Bine ați venit pe site-ul Sandra Izbașa Online, site dedicat talentatei gimnaste Sandra Izbașa.
Sandra este campioană olimpică la sol, câștigând medalia de aur la Olimpiada de la Beijing în 2008 unde a reușit clasarea pe cea de-a treia treaptă a podiumului și cu echipa! A obținut de asemenea și primul loc în competițiile individuale din 2008: Arthur Gander Memorial și Nadia Comaneci Invitational.
În 2011, Sandra a devenit campioană europeană la sărituri și sol!
Navigând pe acest site poţi afla mai multe despre Sandra!

Sandra Izbașa Online acum și pe Facebook!

Sandra se pregătește de Europene!
Bellu a declarat pentru Libertatea că Sandra lucrează acum fără probleme urmând să participe la Europenele care vor fi organizate în acest an, în Belgia, la Bruxelles, în perioada 9-13 mai.


Sandra lucrează normal, la toate cele patru aparate. Cum la această competiţie europeană nu se pune problema participării la individual compus, vom decide , cu puţin timp înainte pe ce aparate va concura Sandra”, a explicat Bellu, care a reconfirmat faptul că bătălia cu echipa Rusiei, în lupta pentru medalii este una de tradiţie. ”Practic nu este nici o schimbare din acest punct de vedere. Este clar că Rusia va fi cel mai important adversar al nostru”, a adăugat valorosul tehnician.


Sursa: Libertatea.ro
Postat în 3 aprilie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa a făcut progrese în recuperare! "Nu are cum să nu fie aptă de Europene!"

Antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin Octavian Bellu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că gimnasta Sandra Izbaşa, accidentată luna trecută la genunchi, a făcut progrese în recuperare şi va fi aptă de Campionatele Europene.


"Sandra este încă în recuperare, dar participă la antrenamente, cu progrese foarte bune. Dacă va menţine acest ritm de progres, nu are cum să nu fie aptă de Europene, chiar înainte cu o perioadă semnificativă. O lăsăm să facă paşii firesc spre recuperarea completă, iar în acest moment lucrează bine. Mai sunt două luni până la Europene, nu trebuie să ne grăbim. În funcţie de aparatul la care lucrează, Sandra se apropie din ce în ce mai mult de forma sa obişnuită. La paralele, de exemplu, unde nu îi este solicitat aşa de mult genunchiul la care a fost accidentată, recuperarea este de aproximativ 90 la sută. Lucrează bine şi la sol, sărituri şi bârnă, cu menţinea că aterizările le face pe material moale, pentru protecţie. Sandra nu va mai avea timpul fizic, pentru a participa la concursuri de testare, dar nici nu cred că s-ar pune problema în mod deosebit. Are experienţă şi concursuri în picioare", a declarat Octavian Bellu.


Coordonatorul lotului feminin a făcut câteva referiri şi la competiţia ce va avea loc în Belgia. "Fetele care vor fi sănătoase şi în cea mai bună formă vor face parte din echipa de la Europene. Din păcate, nu mai suntem în vremurile în care făceam trialuri, selecţii, sunt tot cam aceleaşi fete. La Europene, dincolo de obiective, îl vom avea şi pe cel de evitare a accidentărilor, pentru că Jocurile Olimpice sunt foarte aproape şi nu putem risca aşa ceva. Europenele sunt o competiţie intermediară şi eu nu sunt pe principiul de a risca acolo, înaintea Jocurilor Olimpice. Sigur că este un concurs important, dar nu ne gândim să ne prezentăm programul de la Olimpiadă, ci să facem un concurs bun şi să evităm accidentările", a mai spus Bellu.


Sandra Izbaşa s-a accidentat în ultima săptămână a lunii februarie la genunchi, iar de aproximativ zece zile a reintrat în sală, la antrenamente.


Echipa feminină se pregăteşte pentru participarea la Campionatele Europene, programate în Belgia, la Bruxelles, în perioada 9-13 mai.


Sursa: Mediafax
Postat în 23 martie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa a reînceput antrenamentele
training

Sandra Izbaşa a revenit în sala de antrenamente, dar face numai exerciţii care nu-i solicită genunchiul accidentat.


Accidentată în urmă cu trei săptămîni, Sandra Izbaşa şi-a reluat antrenamentele, dar nu la capacitate maximă. "Lucrează la paralele, face integrale, dar fără aterizări", a mărturisit ieri Octavian Belu, antrenorul lotului olimpic de gimnastică feminină.


Sportiva a fost diagnosticată cu o contuzie a ligamentului colateral intern la genunchiul stîng şi nu este lăsată încă să facă exerciţii ce necesită bătăi pe picioare. "Mai face alergări uşoare. O menajăm pentru a nu risca nimic. Nu va fi nici o problemă dacă nu va participa la Campionatele Europene, competiţie ce nu reprezintă nici un obiectiv pentru noi. Miza ultimilor doi ani de pregătire o reprezintă Jocurile Olimpice de la Londra, iar acolo ne dorim să ajungem cu toate gimnastele sănătoase", a mai spus tehnicianul.


Octavian Belu a precizat că exerciţiile pe care sportivele le vor prezenta la Olimpiadă vor fi definitivate în aprilie. "Încă mai lucrăm la ele. Rămînem însă cu aceeaşi problemă, cea de la paralele. Un lucru este clar. Avem o gimnastă care nu va evolua la acest aparat, Cătălina Ponor. În principiu, echipa pentru Londra este cunoscută: mezina Larisa Iordache, Sandra Izbaşa, Diana Bulimar, Diana Chelaru şi Ponor. Sistemul din calificări este de 5-4-3. Vor merge cinci sportive, vor evolua patru şi vor fi luate în calcul cele mai bune trei note pe fiecare aparat", a explicat Belu.


"Vom avea la Olimpiada de la Londra cea mai bătrînă echipă din ultimii opt ani, media de vîrstă fiind de aproape 20 de ani" (Octavian Belu)


Vîrsta gimnastelor la JO Londra
Cătălina Ponor: 25 ani
Sandra Izbaşa: 22 ani
Diana Bulimar: 17 ani
Diana Chelaru: 19 ani
Larisa Iordache: 16 ani


17 ani a fost media de vîrstă a echipei României la JO Atena 2004 şi la JO Beijing 2008


Sursa: GSP
Postat în 13 martie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Sandra Izbaşa se recuperează cu ajutorul unui aparat modern

Încă în recuperare după accidentarea suferită la genunchiul stâng, Sandra Izbaşa (21 de ani) a revenit deja în sala de la Izvorani. Campioana olimpică din Beijing face pregătire fizică, poartă o orteză specială şi grăbeşte revenirea pe saltea prin fizioterapie efectuată la un aparat adus special de la Viena.


Încetinită, dar nu oprită din cursa spre podiumul olimpic de la Londra 2012. Sandra Izbaşa începe să lase în urmă accidentarea suferită joia trecută la paralele şi trage tare pentru a se întoarce pe aparate. Diagnosticată cu leziune a ligamentului colateral intern la genunchiul stâng, ea a fost consultată la începutul acestei săptămâni şi de un chirurg în traumatologie şi medicină sportivă de la Viena, doctorul Reinhard Weinstabl.
Pentru mai multă siguranţă ne-am dorit şi o a doua părere. Am încercat să vedem dacă există o metodă de recuperare mai rapidă, să nu stea acele 10 zile cu orteza, dacă o putem ajuta să se facă bine mai repede, pentru că suntem totuşi destul de presaţi de timp“, explică Adrian Stoica, preşedintele FRG.


Vizita din capitala Austriei s-a încheiat cu o reconfirmare a diagnosticului iniţial, dar şi cu speranţa de recuperare mai rapidă cu ajutorul unui aparat de electroterapie. „Este un aparat pe care ni l-a indicat medicul, făcut pentru acest tip de accidentare, pentru contuzii. Este uşor de transportat şi ne va fi folositor dacă vor mai apărea astfel de probleme“, a declarat Octavian Bellu.


Impulsurile luminoase pe care le emite aparatul reduce edemul şi grăbeşte vindecarea, campioana olimpică de la Beijing făcând câte două şedinţe zilnice de recuperare. „Sandra este bine, a fost mai mult o sperietură, iar faptul că merge, este pe picioarele ei şi s-a convins că nu e nimic grav a contat foarte mult. Se ridică pe vârfuri, face genoflexiuni, se îndreaptă spre o recuperare rapidă. Are un mare potenţial fizic şi, dacă îşi va păstra tonusul în această perioadă, va reveni fără probleme. Nu are niciun rost să o grăbim, va relua totul treptat, nu vrem să forţăm lucrurile“, a continuat Bellu. Paralel cu recuperarea cu electroterapie, Sandra va purta timp de 10 zile orteza, după care va reîncepe treptat pregătirea pe aparate.


"Economiile făcute din sponsorizările pe care le-a primit federaţia ne-au ajutat să suportăm aceste cheltuieli. Mă rog să nu mai fie nicio accidentare până la Londra, fiindcă am ajuns la fundul sacului", Adrian Stoica, preşedinte FRG.


"Sandra nu are dureri, genunchiul nu e umflat, a fost mai mult teama de ce se putea întâmpla", Mariana Bitang, antrenoare lot.


Sursa: Prosport.ro
Postat în 29 februarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Tragerea la sorți pentru Jocurile Olimpice de la Londra a fost efectuată!

În urma tragerii la sorți s-a decis că fetele vor concura în ultima subdiviziune alături de Japonia și două grupe mixte și vor începe concursul la sol urmând a încheia cu puntea suspinelor.


SUA va concura în a treia subdiviziune alături de Marea Britanie iar China și Rusia vor fi în subdiviziunea patru.


FEMININ CALIFICRI – 29 iulie
Subd. 1MG 2MG 6MG 1BRA
Subd. 2MG 4ITAMG 3AUS
Subd. 3SUACANMBRFRA
Subd. 4MG 7GERCHNRUS
Subd. 5MG 5JPNMG 8ROUBăieții vor fi tot în ultima subdiviziune cu Spania, Ucraina, Germania și Rusia și vor începe concursul la inele.


MASCULIN CALIFICARI – 28 iulie
Subd. 1MG 3KORMBRCHNFRAMG 4
Subd. 2ITASUAMG 6MG 5MG 1JPN
Subd. 3ESPUKRROUGERMG 2RUSPentru amanunte, click aici:


Feminin – Calificări – C I
Feminin – Grupuri Mixte
Feminin – Finale pe aparate – C III


Masculin – Calificări – CI
Masculin – Grupuri Mixte
Masculin – Finale pe aparate – C III


Lista calificări – feminin
Lista calificări – masculin


Programul competițional și prețurile biletelor
Postat în 28 februarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Recuperare lentă! Doctorul Filipescu spune că ligamentul Sandrei se va reface total în cel mult trei luni
Sandra Izbaşa poate răsufla uşurată. Accidentarea pe care a suferit-o joi, în timpul unei exerciţiu la paralele nu este atât de gravă, însă campioana olimpică va avea nevoie de cel puţin o lună până îşi va putea relua antrenamentele la turaţie maximă.


Ieri, după consultarea tuturor analizelor medicale, doctorul Doru Filipescu a reconfirmat diagnosticul de leziune de gradul 1 a ligamentului colateral intern la genunchiul stâng. Sandra a scăpat de intervenţie chirugicală însă va trebui să poarte timp de două săptămâni o orteză specială, care să consolideze ligamentele.


"În prima fază a perioadei de recuperare va trebui să poarte această orteză, după care, în funcţie de cum evoluează genunchiul îşi va putea relua treptat pregătirea. Într-o lună cred că se poate antrena la intensitate normală, însă nu trebuie să uităm că un ligament se vindecă total între o lună şi trei luni", a declarat doctorul Filipescu, pentru ProSport.


Sursa: Prosport.ro
Postat în 25 februarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Antrenament buclucaș
Sandra Izbasa - Beijing Olympics 2008

Antrenament cu emoţii ieri pentru lotul feminin de gimnastică! Sandra Izbaşa (21 ani), una dintre sportivele de care se leagă speranţele de aur la Londra 2012 s-a accidentat în timpul unui exerciţiu la paralele. Consultată de doctorul Doru Filipescu, Sandra a fost diagnosticată cu leziune la ligamentul colateral intern la genunchiul stâng, ea urmând să ia o pauză forţată de câteva zile.[...]


Ceea ce trebuia să fie un banal antrenament de dimineaţă, în sala de la Izvorani, s-a transformat, la câteva minute după încălzire, într-o scenă de coşmar. Sandra Izbaşa, liderul echipei feminine, îşi repeta exerciţiul la paralele, aparat pe care şi-a reluat pregătirea pentru a putea ajuta echipa la Londra. Elemente bine excutate, trecere fără emoţii de pe bara mică pe bara mare, o desprindere, o gigantică, încă o desprindere, un stând pe mâini, şi coborârea. Doar o secundă şi totul avea să se năruie. "Nu a făcut rotaţia completă, s-a lovit genunchi în genunchi şi nu a mai prins bara. După cum a căzut pe saltea am crezut că este o accidentare la umăr. Ne-am speriat, dar important este că acum e bine", explică Mariana Bitang.


Leziune la genunchiul stâng


Din sala de la Izvorani, Sandra Izbaşa s-a oprit direct la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, la renumitul ortoped, Doru Filipescu. Primul care i-a dat speranţe campioanei olimpice din Beijing că nu e totul pierdut şi că accidentarea nu este atât de gravă cum părea. "Din primul consult pe care i l-am făcut este vorba de o leziune a ligamentului colateral intern la genunchiul stâng. Sunt şi alte complicaţii în zona genunchiului, dar nu cred că este foarte grav, nu trebuie să ne speriem", a declarat doctorul Filipescu, pentru ProSport. În aşteptarea celorlaltor investigaţii medicale, dar cu un diagnostic preliminar care infirmă cele mai pesimiste supoziţii, Sandra îşi păstrează intacte visele pentru Londra 2012 (27 iulie - 12 august), dar şi pentru Europenele (8-13 mai) de la Bruxelles.


Repaus de doar câteva zile


Până la Londra, orarul imediat al Sandrei va conţine repaus, medicamentaţie antiinflamatorie şi un bandaj compresiv aplicat câteva săptâmâni în funcţie de gravitatea leziunii. "Tratamentul îl vom stabili când avem toate analizele şi în funcţie de asta vom decide dacă e nevoie de atelă sau nu, însă cred că problema se poate rezolva cu câteva zile de repaus", a conchis doctorul Filipescu. Ultima accidentare gravă pe care a suferit-o dubla campioană europeană din 2011 a fost în 2009, când a trecut aproape de o tragedie. În timpul unui antrenament efectuat înaintea Naţionalelor de la Buzău, Sandra a căzut după o diagonală la sol suferind o rupere a tendonului lui Ahile la glezna dreaptă şi o fractură de metacarpiene la mâna stângă. A avut nevoie de o operaţie de refacere a tendonului şi de aproape un an pentru a reveni în concursuri.


Accidentările Sandrei Izbaşa


» 2010
mici intervenţii chirurgicale pentru extragerea unor hematoame apărute la tendonul piciorului stâng şi la gamba piciorului drept

» 2009 septembrie
accidentare gravă în timpul unui antrenament înaintea Naţionalelor de la Buzău, când, după o diagonală la sol, Sandra şi-a rupt tendonul lui Ahile la piciorul drept şi a suferit o fractură de metacarpiene la mâna stângă. Ea a avut nevoie de un an pentru a se recupera după această dublă accidentare

» 2009 aprilie
intervenţie chirurgicală de extirpare a unor veruci din talpa piciorului drept

» 2008 iunie
la Naţionalele de la Ploieşti, în urma unei suprasolicitări, chiar înaintea concursului, glezna dreaptă cedează, fiind necesare câteva zile de repaus

» 2007
în finala de la bârnă a CE de la Amsterdam, Sandra se accidentează la glezna stângă în timpul coborârii. Are nevoie de aproape două luni pentru a se putea reîntoarce în antrenamente


Sursa: Prosport.ro
Postat în 24 februarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Interviu TVR: Sandra e bine!"Sandra s-a accidentat la genunchiul stâng, la un antrenament, şi sigur că ne-am speriat cu toţii. A fost supusă investigaţiilor medicale amănunţite, inclusiv un RMN, care va fi interpretat mâine. Nu cunosc exact termenii medicali ai diagnosticului, dar am înţeles că e vorba de o contuzie la nivelul ligamentelor genunchiului. Sperietura a fost mai mare, dar nu e nimic grav. Genunchiul nu s-a umflat, nu are dureri, deci merge spre bine şi sper ca perioada de pauză să fie cât mai scurtă, să revină la antrenamente cu bine. Îmi pare rău s-o spun, dar parcă uneori există o dorinţă tragică, morbidă, de a da o amploare nedorită unor astfel de întâmplări", a declarat Octavian Bellu, pentru MEDIAFAX.
Postat în 24 februarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 1
Emoţii pentru Sandra, gimnasta aşteaptă verdictul medicilor
31.03.2011

Din păcate Sandra Izbaşa a suferit o accidentare la genunchi la antrenamentul de astăzi și a fost dusă la spital pentru mai multe investigații.


UPDATE 14:30 în GSP: Sandra Izbaşa şi Mariana Bitang se află la spital la doctorul ortoped Doru Filipescu şi după primele evaluări se pare că ar fi vorba de o întindere, şi nu de ruptură de ligamente. La ora 16:00, Sandra va fi supusă unui RMN pentru a se stabili diagnosticul exact.
Postat în 23 februarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0
Interviuri TVR
Gimnastele au intrat în linie dreaptă cu pregătirile atât pentru Jocurile Olimpice de la Londra, cât şi pentru Campionatele Europene din luna mai, transmise în direct de TVR.


Interviuri exclusive cu Octavian Bellu, Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa, aici şi aici!
Postat în 23 februarie 2012.


Citeşte commentarii/Scrie un comentariu... Comentarii: 0

<< Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Următor >>

Content Management Powered by UTF-8 CuteNewsConditii de Utilizare / Webmaster: Monagym / Gazduit de catre: Hermon.net