Dar m-am înarmat cu răbdare şi mi-am spus că mai importante sînt Jocurile Olimpice. Mai ales că mai trecusem prin aşa ceva şi în 2009. Am aproape tot, aşa că se compensează. Mondialele sînt din an în an, dar Olimpiada o dată la patru ani.


- De unde aduni atîta putere să mergi înainte după toate accidentările prin care ai trecut?
- Am învăţat de la tata o zicală, "cu răbdarea treci marea". Mi-am demonstrat din nou că sînt o fire puternică. În 2009 foarte mulţi nu-mi dădeau nici o sanşă de revenire. Atunci m-am întors în sală din joacă, făceam totul în joacă pînă cînd au venit la lot domnul Belu şi doamna Bitang şi mi-au spus că am potenţial.


- Dar frica după o asemenea accidentare rămîne?
- Durerea psihică a fost mai mare decît cea fizică. Frica există mereu, nu-mi dă pace, dar sînt propriul meu psiholog, o asemenea accidentare nu are cum să nu lase sechele.


- De ce n-a mai putut Ana Porgras să strîngă din dinţi încă şase luni?
- Nu ştiu dacă să comentez acest subiect. Ce ştiu sigur e că toată lumea a încercat să o facă să rămînă. Am încercat toate să o convingem. I-au făcut nişte montaje superbe de mi s-a făcut mie pielea de găină. Îmi pare rău că nu s-a motivat îndeajuns.


- Dar pe Sandra Izbaşa, campioana olimpică şi europeană, ce o mai motivează?
- Nici nu ştiu. Cred că acum fac gimnastică pentru cei din jurul meu, pentru oamenii care mă iubesc.


- Care sînt aceia?
- Eee etc. etc. şi aşa mai departe.


- Atunci, la ce mai visează Sandra Izbaşa?
- Atunci cînd închid ochii vine momentul de după Olimpiadă. Nu mai am răbdare, visez cum totul iese ca la carte. Visez la momentele de după.


Sursa: GSP
Postat în 21 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
TVR 55 - Gala sportului românesc


Numeroşi campioni olimpici, mondiali şi europeni şi-au dat întâlnire la Televiziunea Română, în a doua zi de Crăciun, într-o gală-maraton, în care telespectatorii au avut posibilitatea să urmărească imagini emoţionante din istoria sportului românesc. (Sursa: TVR)


Anicia a reușit să înregistreze partea despre gimnastică artistică din cadrul galei. Mulțumim!


Postat în 5 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Revista Tare! nr.3

Numărul 3 al revistei Tare! a apărut chiar în ajunul Crăciunului ca un frumos cadou pentru iubitorii gimnasticii românești. Cuprinde articole scrise cu sufletul de către fanii acestui sport minunat, interviuri interesante și o galerie de poze de la Campionatul Național organizat la Onești și Campionatul Mondial de la Tokyo.


Vă invit să o citiți cu plăcere aici.
Postat în 5 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Gimnastele au petrecut Crăciunul în Franța

Componentele lotului olimpic al României și-au petrecut Crăciunul într-un cantonament în Franța, organizat de către clubul de gimnastică de la Dijon. Scopul acestui cantonament a fost acela de a le scoate puțin pe fete din atmosfera de la Izvorani, de a schimba aerul, dar și de a încerca aparatele Gymnova - aceleași aparate care vor fi și la Jocurile Olimpice de la Londra.


Președintele clubului din Dijon a afirmat pentru site-ul francez Bienpublic că “este ca și cum l-am avea Usain Bolt în sala de sport“, referindu-se bineînțeles la gimnastele noastre.


Sursa: Fangymnastics


Gimnastele aflate în cantonament sunt: Sandra Izbașa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Ana Porgras, Diana Chelaru, Diana Bulimar, Gabriela Drăgoi, Amelia Racea, Raluca Haidu, Daniela Andrei, Diana Trenca.
Postat în 5 ianuarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa, Flavius Koczi şi Valentin Mavrodineanu, desemnați gimnaştii anului 2011


Federaţia Română de Gimnastică a anunţat lista celor mai buni sportivi în anul 2011, la gimnastică artistică fiind desemnaţi pe primul loc Sandra Izbaşa şi Flavius Koczi, iar la gimnastică aerobică Valentin Mavrodineanu.


Topul feminin al anului 2011 este următorul: 1. Sandra Izbaşa, 2. Diana Chelaru, 3. Amelia Racea, 4. Cătălina Ponor, 5. Ana Porgras, 6. Larisa Iordache, 7. Raluca Haidu, 8. Diana Bulimar, 9. Daniela Andrei, 10. Diana Trenca.


La masculin, ierarhia celor mai buni 10 gimnaşti este: 1. Flavius Koczi, 2. Marius Berbecar, 3. Cristian Băţagă, 4. Marian Drăgulescu, 5. Vlad Cotuna, 6. Ovidiu Buidoşo, 7. Andrei Ursache, 8. Andrei Muntean, 9. Daniel Rădean, 10. Andrei Groza.


La gimnastică aerobică a fost întocmit un top mixt, cei 10 performeri fiind: 1. Valentin Mavrodineanu, 2. Corina Constantin, 3. Mircea Zamfir şi Tolan Petru Porime, 5. Maria Luisa Pavel, 6. Andreea Bogati, 7. Laura Cristache, 8. Delia Lăcătaru şi Anca Surdu, 10. Mihăiţă Cimpoi.


Sursa: Mediafax
Postat în 21 decembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
O viaţă întreagă de antrenamente draconice pentru un singur moment

În tribune o mare de oameni o priveşte cu admiraţie şi recunoştinţă. Sufletele tuturor vibrează la unison, la fiecare pas al exerciţiului, cu fiecare secundă care trece. Concentrarea e maximă. În jur dispar tribunele, oamenii, dispar reflectoarele, fundalul se estompează. Ea ştie că e momentul în care cele câteva minute care urmează hotărăsc răsplata pentru o viaţă întreagă de muncă, de antrenamente draconice. Trei, doi, unu…Publicul e în picioare. Încet, decorul începe să se coloreze, ea începe să audă bucuria din tribune, chipurile celor din jur îi spun că a învins. În ochii ei înoată primele lacrimi de bucurie. Se înmulţesc cu fiecare pas spre podium. Acolo, pe prima treaptă, când bliţurile sclipesc în jur, un sentiment îi inundă toate celulele corpului odată cu sunetul imnului României care înconjoară arena. E sentimentul care nu se compară nu nimic altceva din ceea ce a trăit, e fericirea pentru care a sacrificat tot.


Prin asta au trecut pe rând Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa şi Nicoleta Grasu. Trei sportive care se pregătesc minuţios pentru Jocurile Olimpice din această vară de la Londra. Le-am vizitat pe fiecare pentru o lecţie de performanţă, să aflăm valoarea sacrificiului şi cum arată o zi din viaţa unui sportiv care se pregăteşte să fie cel mai bun din lume.[...]


La baza sportivă de la Izvorani, Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa au terminat antrenamentul de dimineaţă. Trei ore dimineaţa, trei seara, apoi program de recuperare. Aşa sunt toate zilele, împărţite în ore de antrenament, flic-flacuri, sărituri, somn şi recuperare. Singura care nu seamănă cu celelalte este duminica, când fetele au o zi liberă cu care nu prea ştiu ce să facă.


Sandra Izbaşa a adus României anul acesta, după şapte ani, aurul la sărituri la Campionatele Europene de la Berlin. Tot aici a câştigat şi aurul la sol. Când e în concurs, Sandra e ca un roboţel: "lucrează corpul fără a gândi, intervine automatismul, intervin miile de repetări pe care le-am făcut în sală şi cel mai important lucru e să ştiu pentru ce lupt". Campioană olimpică la sol, în 2008 la Beijing, Sandra este studentă în anul trei la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. În 2009, drama Sandrei care se accidenta rupându-şi tendonul ahilian la piciorul drept şi suferind o fractură la mâna stângă, a făcut înconjurul lumii. Atunci a şi vrut să renunţe la gimnastică. A stat şapte luni de-o parte şi a putut să treacă peste moment doar cu ajutorul celor din jur: "A fost cel mai greu an. Mulţumesc lui Dumnezeu că a avut grijă de mine. În fiecare an am avut momente când am spus "gata, până aici!". Ajungi la o saturaţie, dar cred că în orice domeniu e aşa şi în viaţa de zi cu zi la un serviciu obişnuit. Dar cine e puternic trece peste. Recuperarea depinde mai mult de capacitatea psihică, apoi reacţionează şi fizicul".


Sandrei nu îi pare rău de niciunul din lucrurile sacrificate pentru viaţa de sportiv: "Am câştigat pe partea cealaltă, se echilibrează. Ãsta este sportul de performanţă. Am urcat cât de mult am putut eu, am fost şi o să rămân propriul meu idol, nu-mi place să mai iau după altcineva. Când urci pe podium ai un sentiment pe care nu îl poţi descrie, sunt multe care îţi trec prin minte, aproape că nu realizezi. După ce te-ai dat jos ai dori să mai fii o dată acolo, dar nu se mai poate". Sandrei îi place cantonamentul, s-a învăţat cu el în cei nouă ani de când e plecată şi, deşi este din Bucureşti nu merge prea des acasă: "Nu am maşină, mai vin ai mei când pot, mă văd două ore, mă felicită, mă strâng în braţe şi pleacă, dar îmi sunt aproape, mă încurajează în fiecare zi".


Anul acesta a fost pentru Sandra şi bun şi rău. A câştigat Europenele, dar a ratat Mondialele din cauza vechii probleme la tendon. Pentru ea, 2012 este altă etapă. Şterge cu buretele ce a fost în urmă cu trei ani şi se pregăteşte ca şi cum nu ar şti ce înseamnă să fii pe podiumul olimpic. Se antrenează la patru aparate şi va concura acolo unde va fi cel mai mult nevoie de ea. "Nu m-am gândit ce o să fac după ce mă retrag, eu mă focalziez pe ceea ce fac în sală şi trăiesc în prezent". I-ar plăcea însă să vadă cu ochi de turist toate ţările în care a fost ca sportiv şi în care nu a apucat să vadă decât hotelul şi sala de antrenament.[...]


Pentru Nicoleta, Cătălina şi Sandra, trei sportive între mulţi alţi campioni ai României, intonarea imnului merită orice sacrificiu. Iar ele merită admiraţie, dragoste, respect şi merită date exemplu unei generaţii care pare a concura la titlul de "campion de club de fiţe”.


Sursa: Jurnalul.ro


Citiți tot articolul aici.
Postat în 20 decembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbașa reprezintă România alături de Gerovital


Postat în 13 decembrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Fă-te bine, Sandra!


Postat în 6 octombrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Detalii despre neparticiparea Sandrei la Mondiale


Lovitură grea pentru lotul feminin de gimnastică. Dublă campioană europeană în 2011, Sandra Izbaşa, gimnasta de care se legau principalele speranţe de medalie la Mondiale, a declarat forfait pentru competiţia ce va debuta exact peste o săptămână la Tokyo. Sâcâită de dureri la piciorul drept, Sandra a fost lăsată acasă de stafful tehnic, pentru a nu risca o agravare a problemelor de sănătate.


România se va bate pentru calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Londra fără gimnasta care, prin experienţa şi încrederea de concurs, era un adevărat "motor" al echipei. Sandra Izbaşa nu a reuşit să scape de durerile pe care le-a resimţit în ultimele două luni, iar ceea ce părea la început o problemă minoră ce nu îi punea în pericol participarea a devenit un obstacol în drumul spre Japonia. Primele semnale au fost date chiar înainte de Naţionalele României, o repetiţie importantă pentru Mondiale. După câteva linii acrobatice la sol, în timpul unui antrenament la Izvorani, Sandra a acuzat dureri la picior, stafful tehnic hotărând să o menajeze pentru competiţia de la Oneşti.


Sursa: Prosport


Mariana Bitang a dezvăluit motivele pentru care Sandra Izbaşa a rămas acasă. În 2009, Sandra a suferit o operaţie pentru reconstrucţia tendonului lui Ahile "Cînd şi-a rupt tendonul tot muşchiul gambei s-a ridicat, iar acum nu este foarte elastic pentru că a fost nevoie ca el să fie pus la loc fibră cu fibră. Acum Sandra are probleme pentru că se formează hematoame pe muşchi. Am fost de cinci ori la Viena cu ea, ultima oară i s-a pus un furtun în muşchi pentru a drena hematomul. Nu a mers la Mondiale fiindcă înainte cu două zile i s-a contractat din nou muşchiul şi nu avea rost să forţăm. Problema nu e rezolvată, cautăm împreună cu doctorii soluţii", a explicat Mariana Bitang.


Sursa: GSP


Multă sănătate îţi dorim, Sandra, şi te aşteptăm să revii la fel de puternică şi hotărâtă!
Postat în 1 octombrie 2011.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net